Dienst Justitiële Inrichtingen

Meldkamercentralist

Functie omschrijving

Een afwisselende baan met de nodige actie? Die heb jij als meldkamercentralist zeker. Op de meldkamer van de Dienst Vervoer en Ondersteuning bij de Dienst Justitiële Inrichtingen in Assen zorg jij ervoor dat calamiteitenmeldingen op de juiste plek terechtkomen. Zo heb jij binnen het operationeel centrum een cruciale taak.

Als meldkamercentralist ligt jouw focus op meldingen over veiligheidsissues, incidenten en calamiteiten. De werkzaamheden die daaruit voortvloeien horen ook bij jouw werk. Dat betekent niet alleen dat je meldingen aanneemt, maar ook de melder begeleidt, eenheden inschakelt en zaken afstemt met partijen die van deze melding op de hoogte moeten zijn.

Een incidentenkaart, procedures en protocollen zijn de leidraad bij je werk. Je neemt meldingen via het noodnummer of C2000 aan, volgt deze op en handelt ze af. Bij die werkzaamheden heb je zowel met collega’s als met ketenpartners te maken. En ook al werk je met protocollen, geen werkdag is hetzelfde en saai is jouw werk nooit; elke melding is weer anders.

Je bent verantwoordelijk voor het coördineren, verwerken en begeleiden van alle meldingen. Zijn het meldingen over calamiteiten, dan werk je nauw samen met het hoofd van dienst. Je bent het aanspreekpunt van de melder en ingeschakelde eenheden. Daarnaast heb je volop contacten met in- en externe medewerkers, die jij informeert, adviseert en begeleidt. Je wordt aangestuurd door het afdelingshoofd Logistiek.

Functie-eisen

Dit neem je mee

 • Je hebt mbo 4-niveau en bent bereid om een aanvullende opleiding tot meldkamercentralist te volgen.
 • Je hebt kennis van logistieke processen en systemen.
 • Je bent op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving, zoals de Arbeidstijdenwet, het Arbeidstijdenbesluit, en interne beleidslijnen en procedures.

Dit is jouw kracht

 • Je bent vertrouwd met het werken in geautomatiseerde systemen en je kunt snel schakelen tussen verschillende opdrachten en systemen.
 • Je kunt goed zelfstandig werken volgens procedures en protocollen.
 • Je hebt een goed waarnemend vermogen, een hoge mate van alertheid en je kunt goed presteren onder druk.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2224,- tot €2891,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Upload je motivatie en cv via www.werkenvoornederland.nl of www.mobiliteitsbank.nl.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Je bent flexibel inzetbaar voor alle voorkomende diensten, waaronder ook avond-, weekend- en nachtdiensten.
 • De functieschaal van deze functie is nog niet definitief.

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering.

Dienst Justitiële Inrichtingen
De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 15.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Dienst Vervoer & Ondersteuning (DV&O)

De afdeling Logistiek is onderdeel van de ondersteunende diensten van de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O). De ondersteunende diensten bestaan daarnaast uit de volgende afdelingen: Bureau Inlichtingen en Veiligheid, Beheer en Operationele Ondersteuning, Opleidingen, Ondersteunende Diensten, Accountmanagement, Business en Development, Communicatie, Juridische Zaken, en Beleid.


Reageer op deze vacature