Dienst Justitiële Inrichtingen

Medior applicatiebeheerder

Functie omschrijving

De ICT’ers van de Justitiële ICT Organisatie kennen het justitieveld door en door en beheren applicaties waarmee medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen hun werk makkelijk, efficiënt én veilig kunnen doen. Jij draagt als medior applicatiebeheerder bij aan de juiste werking van deze applicaties op al hun werkplekken, waar dan ook in Nederland.

De Justitiële ICT Organisatie beheert de digitale werkplek van bijna 20.000 medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen en een aantal andere klanten. Dat doen we vanuit de locaties Soesterberg, Gouda en Veenhuizen die onderling nauw samenwerken. Jij gaat als medior applicatiebeheerder aan de slag in Veenhuizen. Daar zetten we je met name in op het beheer van een aantal landelijke applicaties. Na een inwerktraject werk je mee aan het beschikbaar stellen en houden van deze applicaties. Daarvoor sta je in nauw contact met de klant.

Jouw taken

 • Je draagt bij aan de monitoring, bewaking en analyse van de applicaties.
 • Je weet een deel van de verstoringen proactief te voorkomen; andere problemen analyseer je en los je op.
 • Je initieert en begeleidt lifecyclemanagement en andere wijzigingen.
 • Je signaleert verbeterpunten voor het beheer en de beschikbaarheid en bespreekt deze.
 • Je initieert patches bij (functionele) verstoringen en helpt bij het testen van nieuwe releases.
 • Je configureert en documenteert de applicatie(onderdelen), gegevensbanken en interfaces.
 • Je werkt aan de (uitgangs)documentatie van projecten.
 • Je stemt af met in- en externe leveranciers, en met de afdelingen Servicemanagement en Functioneel Beheer.
 • Je komt (gevraagd en ongevraagd) met adviezen om het werk beter te organiseren en/of de omgeving beter in te richten.

Functie-eisen

Dit neem je mee

 • Je hebt een relevant hbo-diploma of vergelijkbaar niveau.
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt kennis van en minimaal drie jaar werkervaring als applicatiebeheerder.
 • Je hebt kennis van Microsoft, Citrix en Ivanti.
 • Je hebt kennis van scripttalen, waaronder Powershell.
 • Je hebt enige kennis van Active Directory.
 • Je bent gecertificeerd voor ITIL foundation.

Dit is jouw kracht

 • Je kunt uitstekend communiceren en bent klantgericht en omgevingsbewust.
 • Je kunt goed samenwerken, hebt een goed analyserend vermogen en bent oplossingsgericht.
 • Je hebt een proactieve houding en bent een doorzetter.
 • Je kunt goed plannen en organiseren.
 • Je leert gemakkelijk en neemt nieuwe informatie snel op.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Upload je motivatie en cv via www.werkenvoornederland.nl of www.mobiliteitsbank.nl.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering.

Dienst Justitiële Inrichtingen
De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 15.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch-psychiatrische centra en detentiecentra. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Justitiële ICT Organisatie

Wij zijn de Justitiële ICT Organisatie: ICT’ers in hart en nieren die het justitieveld door en door kennen. Wij maken onder meer apps waarmee onze collega’s hun werk makkelijk en efficiënt kunnen doen. Ook zorgen we voor de juiste hard- en software op werkplekken, overal in Nederland. Bovendien ontwikkelen we veilige cloudomgevingen, waardoor onze collega’s overal hun werk kunnen doen: thuis, onderweg en op een werkplek. En altijd veilig. Kortom: wij zorgen dat ICT werkt.

Wij zijn begonnen als de ICT-organisatie van de Dienst Justitiële Inrichtingen, maar sinds 2021 mogen wij ons ICT-dienstverlener noemen voor het gehele ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV). Zo werken we voor de Dienst Justitiële Inrichtingen en de Raad voor de Kinderbescherming, maar ook voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Dienst Terugkeer en Vertrek, Reclassering Nederland en Justis.

Samen met hen werken wij aan een veilig Nederland. In onze vestigingen door heel Nederland brengen wij technologie en onze diepgewortelde kennis van het JenV-domein bij elkaar. Dat doen we door de vernieuwende technologie te vertalen naar praktische en veilige ICT-oplossingen.

Doordat wij de technische kant voor onze rekening nemen, kunnen onze opdrachtgevers zich volledig richten op hun primaire taak: het zorgen voor een veilige en rechtvaardige samenleving.

De Justitiële ICT Organisatie staat voor veilige, betrouwbare en vernieuwende ICT. Daarom investeren wij niet alleen in kennis en expertise van onze medewerkers, maar ook in moderne infrastructuur. Dat blijft niet onopgemerkt: steeds meer JenV-onderdelen doen een beroep op onze kennis. En hoe meer we onze expertise binnen JenV kunnen inzetten, des te meer dragen we bij aan het veiliger en rechtvaardiger maken van de samenleving. Immers: een veilig Nederland begint bij veilige ICT.


Reageer op deze vacature