Technisch Infrastructuur Beheerder (applicatiediensten)

Dienst Uitvoering Onderwijs

Functieomschrijving

Gaat het om infrastructuur, dan loopt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Groningen voorop. Hoe bijzonder is het om bij te dragen aan onze innovaties op dit gebied? Als technisch beheerder zorg jij dat de complexe infrastructuur van onder meer de website van DUO 24/7 blijft draaien, zodat onze klanten altijd toegang hebben tot onze website. Maar je denkt ook actief mee bij het ontwerp van een technische infrastructuur en komt met verfrissende ideeën voor nieuwe ICT-oplossingen. Ga jij met het Internet and Applications Team mee naar het next level?

Als beheerder ben je er verantwoordelijk voor dat de infrastructuur van DUO blijft draaien, continu beschikbaar is en uiteraard veilig is. Hoe je dit doet? Door incidenten op te lossen en wijzigingen uit te voeren. Je monitort risico’s en komt met tegenmaatregelen. En je denkt actief mee bij het ontwerp van een technische infrastructuur die je vervolgens inricht en automatiseert waar het kan. Zijn er wijzigingsverzoeken van gebruikers? Dan doe jij ook de intakes. Als je de nieuwe of gewijzigde infrastructuurcomponenten daarna invoert, zorg je dat deze niet alleen aan de wensen en eisen van de gebruikers voldoen, maar ook aan de wet- en regelgeving.

Jouw werk bestaat naast beheren ook uit vernieuwen, ontwikkelen en het automatiseren van taken (scripten). Samen met je team werk je volgens agile/scrum in sprints van drie weken. Je neemt ook deel aan infrastructurele projecten, waarin je proactief met ideeën komt voor nieuwe producten of voor het verbeteren en optimaliseren van onze beheertaken.

Werk je als beheerder bij DUO, dan weet je in elk geval dit: het is nooit saai. Je bent op verschillende plaatsen inzetbaar, wat jou de kans geeft om je te blijven ontwikkelen. Ook in de manier van werken staat DUO bekend als pionier: we geven je de ruimte om je werk op jouw manier te doen en vertrouwen erop dat je dat goed doet. Wat je opleidingsniveau of ervaring ook is, als je de juiste motivatie hebt, geloven en investeren we in je.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting van ICT. Een relevante mbo niveau 4 aangevuld met de nodige werkervaring behoort ook tot de opties.
 • Je hebt affiniteit en ervaring met webservers en -applicaties, zoals IIS en Tomcat.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met cms’en in een enterprise-omgeving (SDL Web 8.5/Sites 9.x).
 • Je hebt al gewerkt met scripting (Powershell).
 • Je bent leergierig en proactief en in staat om je in korte tijd te verdiepen in ICT-producten, zodat je steeds na twee of drie jaar met andere producten aan de slag kunt.
 • Je bent initiatiefrijk en blijft up-to-date in je vakgebied, bijvoorbeeld door opleidingen en seminars te volgen.
 • Je bent bereid om soms ook buiten kantoortijden te werken, bijvoorbeeld als dat nodig is om te voldoen aan onze serviceafspraken.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 9, schaal 10, schaal 11
Salarisomschrijving: Inschaling is afhankelijk opleiding en werkervaring.
Maandsalaris: Min €2.957 – Max. €5.343 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Het gaat om een functie waarbij je soms diensten draait buiten de reguliere werktijden. Dit betreft een consignatiedienst, een week standby, eens in de drie weken.
 • Neem voor meer informatie contact op met Jan Woudstra (manager) via jan.woudstra@duo.nl.
 • Vragen over de procedure? Neem contact op met onze recruiter, Ruth Colle via ruth.colle@duo.nl.
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass-cv (www.europass.eu).
 • Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. We streven ernaar om binnen 5 werkdagen uitsluitsel te geven over je sollicitatie. Indien deze vacature nog online staat bij werkenbijduo.nl, zijn we nog niet tot overeenstemming gekomen met een kandidaat.
 • Bij DUO streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam-e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

Solliciteren?

Dienst Uitvoering Onderwijs nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteren