Hoofdbehandelaar transcultureel ambulant team

Functie omschrijving

Jouw kans om impact te maken in de transculturele psychiatrie! . Als regiebehandelaar van het ambulant transcultureel team CTP Veldzicht in Balkbrug maak jij samen met je collega’s het verschil in het leven van asielzoekers en ongedocumenteerden met psychiatrische problematiek. 

Samen met jouw collega-hoofdbehandelaar ben jij verantwoordelijk voor het vormgeven van het behandelaanbod en de uitvoering hiervan door jullie team. Je geeft jouw collega’s feedback en biedt ondersteuning. Jouw doel is een professionele ontwikkeling en groei van het team.  Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van individuele behandelplannen. Je stuurt het multidisciplinaire team aan om gezamenlijk de behandeling te evalueren en bij te stellen. Je houdt nauwlettend toezicht op de verslaglegging van de behandeling en biedt zowel individuele als groepstherapieën aan. Daarnaast is het ook jouw taak om werkbegeleiding en supervisie te bieden aan basispsychologen en psychologen in opleiding. 

Je krijgt in deze functie de ruimte om zowel te coördineren als te behandelen. In het ambulant transfact team werk je samen met een bevlogen goep collega’s die veelal zelfstandig werken, maar waarin hecht en nauw wordt samengewerkt. We zijn erg betrokken bij onze doelgroep, werken transparant en hebben veel tuimte voor interpersoonlijk contact en humor.

Vind je het leuk om je ook bezig te houden met innovatoprojecten of onderzoek binnen het transcultureel werken? Dan zijn er volop kansen.

Er zit meer achter werken bij DJI als hoofdbehandelaar van het ambulant transcultureel team van CTP Veldzicht. Het middelpunt van gespecialiseerde zorg ben jij. Behandelen van cliënten én het coachen van collega’s. Als hoofdbehandelaar ambulant transcultureel team CTP Veldzicht doe je dat met veel plezier. 

Functie-eisen

Wat verwachten we van jou?

 • Allereerst ben je BIG-geregistreerd als Klinisch psycholoog, gz-psycholoog of verpleegkundig specialist.
 • Je hebt affiniteit en/of ervaring met tranculturele psychiatrie en bent in staat om theoretische kennis te vertalen naar effectief behandelbeleid.
 • Zelfstandig werken is voor jou geen probleem en je bent flexibel en bewust van je eigen handelen.
 • Daarnaast is het een pluspunt als je naast het Nederlands ook andere talen beheerst.
 • Tot slot is het bezit van een rijbewijs een vereiste. 

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4278,- tot €6320,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 18 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris mag je rekenen op:

 • een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • een pensioenregeling
 • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • de mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness

Bijzonderheden

 • Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan. Dit zorgt ervoor dat je bij DJI, of bij eventuele andere rijksonderdelen, makkelijk kan solliciteren. Slechts enkele velden zijn verplicht om in te vullen. Met je account kan je ook de status van je sollicitatie inzien, handig toch? Meer informatie hierover vind je in onze sollicitatieprocedure.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie. 
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 
 • Voor alle functies binnen DJI is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. DJI vergoedt de kosten voor de aanvraag van een VOG. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl
 • De einddatum van de vacature is niet leidend. De selectie start wanneer geschikte kandidaten zich aandragen en sluit wanneer de vacature is vervuld. De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel! 
 • Veldzicht is een rookvrije organisatie. Wij ondersteunen patiënten en medewerkers optimaal om rookvrij te leven. Samen op weg naar een Rookvrije Generatie!
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Zonder recht voelt niemand zich veilig, zonder veiligheid zijn je rechten onbeschermd. Het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) zorgt voor de rechtsstaat in Nederland, zodat mensen in vrijheid kunnen samenleven, met respect voor ieders levensstijl of opvattingen. Eveneens werkt JenV aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door mensen rechtsbescherming te bieden en, waar nodig, in te grijpen.

Lees hier meer over het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)
DJI is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 16.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra, detentiecentra en diverse landelijke diensten. Daarnaast koopt DJI bij particuliere instellingen zorg in voor de uitvoering van strafrechtelijke maatregelen, zoals tbs. Met 38 locaties verspreid over het land is DJI één van de grootste organisaties van Nederland. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht

Wij zijn het ambulant transcultureel team (ATT) van het Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht. We bieden behandeling en begeleiding aan asielzoekers en ongedocumenteerden met ernstige psychiatrische aandoeningen op diverse levensgebieden. Onze zorgt vindt plaats in de omgeving van de cliënt, meestal bij asielzoekerscentra in een ruime cirkel rondom CTP Veldzicht in Balkbrug. De beste resultaten bereiken we door het aanbieden van passende behandeling en goede samenwerkingen met ketenpartners en belangrijke personen uit de omgeving van de cliënt. 


Reageer op deze vacature