Ministerie van Justitie en Veiligheid - Openbaar Ministerie

Managementassistent

Functie omschrijving

Is het verrichten van secretariële, organisatorische en administratieve werkzaamheden ter ondersteuning van het management je ding? Sta jij stevig in je schoenen en ben je op je best in een dynamische werkomgeving dan zijn wij op zoek naar jou en willen wij graag met je in gesprek!

Binnen het Parket Noord-Nederland zijn we op zoek naar twee managementassistentes voor het team Bureau Management Ondersteuning (BMO) binnen de afdeling Bedrijfsvoering. Dit team ondersteunt het management (de bestuursleden en de managementteamleden). Eén van de managementassistenten zal specifiek de bestuurssecretaris ondersteunen.

In de dagelijkse werkzaamheden ben je gericht op het beheren van de agenda van het management of de bestuurssecretaris en eventueel ook de e-mail inbox. Je stemt behoeften en verwachtingen van het management of de bestuurssecretaris proactief af. Je voert agendaoverleg, kijkt vooruit, signaleert knelpunten en draagt oplossingen aan. Je plant en organiseert (online) overleggen en bijeenkomsten, verzorgt de communicatie (uitnodigingen, agenda, stukken) en zorgt voor de gevraagde faciliteiten (videoverbindingen, locatie, catering, etc.). Waar nodig zorg je voor notulen en/of actie- en besluitenlijsten en een eventuele terugkoppeling. Je ondersteunt het management of de bestuurssecretaris gevraagd en ongevraagd bij het monitoren van de voortgang en/of deadlines en schroomt niet om verbetervoorstellen te doen op bijv. het gebied van werkprocessen.

Een specifieke taak als managementassistent van de bestuurssecretaris is dat je aan de gang gaat met de informatiehuishouding in het systeem Decos Join. Als managementassistent van de bestuursleden en de managementteamleden lever je een bijdrage aan het maken van inwerkprogramma’s voor nieuwe medewerkers.

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een nieuwe collega met ruime relevante ervaring op secretarieel en administratief gebied. Met minimaal een afgeronde MBO secretariële opleiding, maar HBO werk- en denkniveau.

Je beschikt over een grote mate van senioriteit en zelfstandigheid. Je fungeert als een ‘buffer’ voor de interne dan wel de externe omgeving. Je legt verbanden, schat (verschillende) belangen in en kunt de consequenties afwegen. Je gedraagt je proactief, initiatiefrijk en werkt goed samen met je ‘klanten’ en onderling met je BMO-collega’s. Je weet je grenzen te bewaken, durft beslissingen te nemen, en collega’s te voorzien van feedback wanneer dit nodig is.

Bij dit alles ben je communicatief zeer vaardig, zowel schriftelijk als mondeling. Outlook kent geen geheimen voor je en je hebt goede kennis van de nieuwste digitale (samenwerkings) mogelijkheden.

Je pakt interne processen/werkafspraken snel op en je hebt snel door wie de ketenpartners en relaties zijn waar veel mee wordt samengewerkt.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2615,- tot €3376,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • Vanuit het functiegebouw Rijk is het functieprofiel Managementondersteuner S07 van toepassing. Afhankelijk van opleiding, ervaring en kennis kan inschaling plaatsvinden in aanloopschaal 6;
  • Voor de managementassistent die specifiek de bestuurssecretaris gaat ondersteunen betreft het een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar;
  • Voor de managementassistent van die specifiek de bestuursleden en de managementteamleden gaat ondersteunen betreft het een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • De eerste ronde gesprekken staan ingepland op 9 februari a.s.;
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een veiligheidsonderzoek is een vereiste voor deze functie.
  • Het betreft een functie tussen 24 uur en 36 uur per week.

 

Openbaar Ministerie, Ministerie van Justitie en Veiligheid

Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer.

Arrondissementsparket Noord-Nederland

De afdeling Bedrijfsvoering is één van de vijf afdelingen bestaande uit Ondersteuning, HR, Control en Projecten en processen. Hierin zijn in totaal circa 30 medewerkers werkzaam. De afdeling wordt aangestuurd door de directeur Bedrijfsvoering en twee teamleiders. De afdeling Bedrijfsvoering levert een professionele en klantgerichte bijdrage aan de primaire processen binnen het Parket Noord-Nederland.

Arrondissementsparket Noord-Nederland
Wil je een dynamische uitdagende baan én (blijven) wonen in een gebied met (meer) rust, ruimte en natuur? Dan is het parket Noord-Nederland iets voor jou! Onze medewerkers zetten zich op energieke en betrokken wijze in voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Door kennis en expertise te bundelen en te delen zijn wij in staat op een goede manier samen te werken en goede resultaten neer te zetten. En na een dag (hard) werken ben je binnen no time in het centrum van Groningen, de mooiste stad van Nederland!


Reageer op deze vacature