Ministerie van Justitie en Veiligheid - Openbaar Ministerie

Teamleider Zittingsvertegenwoordiging Mulder en Appelunit

Functie omschrijving

Ben jij een inspirerende WO jurist met toekomstvisie die zich als leidinggevende wil inzetten voor een landelijk proces binnen het OM en de professionals binnen je team? Heb je ervaring met het raakvlak van straf- en bestuursrecht?

Je stuurt hoogopgeleide professionals aan die als zittingsvertegenwoordiger Mulder ter zitting optreden als vertegenwoordiger van de officier van justitie bij de kantonrechter en de advocaat-generaal in hoger beroep. Het team bestaat uit 28 fte medewerkers, waaronder juristen, zittingsvertegenwoordigers en (juridisch) administratief medewerkers.

 • Het team is werkzaam op twee locaties: Utrecht en Leeuwarden. De zittingen vinden verspreid over het gehele land plaats op verschillende zittingslocaties.
 • Als leidinggevende draag je zorg voor de kwaliteit en kwantiteit van de zaken en schep je de condities die medewerkers in staat stellen hun werk goed te doen.
 • In de praktijk betekent dit dat je hen stimuleert, inspireert en uitdaagt. Hiermee verhoog je de motivatie, betrokkenheid, prestaties en productiviteit van de individuele medewerkers en het team.
 • Deze vorm van leidinggeven vraagt van de medewerker eigenaarschap, zelfstandigheid, de bereidheid tot verdere ontwikkeling en het bewustzijn dat tussen afdelingen moet worden samengewerkt om het gezamenlijke doel van Parket CVOM te behalen.
 • Je bent in staat een duidelijke toekomstvisie voor het team en de afdeling te ontwikkelen.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde wo-opleiding Nederlands recht, met specialisatie Strafrecht en/ of Bestuursrecht.
 • Je hebt relevante juridische werkervaring, bij voorkeur opgedaan in de rechtszaal, in beroepsprocedures op grond van de Algemene wet Bestuursrecht.
 • Je hebt leidinggevende ervaring opgedaan.
 • Je bent maatschappelijk betrokken.
 • Je functioneert goed in een dynamische omgeving waar grote aantallen, flexibiliteit en snelheid cruciaal zijn.
 • Je bent gericht op samenwerking binnen je team en daarbuiten.
 • Je bent in staat om te schakelen tussen de belangen van het team, de afdeling en de organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3608,- tot €5503,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Deze vacature wordt gelijktijdig intern binnen het OM en Rijksbreed opengesteld. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar interne kandidaten. Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag is noodzakelijk.

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei.

Onze medewerkers houden zich dagelijks bezig met (straf) zaken die een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het OM zo bijzonder. Bekijk hier onze corporate film, of lees één van de verhalen van onze medewerkers.

Parket CVOM

Parket CVOM is het jongste parket van het Openbaar Ministerie, waar handhaving van de verkeersregels en de kleine norm centraal staan. Het landelijke parket beoordeelt meer dan 600.000 zaken per jaar, van Mulderberoepen (verkeersgedragingen) tot misdrijven (zoals alcohol in het verkeer) en overtredingen. Parket CVOM is een jonge en dynamische werkomgeving, waar intensief wordt samengewerkt met de andere OM-onderdelen en ketenpartners. Het werk van Parket CVOM raakt vele burgers en ligt regelmatig onder het vergrootglas van media.

Je komt te werken op de afdeling Mulder in team Mulder Zitting. De afdeling Mulder met ongeveer 160 medewerkers richt zich op de afhandeling van zaken in het kader van de Wet Administratiefrechtelijke Handhaving Verkeersvoorschriften (WAHV). Deze zaken hebben te maken met verkeersovertredingen (gedragingen). Binnen de afdeling worden deze zaken administratief verwerkt, beoordeeld en op zitting bij de kantonrechter en het gerechtshof te Leeuwarden behandeld. Het team Mulder Zitting bestaat uit 25 medewerkers, waaronder juristen, zittingsvertegenwoordigers en (juridisch) administratief medewerkers. Een deel van dit team werkt in Utrecht en een deel van dit team werkt in Leeuwarden.


Reageer op deze vacature