Ministerie van Justitie en Veiligheid - JustID

Senior Technisch beheerder

Functie omschrijving

Volop aan de slag met applicaties die goed met elkaar kunnen en blijven communiceren, netwerkinfrastructuur, Linux, Kubernetes, CI/CD en alles wat daartussen zit? Lijkt het jou te gek om onze high tech voorzieningen te beheren waarbij we samenwerken vanuit een, vaak, containerized landschap? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Als technisch applicatiebeheerder ben jij verantwoordelijk voor het beheer van onze centrale voorzieningen die elk moment cruciale informatie toegankelijk maakt voor onze ketenpartners. Samen met je collega’s van de afdeling Verbindingen en Veiligheid, help jij keer op keer bouwen aan een veilige samenleving.

Concreet komt dit neer op het uitvoeren van de volgende werkzaamheden:

 • Jij zorgt voor continue beschikbaarheid van onze voorzieningen en ziet erop toe dat ongeoorloofde acties van buiten niet mogelijk zijn of worden.
 • Met jouw technische mindset, denk jij mee over het oplossen van problemen en ben je medeverantwoordelijk voor het algemeen dagelijks beheer van onze voorzieningen.
 • Je signaleert tijdig verstoringen zodat je deze of kunt voorkomen, of kunt oplossen.
 • Je waarborgt de juiste implementatie en documentatie volgens de geldende criteria en afspraken.
 • Jouw rol is verbindend waarbij je de samenwerking opzoekt met verschillende disciplines. Denk hierbij aan onze functioneel beheerders, ontwikkelaars en integratiespecialisten.

Enkele voorbeelden van applicaties, die beheerd worden door de afdeling Verbindingen en Veiligheid, zijn:

 • Gemeenschappelijke Authenticatie, Associatie en Valideringsdienst (GAAV). Hiermee kan de authenticiteit en integriteit van digitale documenten (bijvoorbeeld VOG’s, diploma’s en beschikkingen) en handtekeningen worden gevalideerd.
 • E-Handtekening, hiermee kunnen formele documenten zoals vonnissen, processen-verbaal en contracten rechtsgeldig digitaal worden ondertekend.
 • JustitieConnect is het JenV-platform voor het hosten van (web)apps. Het platform biedt statische apps aan, maar is ook ingericht om beveiligd gegevens te ontsluiten van bronbestanden. Bij het beheer van dit platform hoort ook het beheer van de services voor het ontsluiten van data.
 • Linux is het OS waarop de applicaties gehost worden. Een aantal systemen worden door de afdeling zelf beheerd met behulp van Ansible. Voor het monitoren (naast bestaande logging) van de applicaties zelf worden nog dashboards ontwikkeld.

Jouw werk zal zowel bestaan uit het beheren van onze bestaande producten en diensten alsook de nieuw (nog) aan te sluiten applicaties.

Meer informatie over onze systemen, vind je hier.

Wat bieden we?

 • Dynamische omgeving - Een informele en dynamische omgeving waar we werken aan een veilige samenleving met onze maatschappijkritische informatiesystemen. Je mag werken aan de complexere IT-vraagstukken en met grote databronnen.
 • Beloning - Een marktconforme beloning in Schaal 11 - maximaal € 5.503,- obv 36 uren. Daar bovenop een individueel keuzebudget van 16,37% dat, op het moment van jouw keuze, in te zetten is voor bijvoorbeeld geld, verlofdagen, een fitness abonnement of een fiets. Onze goede secundaire voorwaarden, zoals onze verlofregelingen, een thuiswerkvergoeding en een goed geregeld pensioen via het ABP, zijn te vinden op https://www.caorijk.nl/
 • Flexibiliteit - Een fulltime werkweek is 36 uur en hybride werken, met onze faciliteiten, is het uitgangspunt. We bieden veel flexibiliteit in de manier waarop je dit wilt indelen zodat je carrière en je privéleven goed op elkaar aansluiten. Samen met je collega's en leidinggevende maak je hier praktische afspraken over.
 • Informele cultuur - Een gedreven en behulpzaam team met korte lijntjes naar leidinggevenden en/of directie.
 • Persoonlijke groei - De mogelijkheid om te werken aan je eigen talent, persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling vinden we bij Justid vanzelfsprekend. Zo zorgen we voor jouw duurzame inzetbaarheid en kan Justid inspelen op ontwikkelingen in de samenleving en/of technische vernieuwingen. Er zijn regelmatig loopbaanmogelijkheden omdat we een groeiende organisatie zijn.
 • Vrije tijd - Je krijgt 208 verlofuren op basis van een 36-urige werkweek (ruim 5,5 week).
 • Gezelligheid – Een leuk team op een leuke afdeling met leuke collega’s in een leuk bedrijf. Dus doe mee met borrels, activiteiten, uitjes.
 • Duurzaamheid - Omdat we duurzaamheid een belangrijke waarde vinden, stimuleren we onder andere reizen met het OV. Je krijgt daarom een OV-kaart om gratis van en naar je werklocatie te reizen.

Let op als je gaat solliciteren. Wij stellen een aantal vragen om je beter te leren kennen.

Functie-eisen

Wie ben je?

 • Een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur richting Informatica of ICT.
 • Ervaring met het beheer van complexe ICT-systemen en voorzieningen.
 • Je bent bekend met technische beheersprocessen zoals incident- en changemanagement.
 • Ervaring op het gebied van beheer, waarbij je o.a. kennis hebt van Docker, Kubernetes (Rancher), CI/CD, REST en/of SOAP services, Apache Kafka.
 • Inhoudelijke kennis van Linux en Ansible.
 • Bij voorkeur heb je al enige kennis opgedaan met cybersecurity.

Waarmee maak jij het verschil?

Je beschikt over een echte beheerdersmentaliteit: proactief, gestructureerd en zelfstandig. Breed geïnteresseerd in alle facetten van IT. Als echte ras-techneut ben jij nieuwsgierig en draaien jouw radertjes continue op zoek naar die ene oplossing of verbetering. Bovendien ben jij intrinsiek gemotiveerd om samen met je collega’s bij te dragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving. Je houdt jezelf graag up-to-date met de juiste kennis en zorgt ervoor dat jou niets ontgaat!

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3662,- tot €5586,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • We beginnen met een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Bij ongewijzigde omstandigheden en gebleken geschiktheid wordt deze omgezet in onbepaalde tijd.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Meer over Justid

Meer over Justid

Meer dan ooit vraagt de samenleving om betrouwbare informatie en slimme (ICT) oplossingen om Nederland veilig en rechtvaardig te houden.

Justid is dé specialist op het gebied van het ontvangen, verzamelen, verwerken, verrijken, bewaren en verspreiden van strikt vertrouwelijke digitale informatie. Het gaat namelijk over mensen en persoonsgegevens.
We zorgen dat onze partners in de strafrecht- migratie- en jeugdketen beschikken over de cruciale informatie op het juiste moment. Om die reden werken we dagelijks met grote hoeveelheden data aan slimme IT-oplossingen, voor bijvoorbeeld de politie, rechtbank en marechaussee, maar ook om slachtoffers van misdrijven te informeren. Denk aan informatie over de gezinssituatie, een strafverleden of de geldigheid van een verblijfsvergunning.

Met onze ruim 500 professionals in Almelo, Zutphen, Leeuwarden en Den Haag, werken we aan producten met innovatieve tools en technieken, vanuit deskundigheid en vakmanschap. Zo is ons voortbrengingsproces agile ingericht en werken we continue aan verbetering van onze producten en diensten. Onze organisatie is groeiende zodat er doorlopend loopbaanmogelijkheden blijven ontstaan.

Justid is een informele organisatie met korte lijnen naar leidinggevenden en directie. Kom je bij ons werken, verwacht dan ook een fijne sociale en informele werksfeer! Een goede werk-privébalans is wat ons betreft erg belangrijk. Daarom werken we hybride. Als netwerkorganisatie zijn er uiteraard voldoende mogelijkheden om jouw collega’s beter te leren kennen. Zo worden er geregeld team- en afdelingsuitjes georganiseerd en kijken we jaarlijks uit naar de zomer- en kerstborrel. Als jij geniet van grote hoeveelheden data en innovatieve IT-technieken en vraagstukken en dit wil combineren met een relaxte werksfeer, dan kom je hier zeker tot je recht.

Op onze website lees je meer informatie over wie we zijn en ook ervaringsverhalen van collega's. Als je meer wilt weten over onze producten en diensten dan kun je dat lezen in onze Producten- en diensten catalogus.

Justitiële Informatiedienst

Veilige en betrouwbare informatie-uitwisseling, digitale handtekeningen, internationale samenwerking, digitale toegang. Onderwerpen waarop de afdeling Verbindingen en Veiligheid (VenV) van de Justitiële Informatiedienst (Justid) haar ketenpartners binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid ondersteunt.


Reageer op deze vacature