Ministerie van Justitie en Veiligheid - JustID

(junior/senior) full-Stack Software Developer

Functie omschrijving

Wie ben je?
Een supergemotiveerde en gedreven alleskunner! Immers, vanuit onze agile werkwijze pak jij naast je primaire taak als software developer ook andere taken met net zoveel inzet, gedrevenheid en plezier op. Denk aan het bijdragen aan functionele testen, kwaliteitsverbeteringen, technisch- en functioneel applicatiebeheer, procesverbeteringen, presenteren van resultaten, en nog meer.

Samen met je team maak je bij de uitvoering van je werkzaamheden iedere keer de vertaalslag naar een passende (web)applicatie met functionaliteiten. Je bent niet alleen met techniek aan de slag, maar staat dicht bij de opdrachtgever en eindgebruiker. Zo werk je bijvoorbeeld aan oplossingen die het werkproces bij de Raad voor de Kinderbescherming, de jeugdreclassering of de Zorg- en Veiligheidshuizen ondersteunen en gemakkelijker maken.

Zoals gezegd ga je dit binnen een Agile omgeving doen, waarbij je naast Java gebruik maakt van het low code platform Blueriq. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van de applicaties: vanaf refinement, het ontwikkelen en testen van de dienst, het demonstreren van de functionaliteit, tot en met de implementatie en de (technische) in beheer name van de functionaliteit.

In deze functie ervaar je veel vrijheid om te groeien en kennis te ontwikkelen. Wij zijn op zoek naar een (startende) professional die leergierig is en ons helpt om gezamenlijk onze wijze van software development elke dag weer te verbeteren.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma, bij voorkeur in een relevante richting, zoals ICT.
 • Je hebt (enige) ervaring met softwaredevelopment, bijvoorbeeld met Java of Angular.
 • Je hebt ervaring met het werken in een agile- en/of DevOps-omgeving en bij voorkeur kennis van en ervaring met lowcode-platforms.
 • Je kiest gemotiveerd voor softwaredevelopment met alle facetten en vindt het belangrijk om je daarin verder te ontwikkelen.
 • Je kunt goed samenwerken en bent flexibel en leergierig.
 • Je neemt veel initiatief, komt uit jezelf met ideeën of voorstellen en draagt graag bij aan het testproces.
 • Je bent kwaliteitsgericht en houdt van de ‘schoonheid van code’.
 • Je houdt ervan om in de breedte van Dev en Ops je werkzaamheden in te vullen, en vindt het prettig dat geen enkele dag standaard is.
 • Je vindt maatschappelijke relevantie een belangrijke drijfveer in je werk.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Wij bieden een uitdagende werkomgeving. Kandidaten met een hands-onmentaliteit zijn bij ons prima op hun plaats. Er is ruimte voor professionele ontwikkeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.
 • We geven een jaarcontract. Bij goed functioneren wordt dit omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig.
 • In het kader van hybride werken is het mogelijk om vanuit huis of één van onze locaties te werken.

Justitiële Informatiedienst

Een veiliger en rechtvaardiger samenleving … Het klinkt zo simpel, maar het is wel dé uitdaging van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Waarvoor staat Justid?
Oké, de kans is vrij groot dat je onze organisatie nog niet kent. Voluit heten we trouwens de Justitiële Informatiedienst; een slimme en unieke organisatie die zorgt dat de ene hand van justitie weet wat de andere doet. Met onze ICT-systemen zorgen we ervoor dat (zeer belangrijke) gegevens duurzaam digitaal beschikbaar zijn voor onze partners binnen het ministerie. En de partners waar we voor werken, ken je wel hoor. Dat zijn onder meer de politie, het openbaar ministerie, de Rechtspraak, Raad voor de Kinderbescherming en Immigratie- en Naturalisatiedienst. Juist omdat wij met al deze partners te maken hebben, spelen wij een cruciale rol in de informatievoorziening tussen deze partijen.

Wat doen we?
Vingerafdrukken, informatie over de gezinssituatie, over een strafverleden of de geldigheid van een verblijfsvergunning, detentie-informatie voor slachtoffers en burgemeesters wanneer een dader weer vrijkomt … Slechts een handvol voorbeelden van informatie die wij, via onze slimme voorzieningen, beschikbaar stellen. Informatie die strikt vertrouwelijk is en met veel zorg moet worden behandeld. Het is namelijk van groot belang dat de juiste en volledige informatie beschikbaar is voor bevoegden. En dat is ons werk; zorgen dat de juiste informatie beschikbaar is over een persoon én dat die informatie volledig is. Allemaal digitaal natuurlijk. Door slim gebruik te maken van bestaande technologie en door innovaties en creativiteit te stimuleren, maken wij dit mogelijk. Natuurlijk in nauwe samenwerking met onze partners die grote maatschappelijke belangen behartigen in de samenleving. Dat maakt het juist extra uitdagend en uniek.

Afdeling Portalen & Samenwerking

“De afdeling Portalen & Samenwerking werkt met een 3-tal agile teams aan beheer, onderhoud, vernieuwing en innovaties ten behoeve van onze dienstverlening voor het Informatieportaal, MijnSlachtofferZaak, het Justitie Informatie Punt (JIP) en de Jeugdketen. De afdeling is +/- 25 FTE groot.”


Reageer op deze vacature