Ministerie van Justitie en Veiligheid - Openbaar Ministerie

(Junior) Secretaris Fast

Functie omschrijving

Ben jij de jurist die wil werken in het hart van de bestrijding van georganiseerde misdaad?

Je wordt ingezet in het cluster Fast (Fugitive Active Search Team) waar je de officier van justitie ondersteunt in de beoordeling van executiedossiers van andere parketten en in de internationale signalering en internationale rechtshulp om aangehouden voortvluchtigen naar Nederland te halen of de tenuitvoerlegging van onherroepelijke straffen aan het buitenland over te dragen. Fast is een klein team bestaande uit één officier van justitie, vier parketsecretarissen en drie administratieve medewerkers. Een goede samenwerking en afstemming van de werkzaamheden is dan ook geboden. In de functie van parketsecretaris bij Fast is geen enkele dag hetzelfde, zo kan je tijdens je werkdag bijvoorbeeld:

  • deelnemen aan de overleggen met de politie;
  • meedenken over de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen;
  • overleggen met ketenpartners zoals CJIB, AIRS, LIRC, IOS enz.;
  • contact onderhouden met internationale autoriteiten over in het buitenland aangehouden voortvluchtigen;
  • Daarnaast word je geacht mee te draaien in het 24-uurs piket.

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste jurist met een afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht met civiel effect, met affiniteit voor het specialistische werk van Fast. Uiteraard heb je de vereiste juridische kwaliteiten, maar kun je ook goed samenwerken en het werk efficiënt plannen en organiseren. Je bent gedreven en hebt een kritische en zakelijke inbreng waardoor de kwaliteit van de opsporing tot de juiste interventies leidt. De administratie krijgt van jou de juiste input en kan daardoor het dossier administratief behandelen en completeren. Binnen Fast ben je medeverantwoordelijk voor het opbouwen en behouden van specialistische kennis en expertise.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3028,- tot €4247,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Een veiligheidsonderzoek is onderdeel van de procedure.

 

 

Ministerie van Justitie en Veiligheid (Openbaar Ministerie)

Het Openbaar Ministerie zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele)achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Onze medewerkers houden zich dagelijks bezig met (straf) zaken die een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het OM zo bijzonder. Bekijk hier onze corporate film, of lees één van de verhalen van onze medewerkers.

Landelijk Parket

Binnen het Openbaar Ministerie houdt het Landelijk Parket zich bezig met de bestrijding van (inter)nationaal georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. Van mensenhandel, drugs en witwassen tot terrorisme en cybercrime. Ernstige misdaad die vraagt om een slimme en creatieve aanpak in samenwerking met andere partijen. Bij het Landelijk Parket werken zo’n 300 professionals, verspreid over vijf vestigingen: Rotterdam (hoofdkantoor), Amsterdam, Zwolle, Den Bosch en Zoetermeer.

Team Zwolle
Je gaat werken bij één van de vijf operationele teams die leiding geven aan de onderzoeken van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie. Het Team Zwolle focust op de aanpak van internationale mensenhandel en -smokkel, criminele motorclubs en voortvluchtige criminelen (in het Fugitive Active Search Team (FAST)). Je werkplek staat in het centrum van Zwolle op een kwartier lopen van het station.


Reageer op deze vacature