Dienst Justitiële Inrichtingen

Inrichtingsbeveiliger (Badmeester)

Functie omschrijving

De penitentiaire inrichting Veenhuizen heeft verschillende regimes: een huis van bewaring, een gevangenis, een inrichting voor stelselmatige daders en een zeer beperkt beveiligde inrichting. Als medior badmeester zorg jij ervoor dat zowel gedetineerden als goederen ‘schoon’ de inrichting ingaan.

Je bent als badmeester – de functieroepnaam voor jouw functie – het eerste contactpunt voor gedetineerden bij aankomst in de inrichting. Eerst controleer je hen op verboden goederen of middelen. Daarna doe je een intake, zodat de gedetineerde volgens procedure de inrichting in kan. Ook controleer je hun in- en uitgaande persoonlijke goederen. In jouw functie draag je bij aan een zorgvuldige uitvoering van de detentie. En je voorkomt dat er verboden goederen de inrichting binnenkomen.

Jouw taken in het kort:

 • Je ontvangt de gedetineerden en informeert hen over de huisregels en de veiligheidsvoorschriften.
 • Je controleert de visitatieafdeling als gedetineerden de ruimtes betreden en verlaten.
 • Je controleert de gedetineerden, hun kleding en bagage op onder meer ontvluchtingsmateriaal of verboden goederen.
 • Je registreert en beheert de in bewaring genomen goederen van de gedetineerden die binnen de inrichting zijn geplaatst.
 • Je rapporteert over onregelmatigheden. Denk aan dreigende ordeverstoring, verdacht bezoek en verboden goederen.

Functie-eisen

 • Je hebt een MBO 3-diploma in de richting beveiliging.
 • Je hebt een bbo-diploma voor complexbeveiliger.
 • Je hebt kennis van geautomatiseerde systemen.
 • Je werkt nauwkeurig en met een dienstverlenende instelling.
 • Je kunt goed samenwerken in een team.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2133,- tot €2811,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Upload je motivatie en cv via www.werkenvoornederland.nl of www.mobiliteitsbank.nl.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
 • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, ontvangen we graag je cv en motivatiebrief.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering.

Dienst Justitiële Inrichtingen
De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 15.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Penitentiaire Inrichting (PI) Veenhuizen

De penitentiaire inrichting (PI) Veenhuizen bestaat uit de locaties Norgerhaven, Esserheem en Klein Bankenbosch. De PI biedt plaats aan ongeveer zeshonderd mannelijke gedetineerden. De PI Veenhuizen heeft een landelijke en regionale bestemming. We kennen verschillende regimes: een huis van bewaring, een gevangenis, een inrichting voor stelselmatige daders en een zeer beperkt beveiligde inrichting.

Binnen de PI Veenhuizen werken bijna zeshonderd medewerkers. Wij bieden een veilige en humane omgeving voor alle ingeslotenen, dragen bij aan het voorkomen van detentieschade en bevorderen een verantwoorde terugkeer naar de maatschappij. Het personeel van de PI is hierin dus een belangrijke schakel. PI Veenhuizen investeert dan ook in een goede werksfeer en ontwikkeling, biedt doorgroeimogelijkheden en heeft personele zorg hoog in het vaandel staan.

De komende jaren staan wij voor een grote uitdaging; de locaties worden grondig verbouwd en gemoderniseerd. Dit is een hele operatie met veel veranderingen op allerlei gebieden, waarbij veel van het management en medewerkers wordt verwacht. Gedurende de verbouwing van de locaties is er tijdelijke herhuisvesting in Veenhuizen.


Reageer op deze vacature