Ministerie van Justitie en Veiligheid - JustID

ICT adviseur

Functie omschrijving

Als ervaren ICT Adviseur adviseer je Justid medewerkers op het gebied van ICT. Binnen de Business Operations Office draag je bij aan de ontwikkeling van nieuwe en verbetering van bestaande ICT toepassingen. Solliciteer nu en draag bij aan de continuïteit en betrouwbaarheid van de informatievoorziening bij Justid.

Wat ga je doen?
Vanuit je kennis en kunde als ICT Adviseur adviseer je Justid medewerkers, waaronder management en directie, op het gebied van ICT. De ICT-adviesvraagstukken zijn divers van aard, zoals: ICT-beveiliging, bedrijfscontinuïteit, lifecycle management en informatievoorziening over de bedrijfsvoering. Het verzorgen van een optimale aansluiting van Justid met onze klanten is hierbij cruciaal (Business-IT alignment).

De afdeling Business Operations Office (BOO) bestaat uit drie clusters met elk zijn eigen aandachtsgebied, te weten:

 1. Architectuur, Beleid, Beveiliging en Advies;
 2. Asset Management;
 3. Quality Assurance & Control.

Als Adviseur ICT ben je in principe breed inzetbaar binnen deze clusters, maar de focus van de Adviseur Bedrijfsvoering (ICT) ligt binnen het cluster Architectuur, Beleid, Beveiliging en Advies. Voor jou betekent dat concreet:

 • Je adviezen dragen bij aan ontwikkeling van nieuwe of verbetering van bestaande ICT toepassingen met als doel dat diverse operationele en ondersteunende processen optimaal functioneren.
 • Je adviseert over het implementeren of toepassen van te nemen maatregelen.
 • Je zorgt voor het waarborgen van de toekomstvastheid, continuïteit en onderhoudbaarheid van de Justid (bedrijfsvoering)-applicaties.
 • Het geven van adviezen over het uit beheer nemen en vervangen van verouderde applicaties en componenten.
 • Je analyseert bestaande ICT voorzieningen en signaleert de knelpunten daarin;
 • Je stemt af en werkt samen met betrokken teams en afdelingen, zoals IT Operations, Cluster Beveiliging en de project- en/of DevOps-teams.
 • Je neemt – namens de Justitiële Informatiedienst - deel aan expertgroepen en symposia en volgt trends op jouw expertisegebied.

In al deze taken en rollen werk je nauw samen met de andere collega’s in de Business Operations Office. We zoeken een enthousiaste collega, die stevig in zijn of haar schoenen staat en beschikt over ervaring in het adviseren en ondersteunen op het hiervoor genoemd aandachtsgebied.

Wat bieden we?

 • Dynamische omgeving - Een informele en dynamische omgeving waar we werken aan een veilige samenleving met onze maatschappijkritische informatiesystemen. Je mag werken aan de complexere IT-vraagstukken en met grote databronnen.
 • Beloning - Een marktconforme beloning in Schaal 11 - maximaal € 5.503,- obv 36 uren. Daar bovenop een individueel keuzebudget van 16,37% dat, op het moment van jouw keuze, in te zetten is voor bijvoorbeeld geld, verlofdagen, een fitness abonnement of een fiets. Onze goede secundaire voorwaarden, zoals onze verlofregelingen, een thuiswerkvergoeding en een goed geregeld pensioen via het ABP, zijn te vinden op https://www.caorijk.nl/
 • Flexibiliteit - Een fulltime werkweek is 36 uur en hybride werken, met onze faciliteiten, is het uitgangspunt. We bieden veel flexibiliteit in de manier waarop je dit wilt indelen zodat je carrière en je privéleven goed op elkaar aansluiten. Samen met je collega's en leidinggevende maak je hier praktische afspraken over.
 • Informele cultuur - Een gedreven en behulpzaam team met korte lijntjes naar leidinggevenden en/of directie.
 • Persoonlijke groei - De mogelijkheid om te werken aan je eigen talent, persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling vinden we bij Justid vanzelfsprekend. Zo zorgen we voor jouw duurzame inzetbaarheid en kan Justid inspelen op ontwikkelingen in de samenleving en/of technische vernieuwingen. Er zijn regelmatig loopbaanmogelijkheden omdat we een groeiende organisatie zijn.
 • Vrije tijd - Je krijgt 208 verlofuren op basis van een 36-urige werkweek (ruim 5,5 week).
 • Gezelligheid – Een leuk team op een leuke afdeling met leuke collega’s in een leuk bedrijf. Dus doe mee met borrels, activiteiten, uitjes.
 • Duurzaamheid - Omdat we duurzaamheid een belangrijke waarde vinden, stimuleren we onder andere reizen met het OV. Je krijgt daarom een OV-kaart om gratis van en naar je werklocatie te reizen.

Functie-eisen

Wat vragen we?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Afgeronde relevante opleiding (bv. Informatica/Informatiekunde
 • Een goede technische basis aangaande ICT beheer en ontwikkeling
 • Kennis van administratieve en ITIL-processen
 • Kennis van Cloud Technologie
 • Ervaring in advies trajecten
 • Kennsi van de laatste ICT ontwikkelingen
 • Kennis van Service Management (USM) is en pré
 • Kennis van Agile werken is een pré
 • Onderscheidend in jouw manier van adviseren is en pré

Ben jij onze nieuwe collega? Met organisatiesensitiviteit en een analytische blik, overtuigingskracht en plannen en organiseren als tweede natuur, plus een flinke dosis creativiteit, maak jij ons team compleet.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3608,- tot €5503,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Bij Justid is de voertal Nederlands. 
 • We beginnen met een arbeidsovereenkomst van een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt deze omgezet in onbepaalde tijd.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.

Justitiële Informatiedienst (Justid)

Meer dan ooit vraagt de samenleving om betrouwbare informatie en slimme (ICT) oplossingen om Nederland veilig en rechtvaardig te houden. Als leverancier van cruciale informatie op het juiste moment wordt onze rol binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid, en daarbuiten, dan ook steeds groter.

Wij zijn de Justitiële informatiedienst oftewel: Justid.
Dé specialist op het gebied van het ontvangen, verzamelen, verwerken, verrijken, bewaren en verspreiden van strikt vertrouwelijke digitale informatie. Het gaat namelijk over mensen en persoonsgegevens. We zorgen dat onze partners in de strafrecht- migratie- en jeugdketen beschikken over de cruciale informatie op het juiste moment. We werken dagelijks met grote hoeveelheden data aan slimme IT-oplossingen, voor bijvoorbeeld de politie, rechtbank en marechaussee, maar ook om slachtoffers van misdrijven te informeren. Door te bouwen aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie zorgt Justid dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon.

Strikt vertrouwelijke informatie
Vingerafdrukken, informatie over de gezinssituatie, een strafverleden of de geldigheid van een verblijfsvergunning. Detentie-informatie voor slachtoffers en burgemeesters wanneer een dader weer vrijkomt. Enkele voorbeelden van informatie die wij, via onze ICT-voorzieningen, beschikbaar stellen. Informatie die strikt vertrouwelijk is en met veel zorg moet worden behandeld: het gaat immers over mensen. Wij maken dit mogelijk door slim gebruik te maken van bestaande technologie en door innovaties en creativiteit te stimuleren.

Wij zijn Justid
Met onze 600 professionals in Almelo, Zutphen, Leeuwarden en Den Haag, werken we aan producten met innovatieve tools en technieken, vanuit deskundigheid en vakmanschap. Zo is ons voortbrengingsproces agile ingericht en werken we aan continue verbetering van onze producten en diensten. Onze organisatie is groeiende zodat er doorlopend loopbaanmogelijkheden blijven ontstaan.
Justid is een informele organisatie met korte lijnen naar leidinggevenden en directie. Kom je bij ons werken, verwacht dan ook een fijne sociale en informele werksfeer! Een goede werk-privébalans is wat ons betreft erg belangrijk. Daarom werken we hybride. Ook zorgen we ervoor dat als je thuis aan het werk bent, je tot dezelfde mogelijkheden beschikt als op kantoor. Als netwerkorganisatie zijn er uiteraard voldoende mogelijkheden om jouw collega’s beter te leren kennen. Zo worden er geregeld team- en afdelingsuitjes georganiseerd en kijken we jaarlijks uit naar de zomerborrel.
Als jij geniet van grote hoeveelheden data en innovatieve IT-technieken en vraagstukken en dit wil combineren met een relaxte werksfeer, dan kom je hier zeker tot je recht!

Hoe onze medewerkers ons ervaren en wat ze doen kun je hier verder lezen en bekijken: https://www.justid.nl/over-ons/werken-bij-justid


Reageer op deze vacature