Ministerie van Justitie en Veiligheid - Openbaar Ministerie

Secretaris

Functie omschrijving

Het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie in Leeuwarden behandelt hoger beroepszaken in het kader van de verkeerswet Mulder. Jij bent een maatschappelijk betrokken expert op juridisch inhoudelijk gebied. Wij bieden je een jonge en dynamische werkomgeving, waarin je bijdraagt aan een vlotte afwikkeling van onze zaken.

Als secretaris beoordeel je rechtszaken in hoger beroep binnen de kaders van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (WAHV) en aanverwante verkeersregelgeving, de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en de Europese regelgeving. Je komt te werken bij het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) op de afdeling Mulder in team Mulder Zitting.

Je bent verantwoordelijk voor het juridisch inhoudelijk correct beoordelen van de hoger beroepszaken. Raakvlakken met het strafrecht zijn daarbij geen uitzondering. Je werkzaamheden bestaan uit het schrijven van verweerschriften, reacties op nadere toelichtingen en reacties op verzoeken om nadere informatie van het gerechtshof. Je bent expert op het juridisch inhoudelijk vakgebied en draagt bij aan het oplossen van juridische vraagstukken. Daarnaast neem je deel aan overleggen met andere afdelingen binnen Parket CVOM. Deze kunnen plaatsvinden op de hoofdlocatie in Utrecht.

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-diploma rechten.
 • Je hebt kennis van aanverwante wet- en regelgeving en jurisprudentie.
 • Je hebt bij voorkeur juridische kennis en ervaring op het gebied van de WAHV en de Awb.
 • Je kunt jezelf uitstekend schriftelijk uitdrukken en hebt bij voorkeur ervaring in het schrijven van juridische teksten.
 • Je kunt goed analyseren en bent besluitvaardig.
 • Je hebt oog voor een goede balans tussen nauwkeurigheid en snelheid.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2824,- tot €3990,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Afhankelijk van kennis en werkervaring kun je ingeschaald worden in schaal 8 CAO Rijk;
 • De sollicitatiegesprekken vinden op kantoor plaats op 25 augustus;
 • Solliciteren kan op dit moment alleen via Chrome. Via internet Explorer wordt de link helaas niet ondersteund;
 • Een e-assessment en schrijftest maken deel uit van de selectieprocedure;
 • Ben je een Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Wij handelen volgens de herplaatsingsprocedure. Geschikte interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten;
 • Wij vragen voor deze functie een Verklaring Omtrent het Gedrag;
 • Solliciteren kan tot 9 augustus 2021. Vergeet niet het vacaturenummer OM-4823 bij je sollicitatie te vermelden.

Ministerie van Veiligheid en Justitie, Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei.

Onze medewerkers houden zich dagelijks bezig met (straf)zaken die een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het OM zo bijzonder. Bekijk hier onze corporate film, of lees een van de verhalen van onze medewerkers.

Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie

Het landelijke Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie is het jongste parket van het Openbaar Ministerie. Bij ons staat handhaving van de verkeersregels en de kleine norm centraal. We beoordelen meer dan 600.000 zaken per jaar, waaronder Mulderberoepen, overtredingen en misdrijven, zoals alcohol drinken in het verkeer. Daarvoor werken we intensief samen met andere OM-onderdelen en ketenpartners. Ons werk raakt vele burgers en ligt regelmatig onder het vergrootglas van media.

Het team Mulder Zitting van de afdeling Mulder telt 23 medewerkers, waaronder juristen, zittingsvertegenwoordigers en (juridisch) administratief medewerkers. Een deel van dit team werkt in Utrecht, een ander deel in Leeuwarden. Daar behandelen we hoger beroepszaken die in het kader van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften worden voorgelegd aan het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Denk bijvoorbeeld aan beroepen tegen verkeersboetes als snelheidsovertredingen, het negeren van rood licht of het niet verzekerd of gekeurd zijn van een voertuig.


Reageer op deze vacature