Rijksvastgoedbedrijf

Technisch medewerker werktuigbouwkunde

Functie omschrijving

Als technisch medewerker werktuigbouwkunde bij het Rijksvastgoedbedrijf ben jij verantwoordelijk voor het veilig installeren van hoogwaardige technische installaties in diverse gebouwen, variërend van rijkskantoren tot gevangenissen en munitiecomplexen. Je leidt een team van professionals en bent betrokken bij alle aspecten van het project, van concept tot oplevering. Je hebt een scherp oog voor relevante wet- en regelgeving en werkt nauw samen met andere disciplines om tot een succesvol projectresultaat te komen.

Als onderdeel van Cluster Beheer 1 zul je werken aan speciale opdrachten voor onze Defensie klant. Je zorgt ervoor dat alle installaties optimaal functioneren en neemt actie wanneer zich storingen voordoen. Je maakt gebruik van verschillende contracten en bent verantwoordelijk voor het begeleiden van de uitvoering en het coördineren van de communicatie tussen alle betrokken partijen. Daarnaast zal je ook verantwoordelijk zijn voor kleinere projecten en toezicht houden op keuringen om te zorgen dat alles volgens de wet en veiligheidseisen verloopt.

Bij ons krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen en door te groeien binnen het bedrijf. Je hebt de flexibiliteit om hybride te werken en je werktijden aan te passen aan jouw behoeften. Kortom, een uitdagende functie met veel variatie en doorgroeimogelijkheden voor jou als technisch medewerker werktuigbouwkunde.

Meer weten?
Nieuwsgierig geworden door deze vacaturetekst, maar wil je inhoudelijk nog wat meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Carmen Storm, Objectmanager Defensie via 0615371183
of Dirk Nacken, clusterhoofd Beheer1 via 06 55236066.

Functie-eisen

We zoeken veel meer dan een collega die alleen technisch inhoudelijke kennis heeft. Het gaat hier om een functie waarbij met name de competenties communiceren, samenwerken en organisatiesensitiviteit het verschil moeten maken. Je bent zelfstandig en wordt door collega’s als een voorbeeld gezien en men wil graag met je samenwerken door je positieve en behulpzame instelling. Jij weet hoe je een goede sfeer moet creëren en behouden. Je bent een verbinder. Je bent duidelijk en voor jou is het uitgangspunt afspraak is afspraak niet meer dan vanzelfsprekend. Inhoudelijk heb je een brede kennis van werktuigbouwkundige installaties en affiniteit met de disciplines elektrotechniek en bouwkunde.

Verder heb je:

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een hbo-diploma werktuigbouwkunde, of een andere afgeronde opleiding op het gebied van werktuigbouwkundige installaties, bijv. TVVL-opleidingen
 • Je bent in bezit van een VCA-VOL certificaat
 • Bij voorkeur enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie, je hebt affiniteit met contractbeheer en technische uitvoeringsaspecten van vastgoedonderhoud.
 • Je hebt feeling voor juridische aspecten van contractuele verhoudingen, ervaring met verschillende huisvestingsstelsels is een pre.
 • Je kunt zelfstandig werken, maar samenwerken in een team en communiceren (zowel mondeling als schriftelijk) gaan jou goed af waarbij je je goed kan aanpassen aan de situatie
 • In een dynamische omgeving houd je overzicht, je bent flexibel en kunt goed omgaan met werkdruk.
 • Je bent proactief en klantgericht, vaardig in plannen en organiseren en komt ook je afspraken na.

Voldoe je niet aan de voorkeurseisen, maar wil je graag meewerken aan gevarieerde projecten en denk je van betekenis te kunnen zijn voor het Rijksvastgoedbedrijf? Ook dan nodigen we je van harte uit om te reageren op deze vacature.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3119,- tot €4374,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Op dit moment vinden de sollicitatiegesprekken digitaal plaats d.m.v. videobellen. Bij de uitnodiging voor het sollicitatiegesprek ontvang je hiervoor een instructie.
 • Mogelijk is voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf (in de toekomst) een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
 • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto's beschikbaar.
 • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met het clusterhoofd hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Rijksvastgoedbedrijf (RVB, Ministerie van BZK)

Het Rijksvastgoedbedrijf, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, is de grootste opdrachtgever in Nederland op het gebied van vastgoed. Wij zijn een professionele organisatie met een enorme hoeveelheid beschikbare kennis en ervaring. We beheren ruim 12 miljoen vierkante meter gebouwen en circa 89.000 hectare grond. Onze medewerkers ontwikkelen en beheren onder meer rechtbanken, kazernes, magazijnen, kantoren, musea, gevangenissen, gerechtsgebouwen, paleizen en monumenten.

Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken project- en procesmanagers, inkopers, contractmanagers, gebouwbeheerders, juristen, restauratiespecialisten, ingenieurs en architecten. Maar ook ecologen en kunsthistorici. Wij zorgen voor beheer en onderhoud, aan- en verkoop, nieuwbouw, verbouw en renovatie én ontwikkeling en herontwikkeling van gebouwen en terreinen.

Zie over ons voor meer informatie over het Rijksvastgoedbedrijf.

Directie Vastgoedbeheer, afdeling Realisatie, sectie Noord, cluster Techniek

Directie Vastgoedbeheer, afdeling Realisatie, sectie Noord, cluster Techniek
De directie Vastgoedbeheer bestaat uit de afdelingen Assetmanagement, Technische Expertise Vastgoedinformatie Management, Realisatie Landelijk, Realisatie Regionaal en Realisatie & Advies Buitenruimte. De directie Vastgoedbeheer beheert de gebouwen, gebouwgebonden (technische) installaties, terreinen en gronden van het Rijksvastgoedbedrijf en Defensie zowel in de fase van (tijdelijk) gebruik als leegstand.
De afdeling Realisatie Regionaal is integraal verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de panden van het Rijksvastgoedbedrijf. Werktuigbouwkunde is één van de disciplines. De afdeling is verdeeld over zes secties: Noordwest, Zuidwest, Zuid, Oost, Noord en Carib.

Sectie Noord
Jij gaat aan de slag voor sectie Noord. Deze omvat de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Wij zijn met ongeveer 90 collega’s een overzichtelijke afdeling waarbij een ieder elkaar kent en er een vriendelijke, collegiale sfeer heerst met hart voor de zaak. We zorgen ervoor dat onze klanten goed en veilig gebruik kunnen maken van het vastgoed met de bijbehorende technische installaties. De sectie bestaat uit geïntegreerde clusters: een cluster Projecten, cluster Beheer1, cluster Beheer2 en een cluster Techniek.

Cluster Beheer1
Je gaat werken voor het cluster Beheer1. In het cluster Beheer 1 vind je een viertal dedicated teams die belast zijn met Niet Planbaar Onderhoud en Commandantenvoorzieningen. Het dedicated team, onder leiding van de objectmanager, heeft als taak om de lokale Defensie klant te ontzorgen. Binnen het cluster werken collega’s van de disciplines werktuigbouwkunde, bouwkunde en elektrotechniek, objectmanagers en ondersteuners nauw samen. Binnen je dedicated team Assen heb je de rol van deelprojectleider covo, je legt verantwoording af aan de objectmanager Defensie. Daarnaast word je tevens ingezet als bouwkundige binnen het dedicated team Leeuwarden. Ten aanzien van je regionale rol leg je verantwoording af aan het clusterhoofd Beheer1 die tevens je P-verantwoordelijke is.
Bij ons krijg je alle kansen om je kennis van je vakgebied te verbreden. Natuurlijk zorgen wij voor een maatwerk inwerkprogramma. Zo kun je uitgroeien tot een echte expert!


Reageer op deze vacature