Ministerie van Justitie en Veiligheid - Openbaar Ministerie

Adviseur digitalisering

Functie omschrijving

In jouw baan bij het Openbaar Ministerie draait het om digitalisering en digitale toepassingen. Als adviseur digitalisering ben je de brug tussen de business en IT. Met jouw inzet bouw je in Groningen mee aan de verdere ontwikkeling van het arrondissementsparket Noord-Nederland. Zo breng je onze bedrijfsprocessen én organisatie op een hoger niveau.

Jij hebt als adviseur digitalisering een cruciale rol in complexe en multidisciplinaire projecten. Jouw focus ligt op het herkennen van mogelijkheden en de implementatie van digitale toepassingen. Waar je dan aan moet denken? Bijvoorbeeld aan ons systeem van bedrijfsprocessen, de implementatie van nieuwe modules of het invoeren van applicaties zoals het roostersysteem. Of aan het afstemmen van de werkwijzen van de (juridische) professionals, de wetgeving en de informatiesystemen.

Het is jouw werk om de mogelijkheden van digitalisering te herkennen, toe te passen en te ondersteunen. Daarbij werk je nauw samen met de interne opdrachtgever en diverse belanghebbenden binnen en buiten de organisatie. Jouw doel is een goede implementatie, die bovendien past binnen de landelijke richtlijnen van het Openbaar Ministerie (OM). Alle ontwikkelingen op digitaal gebied binnen het OM houd je dan ook scherp in de gaten.

Je bent een spin in het web tussen de gebruikers en landelijke diensten, en bent actief betrokken bij alle digitaliseringsprojecten binnen het parket. Dat betekent dat je nieuwe ontwikkelingen signaleert en daarover adviseert. Implementatieprojecten voor digitale toepassingen? Die zet jij op, je leidt ze of je neemt eraan deel. En gaat het om bijvoorbeeld werkprocessen en opleidingsbehoeftes van gebruikers? Dan stem jij zaken met collega’s af.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een hbo-diploma in de richting business en IT, bijvoorbeeld business, IT en management.
 • Je hebt bij voorkeur ook een opleiding projectmanagement met succes afgerond.
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie, affiniteit met processen en veranderkunde en je bent gewend om projectmatig te werken.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen een kennisintensieve organisatie met professionals.
 • Je doorgrondt processen en systemen, herkent en onderkent de mogelijkheden en effecten van digitalisering en combineert dit met operationele daadkracht.
 • Je kunt goed analyseren en brengt samenhang tussen mens, informatie, strategie en technologie.
 • Je bent een stevige gesprekspartner, en vasthoudend bij het doorvoeren van veranderingen die een andere werkwijze van mensen vraagt.
 • Je kunt op een tactische en flexibele manier de juiste randvoorwaarden creëren om projecten te laten slagen.
 • Je bent communicatief erg vaardig en je hebt oog voor de korte en de lange termijn.
 • Je bent organisatorisch sterk en je hebt een gestructureerde werkaanpak om samen met anderen aantoonbare resultaten te behalen.
 • Je bent nieuwsgierig en leergierig, en wilt onze organisatie graag goed leren kennen om gezamenlijk te ontwikkelen en te verbeteren.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Deze vacature is vooralsnog tijdelijk voor een periode van drie jaar.
 • Een selecterend ontwikkelassessment is onderdeel van de procedure.
 • De gesprekken van de eerste ronde zijn gepland in de laatste week van september of de eerste week van oktober 2021.
 • Solliciteren kan op dit moment alleen via Chrome. Internet Explorer ondersteunt de link helaas niet.

Ministerie van Justistie en Veiligheid, Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei.

Onze medewerkers houden zich dagelijks bezig met (straf)zaken die een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het OM zo bijzonder. Bekijk hier onze corporate film, of lees een van de verhalen van onze medewerkers.

Arrondissementsparket Noord-Nederland, afdeling Bedrijfsvoering

Wil je een dynamische uitdagende baan én (blijven) wonen in een gebied met (meer) rust, ruimte en natuur? Dan is het parket Noord-Nederland iets voor jou! Wij zetten ons energiek en betrokken in voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Door kennis en expertise te bundelen en te delen zijn wij in staat op een goede manier samen te werken en goede resultaten neer te zetten. En na een dag (hard) werken ben je binnen no time in het centrum van Groningen, de mooiste stad van Nederland.

Afdeling Bedrijfsvoering
Je komt te werken op de afdeling Bedrijfsvoering van het arrondissementsparket Noord-Nederland.

Wij leveren een professionele en klantgerichte bijdrage aan de primaire processen binnen het arrondissementsparket Noord-Nederland. Wij zijn medeverantwoordelijk voor de besturing, beheersing en het richting geven aan de organisatie van het Openbaar Ministerie als geheel en het parket in het bijzonder.


Reageer op deze vacature