Ministerie van Justitie en Veiligheid - JustID

Testspecialist / test automation engineer

Functie omschrijving

Heb jij een agile mindset? Zie jij het belang van context driven testing, exploratory testing en het automatiseren van testen? Dan willen wij bij Justid, dé centrale plek van de strafrechtketen, graag virtueel koffie met je drinken en de uitdagende functie van testspecialist aan je voorleggen!

Miljoenen records, complexe ketens, spannende maatschappij-kritische applicaties op het gebied van privacy en identiteit. Dat is het speelveld waar jij je als testspecialist bij de Justitiële Informatiedienst in Leeuwarden dagelijks op begeeft. Met jouw kennis van de recente ontwikkelingen in het vakgebied softwaretesten til je onze organisatie op een hoger niveau.

Als testspecialist maak je deel uit van een BusDevOps team. Samen met je collega’s werk je aan ontwikkeltrajecten op het gebied van API, front-end, security en performance. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van de nieuwste biometriefunctionaliteiten in systemen, of het doorvoeren van regelgeving op het gebied van privacy. Je werkt altijd samen met collega-testers, softwaredevelopers en informatie- en data-analisten. Soms werk je ook samen met onze ketenpartners, zoals het Openbaar Ministerie, de politie en de reclasseringsdiensten.

Jij zorgt in ieder traject van ons werk voor testactiviteiten. Dat traject loopt van het verfijnen van de opdracht en het uitschrijven in userstory’s via het begroten en plannen van de taken naar het bouwen en testen. En we demonstreren de geleverde functionaliteit aan alle stakeholders. Jij bent de specialist en je probeert zo veel mogelijk testen haalbaar en geautomatiseerd uit te voeren, zodat je na elke 'sprint' (scrum) het resultaat gecontroleerd in gebruik kunt nemen.

Stuit je op iets innovatiefs? Dan grijp je samen met je collega’s de kans om verbeteringen door te voeren. Of je gaat aan de slag met een zogenaamd Proof of Concept. Je werkt mee aan het verbeteren van het testproces binnen het team en deelt je kennis met stakeholders en collega’s. Je werkt met informatie die je niet mag delen met bijvoorbeeld je vrienden. Gelukkig heb je wel een team met collega’s waar je dingen mee kunt afstemmen.

Functie-eisen

  • Je hebt met succes een hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur richting ICT.
  • Je hebt bij voorkeur al ervaring opgedaan op het gebied van testen in een agile- en/of DevOps-omgeving.
  • Je hebt kennis van automatische testtools, zoals Parasoft, Selenium of SOAtest, en het inrichten van geautomatiseerd testen.
  • Je hebt basiskennis van SQL en Java en je hebt kennis van XML, XSD en JSON en/of kennis van HTML, CSS en Javascript.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met context driven testing en exploratory testing, of in ieder geval de ambitie om deze kennis snel te ontwikkelen.
  • Je bent leergiering, collegiaal en gericht op het behalen van doelen.
  • Je bent integer en omgevingsbewust.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 40 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Justitiële Informatiedienst

Een veiliger en rechtvaardiger samenleving … Het klinkt zo simpel, maar het is wel dé uitdaging van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Waarvoor staat Justid?
Oké, de kans is vrij groot dat je onze organisatie nog niet kent. Voluit heten we trouwens de Justitiële Informatiedienst; een slimme en unieke organisatie die zorgt dat de ene hand van justitie weet wat de andere doet. Met onze ICT-systemen zorgen we ervoor dat (zeer belangrijke) gegevens duurzaam digitaal beschikbaar zijn voor onze partners binnen het ministerie. En de partners waar we voor werken, ken je wel hoor. Dat zijn onder meer de politie, het openbaar ministerie, de Rechtspraak, Raad voor de Kinderbescherming en Immigratie- en Naturalisatiedienst. Juist omdat wij met al deze partners te maken hebben, spelen wij een cruciale rol in de informatievoorziening tussen deze partijen.

Wat doen we?
Vingerafdrukken, informatie over de gezinssituatie, over een strafverleden of de geldigheid van een verblijfsvergunning, detentie-informatie voor slachtoffers en burgemeesters wanneer een dader weer vrijkomt … Slechts een handvol voorbeelden van informatie die wij, via onze slimme voorzieningen, beschikbaar stellen. Informatie die strikt vertrouwelijk is en met veel zorg moet worden behandeld. Het is namelijk van groot belang dat de juiste en volledige informatie beschikbaar is voor bevoegden. En dat is ons werk; zorgen dat de juiste informatie beschikbaar is over een persoon én dat die informatie volledig is. Allemaal digitaal natuurlijk. Door slim gebruik te maken van bestaande technologie en door innovaties en creativiteit te stimuleren, maken wij dit mogelijk. Natuurlijk in nauwe samenwerking met onze partners die grote maatschappelijke belangen behartigen in de samenleving. Dat maakt het juist extra uitdagend en uniek.

None

None


Reageer op deze vacature