Ministerie van Justitie en Veiligheid - Dienst Justitiële Inrichtingen

Behandelcoördinator / hoofdbehandelaar

Functie omschrijving

In het centrum voor transculturele psychiatrie Veldzicht in Balkbrug behandelen we mensen met complexe psychiatrische problematiek. Naast een intensieve behandeling is een (zeer) beveiligde omgeving voor hen noodzakelijk. In deze dynamiek vorm je samen met het afdelingshoofd een duaal management voor een aantal sociotherapeutische teams.

Samen met de professionals in de teams geef je het leefklimaat op de afdeling vorm. Daarbij verzorg je de aansturing van de uitvoering, evaluatie en bijstelling van de behandelplannen en het behandelbeleid. Je hebt de eindverantwoording voor het opstellen en uitvoeren van de individuele behandeltrajecten en bewaakt de verslaglegging van de behandelingen.

Ook zorg je als behandelcoördinator voor de doorontwikkeling van de zorginhoud en bevorder je de deskundigheid van de multidisciplinaire teams. Je geeft onder meer werkbegeleiding en supervisie aan basispsychologen en psychologen in opleiding tot gz-psycholoog. En je begeleidt gz-psychologen die aan de eisen voldoen bij hun opleiding tot klinisch psycholoog. Daarnaast geef je als hoofdbehandelaar zelf individuele en groepstherapieën.

Functie-eisen

  • Je hebt een BIG-registratie als klinisch psycholoog, gz-psycholoog of verpleegkundig specialist.
  • Je hebt affiniteit of ervaring met transculturele psychiatrie en het werken binnen een klinische setting.
  • Je kunt theorie vertalen naar de praktische gang van zaken op een afdeling.
  • Je kunt zelfstandig werken, snel schakelen tussen verschillende zaken en bent je bewust van eigen handelen.
  • Je spreekt naast het Nederlands bij voorkeur meerdere talen, zoals Frans, Arabisch en/of Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3842,- tot €5710,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
  • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, ontvangen wij graag je motivatiebrief en cv.

Reageer op deze vacature