Ministerie van Justitie en Veiligheid - Openbaar Ministerie

Roosteraar

Functie omschrijving

Houd jij van afwisseling en puzzelen? En dit binnen een dynamische omgeving waar je werkzaam bent voor twee organisaties (het Parket Noord-Nederland (OM) en de Rechtbank Noord-Nederland (ZM)). Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid, uitdaging in jouw werk en wil jij meewerken aan een rechtvaardige samenleving? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als roosteraar, binnen de ‘verkeerstoren’ (zie onder ‘waar ga je werken’ meer informatie hierover) ben je verantwoordelijk voor het bepalen van het benodigd aantal en type zittingen en het daarbij koppelen van o.a. officieren, rechters, gerechtsjuristen en andere medewerkers aan die zittingen. Je overlegt met collega’s over het inroosteren, met als doel het zo optimaal mogelijk benutten van de personele capaciteit. Hierbij houd je rekening met allerlei variabelen, zoals werktijd, vrijstellingen, specialismes etc. Je verzamelt en registreert periodiek verhinderdata en roostervariabelen van de collega’s uit het team. Op basis van deze informatie breng je de personele capaciteit van de collega’s in kaart en stel je een zo optimaal mogelijk zittingsrooster op, die je vervolgens tijdig deelt met alle betrokkenen.

Je werkt nauw samen met de collega’s binnen de Verkeerstoren en ondersteunt elkaar waar nodig. Je maakt knelpunten met betrekking tot het rooster bespreekbaar met collega’s vanuit de beide organisaties en je komt met oplossingsgerichte voorstellen. Je overlegt wanneer er sprake is van knelpunten en weet het belang van het totale rooster hierbij in acht te nemen.

Je signaleert trends en mogelijke knelpunten in het zittingsrooster en adviseert het Hoofd Verkeerstoren over mogelijke oplossingen. Je verwerkt goedgekeurde oplossingsrichtlijnen in het zittingsrooster en communiceert de wijzigingen aan de betrokken collega’s. Daarnaast adviseer je het Hoofd Verkeerstoren over verbeteringen en optimale benutting van de zittingscapaciteit. Je stelt roosterrapportages op, analyseert deze en formuleert conclusies en/of aanbevelingen. Ook bewaak je de functionaliteit van het planningssysteem en lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en invoering van technische aanpassingen en vernieuwingen aan het systeem.

Zoals je ziet, heb je als roosteraar een spilfunctie ten aanzien van het efficiënt roosteren en doe je hierbij alle daarmee samenhangende werkzaamheden. Wij zoeken twee roosteraars voor de Verkeerstoren.

Functie-eisen

In beide functies is het belangrijk dat je gemakkelijk contact maakt, goed kunt schakelen, overzicht houdt en prioriteiten weet te stellen. Je bent daadkrachtig, helpt collega’s graag en gaat op zoek naar oplossingen door ‘out of the box’ te denken en te puzzelen met de mogelijkheden. Je laat je onder stressvolle omstandigheden niet van de wijs brengen en behoudt het overzicht en je blijft onder tijdsdruk beheerst en doelmatig handelen.

Je kiest een aanpak die past bij de situatie en je bent in staat om je eigen gedragsstijl op de situatie af te stemmen. Bij weerstand of onverwachte omstandigheden schakel je makkelijk over op een aanpak die wel tot het gestelde doel leidt.

Naast inzicht in de werkprocessen van het strafrecht heb je kennis van de administratieve processen binnen (bij voorkeur) het Openbaar Ministerie en de rechtbank.

Daarnaast neem jij mee:

 • Afgeronde opleiding op mbo- 4 niveau bij voorkeur aangevuld met een gecertificeerde opleiding tot roosteraar;
 • (Ruime) werkervaring op het gebied van plannen, organiseren en roosteren, bij voorkeur bij een rechtbank en/of het Openbaar Ministerie;
 • Recente kennis van strafrecht heeft de voorkeur.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2817,- tot €3782,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • We zijn op zoek naar twee roosteraars, één voor 24-32 uur en één voor 36 uur. Je kunt in je brief aangeven hoeveel uren je voorkeur heeft.
 • De functie van roosteraar is gewaardeerd in schaal 8 CAO Rijk (minimaal € 2.817,71 en maximaal € 3.782,52). Afhankelijk van ervaring kan inschaling een eerste periode plaatsvinden in de aanloopschaal 7 (minimaal € 2.615,23). Per 1 april 2023 en 1 januari 2024 worden de salarissen verhoogd conform de CAO Rijk.
 • Deze vacature staat gelijktijdig uit bij de Rechtbank Noord-Nederland en bij het parket Noord-Nederland. Solliciteren kan bij één van beide organisaties.
 • Je werkt vanuit de locatie van het Openbaar Ministerie in Groningen, maar mocht het zo voorkomen, dan ben je ook op de drie Noordelijke locaties van de rechtbank inzetbaar.
 • De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 19 december a.s. bij het Openbaar Ministerie in Groningen aan de Paterswoldseweg 814.
 • Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en sociale netwerken, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.
 • Het formele functieprofiel van medewerker verwerken en behandelen S08 uit het functiegebouw Rijk is van toepassing.

 

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer.

Arrondissementsparket Noord-Nederland

Je krijgt een contract bij het arrondissementsparket Noord-Nederland. Onze medewerkers zetten zich op energieke en betrokken wijze in voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Door kennis en expertise te bundelen en te delen zijn wij in staat op een goede manier samen te werken en goede resultaten neer te zetten. En na een dag (hard) werken ben je binnen no time in het centrum van Groningen, de mooiste stad van Nederland!

Je komt te werken binnen de zgn ‘verkeerstoren’. De Verkeerstoren is het gezamenlijk planbureau van het Openbaar Ministerie Parket Noord-Nederland en de rechtbank Noord-Nederland en op dit moment gehuisvest bij het parket Noord-Nederland. Hier vindt de inroostering, planning en het plaatsen van strafzaken op de zitting plaats. De Verkeerstoren heeft een ondersteunende en faciliterende rol om zo de logistieke samenwerking tussen beide organisaties te bevorderen. Bij de verkeerstoren werken zaaksplanners en roosteraars van zowel het Parket Noord-Nederland als van de rechtbank Noord-Nederland.


Reageer op deze vacature