Senior adviseur P&O

Werken voor het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG)

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren allround P&O-adviseur, die de stap wil maken naar een dynamische organisatie? Die met plezier schakelt tussen dagelijkse operationele P&O-vraagstukken en lange termijn ontwikkelingen? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wat wordt er van jou verwacht?
Als ervaren P&O-adviseur ben jij het eerste aanspreekpunt voor afdelingsmanagers en teammanagers voor personele vraagstukken. Daarnaast ondersteun je de managers proactief op tactische en strategische onderwerpen m.b.t. diverse P&O-thema’s, denk hierbij aan verzuim, strategische personeelsplanning en de ontwikkeling van medewerkers. Je bent op dit vlak een professionele en stevige sparringpartner waar het MT op kan bouwen. Je weet mensen op een natuurlijke manier te overtuigen en gaat een lastig gesprek niet uit de weg.

In je rol als P&O-adviseur speel je in op veranderingen binnen de organisatie en levert een wezenlijke bijdrage aan het ontwikkelen, uitdragen en implementeren van nieuwe ideeën/concepten, in relatie tot de opdracht van het IMG.

Waar haal jij voldoening uit?
Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het verder professionaliseren van het gehele HRM-proces binnen de organisatie. Je hebt een duidelijke en eigentijdse visie op het HR-vak en denkt proactief mee om dit binnen IMG naar een hoger niveau te brengen. Je denkt mee bij het optimaliseren van de verschillende HR-instrumenten zoals; de gesprekkencyclus, personeelsplanning, werving en selectie, verzuim en verzuimbegeleiding.

Je initieert daarnaast samenwerking en afstemming van de HR-verantwoordelijkheden van managers en adviseurs. Als P&O adviseur signaleer je de personele vraagstukken die opgepakt moeten worden en zet waar nodig de juiste acties uit. Je weet wat er speelt binnen de organisatie en weet verwachtingen goed af te stemmen. Een gezonde discussie ga je niet uit de weg en bent in staat om integer en zorgvuldig te handelen.

Tevens geef je in deze functie vorm aan één of meerdere HR-beleidsterreinen. Je werkt vanuit de organisatiedoelstellingen en de opgaves van de verschillende managers.

Functie-eisen

 • WO werk- en denkniveau en een minimaal een HBO afgeronde opleiding, op het gebied van HRM.
 • Ervaring met het ontwikkelen en implementeren van beleid.
 • Enkele jaren ervaring als P&O-adviseur op strategisch niveau, je bent adviesvaardig en kunt een onafhankelijke positie innemen.
 • Je hebt een proactieve houding met een hoge mate van zelfstandigheid en zoekt tegelijkertijd de samenwerking en afstemming op met de andere P&O-collega’s en relevante partijen.
 • Je bent sterk in het leggen van verbanden van verschillende soorten informatie.
 • Kennis van wet- en regelgeving t.a.v. personeelszaken.
 • Ervaring bij een overheidsorganisatie is een pré.
 • Je bent in staat om beleid te vertalen naar concrete adviezen en andersom.
 • Je pakt P&O-thema’s integraal, op een proactieve wijze op. Jij kijkt breder dan je eigen vakgebied en spart met collega’s bedrijfsvoering om samen tot een intregraal advies te komen.

Competenties:

Overtuigingskracht

 • Organisatiesensitiviteit
 • Analyseren
 • Samenwerken
 • Omgevingsbewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Klantgericht
 • Creativiteit

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Contractduur: 2 jaar met uitzicht op vast
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Solliciteren?

Werken voor het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteren