Ministerie van Justitie en Veiligheid - Dienst Justitiële Inrichtingen

Junior ICT-beheerder

Functie omschrijving

Het vakgebied ICT ontdekken door een mix aan opleidingen waar jij je technische en soft skills verder ontwikkelt. Een personal coach die jou in dit traject begeleidt. En met je werk bijdragen aan de digitale werkplekken van bijna 20.000 medewerkers. Het is de functie van junior ICT-beheerder in vogelvlucht. Kom jij het Shared Service Center ICT in Veenhuizen versterken?

Vanuit Veenhuizen, maar ook vanuit Soesterberg en Gouda, zorgen wij dat onze rijkscollega’s van meerdere ministerie hun werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen uitvoeren. Met jouw bovengemiddelde belangstelling voor complexe technische vraagstukken werk je hier graag aan mee. Je start met een uitgebreid inwerktraject, waarbij je samen met andere collega’s wordt opgeleid in het vakgebied. Hierna zijn jullie volledig in staat om mee te werken aan het beschikbaar stellen én houden van de digitale werkplek voor onze klanten.

Specifiek draag je bij aan de monitoring, bewaking en analyse van de werking van de digitale werkplek. Ook ondersteun je in het beheer van de landelijke printomgeving. En richt jij je op het oplossen van incidenten en het testen van nieuwe releases en patches.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau en bij voorkeur een ITIL Foundation-certificering.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Microsoft.
 • Je hebt basiskennis van en affiniteit met complexe multifunctionele omgevingen in grotere netwerkomgevingen.
 • Je hebt basiskennis van en affiniteit met Citrix, scripttalen (bij voorkeur PowerShell), SQL, RES/Ivanti,
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kunt goed samenwerken.
 • Je hebt een proactieve houding en beschikt over doorzettingsvermogen.
 • Je neemt informatie snel in je op en kunt die toepassen in de dagelijkse praktijk.
 • Je bent je bewust van de omgeving waarin jij je beweegt en stelt de klant centraal in je werk.
 • Je bent analytisch sterk en komt met creatieve oplossingen voor vraagstukken.
 • Je bent kunt je werk goed plannen en organiseren.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2824,- tot €3990,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, ontvangen wij graag je cv en motivatiebrief.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Let op: het opleidingstraject begint op 1 juni 2021. We starten met de selectie wanneer geschikte kandidaten zich aandragen. Het is hierdoor mogelijk dat deze vacature vóór de vermelde einddatum sluit. We vragen je daarom zo snel mogelijk te reageren.

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering.

Dienst Justitiële Inrichtingen
De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 15.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Shared Service Center ICT (SSC-I)


Het Shared Service Center ICT (SSC-I) is dé ICT-dienstverlener van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van het ministerie van Justitie en Veiligheid. In totaal werken circa 500 medewerkers bij SSC-I. Het merendeel daarvan werkt in Gouda, een ander deel in de nevenvestigingen in Soesterberg en Veenhuizen.

SSC-I in Gouda kent vier stafafdelingen en de directies ‘Ontwikkeling en Vernieuwing’ en ‘Beheer’. SSC-I ontwikkelt, bouwt, implementeert en beheert ICT-werkplekken, applicaties en infrastructuur voor meer dan 20.000 gebruikers. Door de jarenlange ervaring binnen het veiligheidsdomein van de Rijksoverheid, zijn wij gespecialiseerd in veilige, betrouwbare en innovatieve ICT-oplossingen.

Buiten DJI bedienen wij diverse klanten binnen het veiligheidsdomein, zoals de Raad voor de Kinderbescherming, de Dienst Terugkeer en Vertrek, de Immigratie- en Naturalisatiedienst en de dienst Justis. Wij hebben de ambitie om de klantenkring binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid verder uit te breiden. De regieorganisatie van DJI, de directie Informatievoorziening, is op dit moment de voornaamste opdrachtgever, waardoor DJI de grootste klant van SSC-I is.
SSC-I bereidt zich momenteel voor op een herpositionering tot een zelfstandige shared service organisatie binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid.


Reageer op deze vacature