Dienst Justitiële Inrichtingen

Directiesecretaris

Functie omschrijving

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen binnen het gevangeniswezen? En wat is de status van interne projecten? Vraag dat maar aan jou, de directiesecretaris van de penitentiaire inrichting Ter Apel. Met jouw werk ondersteun je de directie en het management en draag je bij aan een samenhangend beleid binnen onze penitentiaire inrichting.

Als directiesecretaris ben je nauw betrokken bij alle thema’s en onderwerpen die spelen binnen de penitentiaire inrichting (PI) Ter Apel. Samen met de managementondersteuner bereid je vergaderingen van het managementteam voor, draag je relevante agendapunten aan en verzamel je materialen en bronnen. Zelf neem je ook deel aan vergaderingen van de directie en de medezeggenschapsraad. Waar nodig motiveer je de stukken en na afloop werk je verslagen, discussienota’s en adviezen uit.

Je volgt, signaleert en analyseert ontwikkelingen binnen het werkveld van het gevangeniswezen. Vervolgens doe je gevraagd of ongevraagd onderzoek naar onderwerpen die de vestiging aangaan en stel je hierover rapportages en adviezen op voor de directie. Ook beheer je lopende projecten en het managementvolgsysteem. Samen met de businesscontroller ben je scherp op het bewaken van termijnen en deadlines. En je onderhoudt namens de PI het contact met externe partijen en interne partners zoals de ondernemingsraad. Kortom: je verbindt inhoud met het proces binnen onze PI. En biedt daarmee waardevolle ondersteuning aan de directie en de hele organisatie.

Functie-eisen

Dit neem je mee

 • Je hebt een hbo-diploma in de richting van bedrijfskunde en/of bestuurskunde.
 • Je hebt enige werkervaring in een werkveld waar je praktisch en oplossingsgericht taken hebt opgepakt en kunt aantonen goed te kunnen plannen en organiseren.
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels.
 • Een pro-actieve en klantgerichte houding.
 • Je hebt een helikopterview: je bent in staat om zaken van een afstand te bekijken en kunt daarbij hoofd- van bijzaken onderscheiden

Dit is jouw kracht

 • Je kunt goed plannen en organiseren, werkt zelfstandig en schakelt makkelijk tussen verschillende werkzaamheden en personen.
 • Je weet van aanpakken, toont daadkracht en houdt daarbij rekening met de verschillende politieke en maatschappelijk belangen die spelen.
 • Je durft kritisch aan te spreken en helder te adviseren. 

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Upload je motivatie en cv via www.werkenvoornederland.nl of www.mobiliteitsbank.nl.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • De kennismakingsgesprekken vinden plaats in week 32.
 • De selectiegesprekken vinden plaats in week 33.

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering.

Dienst Justitiële Inrichtingen
De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 15.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Penitentiaire Inrichting (PI) Ter Apel

De penitentiaire inrichting (PI) Ter Apel huisvest 450 mannen uit tachtig verschillende landen. De PI Ter Apel is een huis van bewaring en een gevangenis voor personen die geen rechtmatig verblijf in Nederland hebben. Samen met de dienst Terugkeer en Vertrek, de vreemdelingenpolitie en de Immigratie- en Naturalisatiedienst bereiden we mensen tijdens hun detentie voor op hun terugkeer naar het land van herkomst.


Reageer op deze vacature