Ministerie van Justitie en Veiligheid - JustID

Technisch Applicatiebeheerder (Almelo en thuis)

Functie omschrijving

Ben jij de Technisch applicatiebeheerder die zorgt dat onze systemen voor de jeugd(strafrecht)keten actueel, veilig en stabiel zijn? Geniet jij van werken in een T-shaped DevOps omgeving? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?
Zorg jij dat alle eindgebruikers maar ook de aanleverende partijen probleemloos de voor hen cruciale informatie op het juiste moment kunnen aanleveren en opvragen? Denk aan onze partners in de Jeugdketen die voor een nauwgezette procesgang rond een jongere, altijd aan moeten kunnen op goed functionerende informatiesystemen. Maar ook een veilige en goed beheerde, actueel zijnde technische omgeving als het gaat om patching en security updates. Dit doe je primair voor de diensten van het team Jeugd, te weten het “Generiek Casusoverleg Ondersteunend Systeem” (GCOS) en onze “Intelligente FormulierenModule” (IFM).

Door jouw enthousiaste en gedreven inzet blijft onze complexe omgeving ten behoeve van het Jeugddomein goed beheerd en technisch op orde.

We zoeken iemand die ruime werkervaring heeft met het beheren van Linux- en Windows-omgevingen. Je kennis en ervaring is breed: je hebt kennis van middleware en (Oracle) databases, je bent bekend met XML-berichtenverkeer, technische monitoringsystemen en SQL.

Omdat we T-shaped werken ben je vanaf het begin betrokken bij doorontwikkeling en vernieuwing van onze systemen. Na jouw inwerktraject helpen we je, vanuit het t-shaped gedachtegoed, wegwijs te worden in één of meer andere disciplines, zoals bijvoorbeeld ontwikkelen in het Blueriq-platform. Wij investeren daarnaast graag in je ontwikkeling zodat je nog beter wordt in je vak als devops-medewerker.

Concreet betekent dat:

 • Jij zorgt voor continue beschikbaarheid van bovenstaande systemen en ziet erop toe dat ongeoorloofde acties van buiten niet mogelijk zijn of worden. Je bent dus medeverantwoordelijk voor goede beveiliging, en voor de aanpassing en een juiste naleving van alle (technische) procedures.
 • Je zorgt proactief en vroegtijdig voor noodzakelijke systeem- en softwareaanpassingen en –uitbreidingen, bv. vanuit patching en gepland onderhoud vanuit IT.
 • Je lost storingen in de voortbrengingsstraat structureel op, zodat deze zich niet bij herhaling voordoen (obv. root cause analyse).
 • Vanuit onze T-shaped en Devops manier van werken help je mee aan het gehele agile ontwikkel- en beheertraject: van refinement van de vragen, het begroten en inplannen van de taken en het actief meedenken met ontwikkelaars en testers, tot en met het demonstreren van de geleverde functionaliteit aan stakeholders. Bijdragen aan het getest opleveren van de user stories is voor jou ook een vanzelfsprekendheid. Retrospectief kijken naar je eigen houding en gedrag is een must in een agile omgeving. Ook weet je ons enthousiast te maken als het gaat om je kijk op Life Cycle Management.
 • Overal bijspringen en in gaten springen die tussen wal en schip vallen. Dan start jouw speurtocht naar de oplossing. Hiervoor betrek je de juiste mensen erbij en ontwikkel je ter plekke meer kennis.

Wat bieden we?

 • Dynamische omgeving - Een informele en dynamische omgeving waar we werken aan een veilige samenleving met onze maatschappijkritische informatiesystemen. Je mag werken aan de complexere IT-vraagstukken en met grote databronnen.
 • Beloning - Een marktconforme beloning in Schaal 10 - maximaal € 4.848,- obv 36 uren per maand. Daar bovenop een individueel keuzebudget van 16,37% dat, op het moment van jouw keuze, in te zetten is voor bijvoorbeeld geld, verlofdagen, een fitness abonnement of een fiets. Onze goede secundaire voorwaarden, zoals onze verlofregelingen, een thuiswerkvergoeding en een goed geregeld pensioen via het ABP, zijn te vinden op https://www.caorijk.nl/
 • Flexibiliteit - Een fulltime werkweek is 36 uur en hybride werken, met onze faciliteiten, is het uitgangspunt. We bieden veel flexibiliteit in de manier waarop je dit wilt indelen zodat je carrière en je privéleven goed op elkaar aansluiten. Samen met je collega's en leidinggevende maak je hier praktische afspraken over.
 • Informele cultuur - Een gedreven en behulpzaam team met korte lijntjes naar leidinggevenden en/of directie.
 • Persoonlijke groei - De mogelijkheid om te werken aan je eigen talent, persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling vinden we bij Justid vanzelfsprekend. Zo zorgen we voor jouw duurzame inzetbaarheid en kan Justid inspelen op ontwikkelingen in de samenleving en/of technische vernieuwingen. Er zijn regelmatig loopbaanmogelijkheden omdat we een groeiende organisatie zijn.
 • Vrije tijd - Je krijgt 208 verlofuren op basis van een 36-urige werkweek (ruim 5,5 week).
 • Gezelligheid – Een leuk team op een leuke afdeling met leuke collega’s in een leuk bedrijf. Dus doe mee met borrels, activiteiten, uitjes. Heb je zelf leuke ideeën? Horen we ook graag!
 • Duurzaamheid - Je krijgt een OV-chipkaart waarmee je gratis voor je werk reist. Voor de duurzaamheden stimuleren we reizen met het OV!

Let op als je gaat solliciteren. Wij stellen vier vragen om je beter te leren kennen. Je hoeft dus geen sollicitatiebrief te schrijven.

Functie-eisen

Wat vragen we?

Wie ben je?
Je bent analytisch ingesteld en goed in probleemanalyse. Je toont initiatief en kunt goed plannen en organiseren, in sprint- en teamverband.
Omdat jij de spil bent tussen techniek en functionaliteit, krijg je vraagstukken die overal tussenin vallen. Hiervoor ga je ter plekke dingen uitzoeken en mensen bij elkaar brengen. Je bent daarom communicatief vaardig, kunt complex technische zaken in begrijpelijke taal uitleggen en je wilt jezelf blijven ontwikkelen.
Je voelt goed aan wat je team nodig heeft, en hoe je met elkaar zorgt dat alle teamleden (tot zekere hoogte) elkaars werk kunnen oppakken. Daarvoor werk je zelf ook gestructureerd zodat het werk ook doorgaat als jij er niet bent.
Je hebt een dienstverlenende instelling en verantwoordelijkheidsgevoel omdat je belang snapt van 24-uurs bereikbare systemen voor de strafrecht- jeugd- en immigratieketen. Daarom heb je geen 9-5 mentaliteit en draai je ongeveer 1 keer per 8 weken een stand-by dienst als TAB-er voor alle Justid systemen. Dat verwachten we natuurlijk niet in het begin omdat je je dan nog aan het inwerken bent.
Je hebt affiniteit met, en wilt graag werken in een Agile-omgeving (DevOps). Zoals in alle Agile werkomgevingen kun je goed samenwerken, communiceren en heb je overtuigingskracht.

Wat kan je of wil je leren?

 • Je hebt HBO werk- en denk niveau bij voorkeur richting ICT.
 • Je hebt ervaring met het beheren van complexe applicaties op Linux en Windows server omgevingen.
 • Je hebt kennis van middleware (Apache Tomcat, Wildfly, IIS, Apache httpd) en van (Oracle) databases.

Wat is een pré als je het al kent of wat ga je bij ons weer ontwikkelen omdat we dit ook gebruiken?

 • Kennis van automation tools zoals Jenkins, Saltstack, Docker, Rancher, Kubernetes, Nexus Repo, GitLab.
 • Oracle Enterprise Manager, ebXML, TOPdesk, Azure Devops, Centreon, Nagios, ELK-stack, (PL/)SQL en IBM ISIM/ISAM-stack
 • Een testtool als Robot Framework.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3608,- tot €5503,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • We beginnen met een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Bij ongewijzigde omstandigheden en gebleken geschiktheid wordt deze omgezet in onbepaalde tijd.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.
 • We nodigen met nadruk ervaren én minder ervaren kandidaten uit om te reageren.

Justitiële Informatiedienst (Justid)

Meer dan ooit vraagt de samenleving om betrouwbare informatie en slimme (ICT) oplossingen om Nederland veilig en rechtvaardig te houden. Als leverancier van cruciale informatie op het juiste moment wordt onze rol binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid, en daarbuiten, dan ook steeds groter.

Wij zijn de Justitiële informatiedienst oftewel: Justid.
Dé specialist op het gebied van het ontvangen, verzamelen, verwerken, verrijken, bewaren en verspreiden van strikt vertrouwelijke digitale informatie. Het gaat namelijk over mensen en persoonsgegevens. We zorgen dat onze partners in de strafrecht- migratie- en jeugdketen beschikken over de cruciale informatie op het juiste moment. We werken dagelijks met grote hoeveelheden data aan slimme IT-oplossingen, voor bijvoorbeeld de politie, rechtbank en marechaussee, maar ook om slachtoffers van misdrijven te informeren. Door te bouwen aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie zorgt Justid dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon.

Strikt vertrouwelijke informatie
Vingerafdrukken, informatie over de gezinssituatie, een strafverleden of de geldigheid van een verblijfsvergunning. Detentie-informatie voor slachtoffers en burgemeesters wanneer een dader weer vrijkomt. Enkele voorbeelden van informatie die wij, via onze ICT-voorzieningen, beschikbaar stellen. Informatie die strikt vertrouwelijk is en met veel zorg moet worden behandeld: het gaat immers over mensen. Wij maken dit mogelijk door slim gebruik te maken van bestaande technologie en door innovaties en creativiteit te stimuleren.

Wij zijn Justid
Met onze 600 professionals in Almelo, Zutphen, Leeuwarden en Den Haag, werken we aan producten met innovatieve tools en technieken, vanuit deskundigheid en vakmanschap. Zo is ons voortbrengingsproces agile ingericht en werken we aan continue verbetering van onze producten en diensten. Onze organisatie is groeiende zodat er doorlopend loopbaanmogelijkheden blijven ontstaan.
Justid is een informele organisatie met korte lijnen naar leidinggevenden en directie. Kom je bij ons werken, verwacht dan ook een fijne sociale en informele werksfeer! Een goede werk-privébalans is wat ons betreft erg belangrijk. Daarom werken we hybride. Ook zorgen we ervoor dat als je thuis aan het werk bent, je tot dezelfde mogelijkheden beschikt als op kantoor. Als netwerkorganisatie zijn er uiteraard voldoende mogelijkheden om jouw collega’s beter te leren kennen. Zo worden er geregeld team- en afdelingsuitjes georganiseerd en kijken we jaarlijks uit naar de zomerborrel.
Als jij geniet van grote hoeveelheden data en innovatieve IT-technieken en vraagstukken en dit wil combineren met een relaxte werksfeer, dan kom je hier zeker tot je recht!

Hoe onze medewerkers ons ervaren en wat ze doen kun je hier verder lezen en bekijken: https://www.justid.nl/over-ons/werken-bij-justid

Afdeling Portalen & Samenwerking

Het team Jeugd bestaat uit 7 collega's die zowel GCOS als IFM beheren. GCOS wordt waarschijnlijk eind 2023 uitgefaseerd. Bij IFM spelen juist veel vernieuwingsinitiatieven in het kader van project Toekomstvast IV, zoals bijvoorbeeld de vervanging van de complete front-end naar een Angular toepassing.
Het team is een mooie mix van functies: ontwikkelaars, tester, functioneel- en technisch beheerder, product owner en een product specialist.
Het team werkt voor de jeugdstrafrechtketen die regelmatig in de actualiteiten voorbij komt.

Het team Jeugd maakt onderdeel uit van de afdeling Portalen & Samenwerking. Daar werken drie Agile/devops-teams aan het beheer, onderhoud, vernieuwing en ook innovatie ten behoeve van onze dienstverlening voor het Informatieportaal, MijnSlachtofferZaak, het Justitie Informatie Punt (JIP) en de systemen voor de Jeugdketen. De afdeling is ongeveer 25 medewerkers groot.

Alle teams werken onderling goed samen door onder meer hetzelfde sprint ritme te hanteren en om de zoveel sprints middels een 'perronweek' tijd te nemen voor Inspect & Adapt en teamoverstijgende initiatieven. Er is veel tijd en aandacht voor opleiding en bijscholing, en zeker ook voor de broodnodige ontspanning en afwisseling in het werk.


Reageer op deze vacature