Rijksvastgoedbedrijf

Senior Technisch Adviseur Elektrotechniek

Functie omschrijving

Als senior technisch adviseur elektrotechniek speel je een belangrijke rol bij het in goede staat houden van historische, bestaande en nieuwe overheidsgebouwen en -objecten. Je begrijpt dat elk gebouw unieke elektrotechnische vereisten heeft, afhankelijk van de functie en het gebruik ervan. Als expert op het gebied van elektrotechniek werk je aan verschillende projecten en taken, waarbij je zowel projectmatig te werk gaat als je kennis deelt met collega's binnen je sectie en de rest van de organisatie.

Aan de projectmatige kant van de functie werk je aan complexe onderhouds- en renovatieprojecten. Je brengt de behoeften van de gebruikers van het gebouw in kaart en analyseert welke elektrotechnische eisen er aan een project gesteld moeten worden. Hierbij signaleer je mogelijke kansen en obstakels en presenteer je oplossingen binnen het projectteam. Je werkt nauw samen met collega's in projectteams, waaronder projectmanagers en collega's van andere disciplines zoals Werktuigbouwkunde en Bouwkunde, om gezamenlijke doelen te bereiken. Je bezoekt regelmatig projectlocaties om te overleggen met aannemers en externe adviseurs, en kijkt verder dan je eigen vakgebied om het beste resultaat te bereiken.

Je bent ook betrokken bij een breed scala aan werkzaamheden om overheidsgebouwen en -objecten in optimale conditie te krijgen en te houden. Je toetst bestekken, ramingen, ontwerpen en vraagspecificaties, waarbij je let op de normen en kwaliteitseisen op jouw vakgebied. Zowel externe adviseurs als jijzelf en je collega's maken deze specificaties. Hierdoor blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en ben je een volwaardige gesprekspartner voor onze relaties, zowel op het gebied van elektrotechniek als op andere vlakken.

Meer weten?
Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de organisatie of functie? Bel of app dan over de functie met Martin Franssen, via 06-15687526 .

Functie-eisen

Als senior technisch adviseur elektrotechniek ben je een autoriteit op het gebied Elektrotechniek. Je bent verantwoordelijk voor het regisseren van complexe en omvangrijke projecten en het delen van jouw kennis met collega's binnen jouw sectie en de rest van de organisatie. Om deze functie goed uit te kunnen voeren, beschik je over de volgende vaardigheden en kwalificaties:

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding elektrotechniek en een academisch werk- en denkniveau;
 • Je hebt relevante ervaring opgedaan in soortgelijke functies, bijvoorbeeld bij advies- of engineersbureaus;
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, die je aan kunt passen aan verschillende situaties en mensen;
 • Je bent proactief en neemt initiatief in jouw aanpak, zonder af te wachten tot iemand jou een vraag stelt;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend functioneren en weet anderen te inspireren;
 • Je weet hoe je een goede werksfeer kunt creëren en behouden en bent een sterke verbinder die het team effectief kan samenbrengen;
 • Je bent een voorbeeld voor anderen en wordt gewaardeerd om jouw behulpzame instelling;
 • Je houdt je aan afspraken en weet dat "afspraak is afspraak" het uitgangspunt is.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3608,- tot €5503,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitatiegesprekkenvinden plaats in mei en juni, beiden op ons kantoor in Assen.
 • Mogelijk is voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf (in de toekomst) een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
 • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto's beschikbaar.

Rijksvastgoedbedrijf (RVB, Ministerie van BZK)

Het Rijksvastgoedbedrijf, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, is de grootste opdrachtgever in Nederland op het gebied van vastgoed. Wij zijn een professionele organisatie met een enorme hoeveelheid beschikbare kennis en ervaring. We beheren ruim 12 miljoen vierkante meter gebouwen en circa 89.000 hectare grond. Onze medewerkers ontwikkelen en beheren onder meer rechtbanken, kazernes, magazijnen, kantoren, musea, gevangenissen, gerechtsgebouwen, paleizen en monumenten.

Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken project- en procesmanagers, inkopers, contractmanagers, gebouwbeheerders, juristen, restauratiespecialisten, ingenieurs en architecten. Maar ook ecologen en kunsthistorici. Wij zorgen voor beheer en onderhoud, aan- en verkoop, nieuwbouw, verbouw en renovatie én ontwikkeling en herontwikkeling van gebouwen en terreinen.

Zie over ons voor meer informatie over het Rijksvastgoedbedrijf.

Directie Vastgoedbeheer, afdeling Realisatie Regionaal, sectie Noord, cluster Techniek

Directie Vastgoedbeheer, afdeling Realisatie Regionaal, sectie Noord, cluster Techniek
De directie Vastgoedbeheer bestaat uit de afdelingen Assetmanagement, Technische Expertise Vastgoedinformatie Management, Realisatie Landelijk, Realisatie Regionaal en Realisatie & Advies Buitenruimte. De directie Vastgoedbeheer beheert de gebouwen, gebouwgebonden (technische) installaties, terreinen en gronden van het Rijksvastgoedbedrijf en Defensie zowel in de fase van (tijdelijk) gebruik als leegstand.

De afdeling Realisatie Regionaal is integraal verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de panden van het Rijksvastgoedbedrijf. Elektrotechniek is één van de disciplines. De afdeling is verdeeld over vijf secties: Noordwest, Zuidwest, Zuid, Oost en Noord.

Sectie Noord
Jij gaat aan de slag voor sectie Noord. Deze omvat de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Wij zorgen dat onze klanten goed gebruik kunnen maken van het vastgoed met de bijbehorende technische installaties. De sectie bestaat uit geïntegreerde clusters: een cluster Projecten, twee clusters Beheer en een cluster Techniek.

Cluster Projecten
Je gaat werken voor het cluster Projecten. In dit cluster vind je naast projectmanagment tevens de disciplines elektrotechniek, bouwkunde en werktuigbouwkunde. Samen met projectleiders en technisch collega's realiseer je projecten binnen de instandhouding. We zetten graag een stap extra om deskundige bijdragen te leveren aan een veilige en leefbare samenleving. Bij ons krijg je alle kansen om je kennis van je vakgebied te verbreden. Zo kun je uitgroeien tot een echte expert!


Reageer op deze vacature