Ministerie van Justitie en Veiligheid - JustID

Senior ontwikkelaar transparante informatiehuishouding

Functie omschrijving

Ben jij degene die de Justitiële organisaties verder helpt naar een volledig digitale en transparante informatiehuishouding? Wil jij jouw kennis van data gedreven werken, AI en containerisatie hiervoor inzetten? Lees dan verder.

Wat ga je doen?
We zoeken een senior developer die onze dienstverlening op het gebied van digitaal archiveren en intelligent metadateren verder brengt. Dit doe je door de scrumteams door jouw enthousiasme en drang naar innovatie verder te coachen en herin te ontwikkelen.

Het gaat om miljoenen records, complexe ketens, uitdagende maatschappijkritische applicaties op het gebied van het bewaren en uitwisselen van digitale dossiers en documenten voor de strafrecht- vreemdelingen en jeugdketen. Om je een beeld te geven: In 2021 registreerden we 50.000.000 flitsfoto’s, archiveerden we 4.500.000 dossiers met 84.000.000 documenten en werden 28.000.000 dossiers geraadpleegd door onze gebruikers.

Samen met je collega senior developer zorg je voor verdere ontwikkeling van onder andere ons CDD+ systeem, waar alle informatie in opgeslagen wordt.
Jullie zijn de voorlopers als het gaat om innovatieve ideeën. Die innovaties kun je uitdiepen en, als ze genoeg realiteitszin hebben om bij ons te passen, weet je daar ook draagvlak voor te krijgen. Een voorbeeld van de vraagstukken waar we aan werken zijn AI Module programmeren, toepassen van full tekst search en containerisatie. Dat is slechts een greep uit de mooie dingen die we nu en in de toekomst gaan realiseren.

Meer weten over deze functie? Lees dan het artikel van onze collega Ewout.

Concreet betekent dat:

 • Ontwerpen - programmeren – bouwen – testen: Van het refinen van de opdracht, het vertalen naar technische oplossingen die binnen de architectuur passen, het bouwen en testen, het demonstreren van de geleverde functionaliteit aan alle stakeholders tot en met deployen op productie.
 • Je fungeert als technisch geweten en vraagbaak voor je collega’s en zorgt dat ze zich verder kunnen ontwikkelen.
 • Adviseren of onze technieken nog toekomstproof zijn en indien nodig adviseren over andere technieken.
 • Adviseren hoe nieuwe ontwikkelingen in het totale systeem van Justid passen;
 • Je bewaakt of we de hoofdlijnen nog in het zicht hebben en we met de oplossing het einddoel behalen en in de pas lopen met andere systemen.
 • Vormgeven van kwaliteitseisen door toepassing van onze code standaarden, het dagelijks meten van de codekwaliteit en het bijdragen aan unit-/integratietests en functionele tests.
 • Trekker van Agile manier van werken en optimalisatie.

Natuurlijk doe je dit niet alleen. Naast de scrumteams werk je nauw samen met de Productowner, teamleider, diverse beheerteams en het expertise team.

Als je nog niet met alle onderdelen ervaring hebt horen we ook graag van je.

Wat bieden we?

 • Dynamische omgeving - Waar je de vrijheid krijgt om de producten te blijven ontwikkelen en innoveren die maatschappij kritisch zijn en die dagelijks intensief gebruikt worden. Werken aan complexere vraagstukken in een gezellig en betrokken team in een informele sfeer.
 • Beloning - Een marktconforme beloning in Schaal 11 - maximaal € 5.343,- obv 36 uren per maand bij een 36-urige werkweek. Daar bovenop een individueel keuzebudget van 16,37% dat, op het moment van jouw keuze, in te zetten is voor bijvoorbeeld geld, verlofdagen, een fitness abonnement of een fiets. Onze goede secundaire voorwaarden, zoals onze verlofregelingen, een thuiswerkvergoeding en een goed geregeld pensioen via het ABP, zijn te vinden op https://www.caorijk.nl/
 • Flexibiliteit - Een fulltime werkweek is 36 uur en hybride werken, met onze faciliteiten, is het uitgangspunt. We bieden veel flexibiliteit in de manier waarop je dit wilt indelen zodat je carrière en je privéleven goed op elkaar aansluiten. Samen met je collega's en leidinggevende maak je hier praktische afspraken over.
 • Informele cultuur - Een gedreven en behulpzaam team met korte lijntjes naar leidinggevenden en/of directie.
 • Persoonlijke groei - De mogelijkheid om te werken aan je eigen talent, persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling vinden we bij Justid vanzelfsprekend. Zo zorgen we voor jouw duurzame inzetbaarheid en kan Justid inspelen op ontwikkelingen in de samenleving en/of technische vernieuwingen. Er zijn regelmatig loopbaanmogelijkheden omdat we een groeiende organisatie zijn.
 • Vrije tijd - Je krijgt 208 verlofuren op basis van een 36-urige werkweek (ruim 5,5 week).
 • Gezelligheid – Een leuk team op een leuke afdeling met leuke collega’s in een leuk bedrijf. Dus doe mee met borrels, activiteiten, uitjes. Heb je zelf leuke ideeën? Horen we ook graag!
 • Duurzaamheid - Je krijgt een OV-chipkaart waarmee je gratis voor je werk reist. Voor de duurzaamheden stimuleren we reizen met het OV!

Let op als je wilt solliciteren. Wij stellen een aantal vragen om je beter te leren kennen. Je hoeft dus geen sollicitatiebrief te schrijven. Als je Linkedin profiel voldoende informatie geeft over jouw opleiding en relevante werkervaring is een cv ook niet nodig. Hoe makkelijk is dat?

Functie-eisen

 • Je hebt ruime kennis met systeemontwikkeling in een Java-en Angular- omgeving en ervaring met SQL, Kubernetes en Docker.
 • Ervaring met de Jenkins, GitLab en SonarQube.
 • Het is een pré als je ervaring hebt met AI (intelligent meta dateren) in combinatie met Python en Tensorflow, PL-SQL en Oracle designer ook al zijn we die laatste aan het uitfaseren.
 • Je hebt kennis van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technieken, tooling en werkwijzen binnen het gebied van systeemontwikkeling en daarbij ook team overstijgend hebt geadviseerd over complexe onderwerpen.
 • Competenties: communicatief, besluitvormend, organisatiesensitief, overtuigingskracht, analytisch, coachend.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3503,- tot €5343,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

None

Bijzonderheden

 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • We beginnen met een arbeidsovereenkomst van een jaar. Bij ongewijzigde omstandigheden en gebleken geschiktheid wordt deze omgezet in onbepaalde tijd.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.
 • Let op als je gaat solliciteren. Wij stellen vier vragen om je beter te leren kennen. Je hoeft dus geen sollicitatiebrief te schrijven. Als je Linkedin profiel voldoende informatie geeft over jouw opleiding en relevante werkervaring is een cv ook niet nodig. Hoe makkelijk is dat?

Justitiële Informatiedienst

De Justitiële Informatiedienst zorgt dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon. In de strijd voor een veilige en rechtvaardige samenleving helpt de Justitiële Informatiedienst met betrouwbare informatie en slimme oplossingen. Zo bouwen wij aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie.
Naast de systemen die Justid zelf ontwikkelt en beheert, beheert Justid in opdracht van verschillende ketenpartners nog enkele andere systemen. Vaak hebben deze systemen raakvlakken met de kernapplicaties die Justid beheert en dragen ze indirect bij aan het integer en integraal persoonsbeeld. De ontwikkeling en het beheer van ketensystemen, ketenafspraken en andere organisatie-overstijgende activiteiten is het domein waarop Justid zich verder wil bewegen. Primair de strafrechtsketen, maar ook de jeugd- en vreemdelingenketen.

Strikt vertrouwelijke informatie
Vingerafdrukken, informatie over de gezinssituatie, een strafverleden of de geldigheid van een verblijfsvergunning. Detentie-informatie voor slachtoffers en burgemeesters wanneer een dader weer vrijkomt. Enkele voorbeelden van informatie die wij, via onze ICT-voorzieningen, beschikbaar stellen. Informatie die strikt vertrouwelijk is en met veel zorg moet worden behandeld: het gaat immers over mensen. En dat is ons werk; zorgen dat de juiste informatie beschikbaar is over een persoon. Wij maken dit mogelijk door slim gebruik te maken van bestaande technologie en door innovaties en creativiteit te stimuleren.

Wij zijn Justid
Er werken ruim 400 professionals bij Justid. Met onze teams in Almelo, Zutphen, Leeuwarden en Den Haag werken we met marktconforme producten, tools en technieken, vanuit deskundigheid en vakmanschap. Zo is ons voortbrengingsproces agile ingericht, en werken we aan continue verbetering van onze producten en diensten. Dit geven we vorm door een uiteenlopend scala aan functies: product specialisten, juridisch medewerkers, delivery management, relatiemanagement, functioneel- en technisch beheerders, specialisten rondom netwerk- en infrastructuurbeheer, beveiligingsfunctionarissen, informatieanalisten, ontwikkelaars, testers, maar ook ondersteunende taken rondom financiën, inkoop en HRM zijn daarbij van cruciaal belang.

None

Meer over jouw toekomstige afdeling

De afdeling Digitalisering en Archiveringsdienst (DAD) ontwikkelt en beheert een stelsel van basisvoorzieningen voor het uitwisselen en bewaren van documenten met bewijskracht. De generieke voorziening die daarbij wordt ingezet is het Centraal Digitaal Depot (CDD+), wat het e-depot van Veiligheid en Justitie is. De afdeling zorgt ervoor dat organisaties op correcte wijze aansluiten. Daarnaast wordt zorg gedragen voor een adequate inrichting en uitvoering van alle aan het CDD+ gerelateerde beheer- en uitvoeringsprocessen.

Het DevOpsteam waar je deel van uit gaat maken bestaat uit 3 scrumteams, in totaal 21 personen. Het is een mix van ervaren collega’s en starters en verschillende achtergronden. Dit geeft een mooie mix van kennis en vaardigheden waar we graag gebruik van maken.


Reageer op deze vacature