Dienst Justitiële Inrichtingen

Manager opleidingen

Functie omschrijving

Als manager geef je richting aan het ontwikkelen en uitdragen van onze opleidingsvisie waaronder het zorg dragen voor ontwikkeling, implementatie en toepassing van beleid, processen en producten, rekening houdend met de 21e -eeuwse vaardigheden en innovatie. 

Op een inspirerende wijze geef je leiding aan een diverse groep medewerkers. Zo zorg je dat jouw collega’s de doelen rondom opleiding en ontwikkeling behalen. Jij bent als manager betrokken bij diverse interessante uitdagingen die de komende jaren spelen bij de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O). Onze uitdaging zal in 2023 en verder liggen op het gebied van het op niveau houden van ons personeelsbestand mét tegelijk een forse opdracht tot werven om de formatie op peil te krijgen in een krappe arbeidsmarkt. Dit gegeven vraagt om creativiteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen van de afdeling opleidingen. Je hebt dan ook ervaring met het succesvol realiseren van organisatieontwikkeling, cultuuromslag en veranderinterventies gericht op leren en ontwikkelen. Jij snapt dat een cultuuromslag in een complexe ambtelijke organisatie niet vanzelf gaat en dit wat van jouw doorzettingsvermogen vraagt. 

Jouw team bestaat uit: hoofden, opleidingskundigen, adviseurs, docenten, instructeurs, opleidingsadministratie- en planning (ong. 60 fte). Je versterkt de samenwerking tussen de verschillende deelgebieden binnen en buiten DV&O. Je benut hierbij de kennis van onze partners en je bent in staat om nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan en te bestendigen. Ook focus je op de verdere professionalisering van het team en stuur je aan op de digitalisering van processen om ontwikkelingen te versnellen. De manager maakt deel uit van het managementteam DV&O en legt verantwoording af aan de directeur operatie. 

Jouw taken 

 • Je geeft op een enthousiasmerende, stimulerende en inspirerende wijze richting en leiding aan jouw team van zo’n zestig fte dat een mooie mix is van afdelingshoofden, opleidingsdeskundigen, adviseurs, docenten, instructeurs en medewerkers opleidingsadministratie en -planning. 
 • Je vertaalt de strategische koers van de Dienst Justitiële Inrichtingen en de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) op een professionele wijze naar jouw vakgebied. 
 • Je geeft richting aan het ontwikkelen en uitdragen van de opleidingsvisie. 
 • Je zorgt voor een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering. 
 • Je werkt nauw samen met jouw collega’s die het operationele proces begeleiden en jou voorzien van input. 
 • Je maakt deel uit van het managementteam en schakelt regelmatig met de directeur van het organisatieonderdeel Operatie. 
 • Wegens diverse ontwikkelingen bij de afdeling Opleidingen krijg je mogelijk ook een belangrijke rol in de Werving en Selectie van beveiligers en de ontwikkeling van onze medewerkers.

Functie-eisen

 • Je beschikt over aantoonbaar wo werk- en denkniveau.
 • Je bent in het bezit van een relevant hbo of wo diploma.
 • Je hebt ervaring als manager in een complexe organisatie. 
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het vakgebied opleidingen. 
 • Je kunt politieke verhoudingen signaleren en kunt schakelen op verschillende niveaus. 
 • Je bent communicatief sterk en weet mensen te inspireren, motiveren en verbinden. 
 • Je gaat oplossingsgericht en daadkrachtig te werk en zet door. 
 • Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen en kunt schakelen op verschillende niveaus.
 • Ervaring in het werkveld Opleidingen en Justitie/Politie is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4551,- tot €6786,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Volg de stappen door op de solliciteerknop te drukken en upload je motivatie en cv via je account. We raden je aan eerst meer informatie over onze sollicitatieprocedure te lezen voordat je solliciteert.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
 • Je gaat aan de slag bij een landelijke dienst, waardoor het belangrijk is dat je bereid bent om te reizen naar onze andere locaties. Jouw standplaats is Assen.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering.

Dienst Justitiële Inrichtingen
De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 15.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O)

Bij het organisatieonderdeel Operatie zijn we verantwoordelijk voor de optimale inzet van mensen en middelen. Zowel in kwalitatieve als kwantitatieve zin, aan de hand van de convenanten en het dienstenpalet. Ons onderdeel wordt geleid door de directeur Operatie en bestaat uit de onderdelen: Logistiek, Accountmanagement, Business en Development, Beleid, Communicatie en Juridische Zaken én Opleidingen. Bij dit laatstgenoemde onderdeel ga jij aan de slag. Onze taak? Het ontwikkelen en verzorgen van beroepsgerelateerde opleidingen en trainingen voor medewerkers van de Dienst Vervoer en Ondersteuning.

Afdeling Opleidingen
De afdeling Opleidingen is dynamisch en volop in beweging. Als afdeling leveren we verschillende producten waaronder trainingen, opleidingen, certificering en (door)ontwikkeling van leermethodes.  Geef jij richting en vorm aan onze opleidingsvisie en ben jij in staat om onze werving, selectie, opleidingen en ontwikkeling van al onze medewerkers verder vorm te geven?


Reageer op deze vacature