Dienst Justitiële Inrichtingen

Praktijkopleider

Functie omschrijving

Ben jij een gedreven professional in de zorg met een passie voor het begeleiden en opleiden van talent? Zoek jij een uitdagende rol waarin je verantwoordelijk bent voor het leertraject van opleidingen? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste praktijkopleider voor het Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht in Balkbrug.

Wij zoeken een praktijkopleider die graag een verschil wil maken in de ontwikkeling van toekomstige zorgprofessionals. Als praktijkopleider voor de opleiding van gz-psychologen tot specialist en psychologen in opleiding tot gz-psycholoog, begeleid en onderwijs je toekomstige zorgprofessionals. Je ontwikkelt leerplannen, biedt begeleiding en feedback, en waarborgt de groei en competentie van opleidingen. Als praktijkopleider speel je een cruciale rol in het leertraject van onze opleidingen. Je zorgt voor een gestructureerd en effectief opleidingsproces en begeleidt de opleidingen tijdens hun leertraject.


Je kerntaken omvatten onder andere:

 • Opstellen van individuele opleidingsplannen die aansluiten bij de behoeften van de opleidingen;
 • Creëren van de juiste voorwaarden om de opleidingsplannen succesvol te realiseren;
 • Bewaken van de voortgang van de opleiding en het houden van toezicht op de leerprestaties;
 • Beoordelen van de ontwikkeling van de opleidingen en het geven van constructieve feedback;
 • Onderhouden van contacten met opleidingsinstellingen en het bevorderen van een goede samenwerking;
 • Formuleren en uitvoeren van beleid op het gebied van kwaliteit, arbeidsvoorwaarden en werving met betrekking tot de opleidingen.

Functie-eisen

Kennis en werkervaring

 • Je bent minimaal 5 jaar BIG-geregistreerd, als Klinisch psycholoog en minimaal drie jaar werkervaring als zodanig;
 • Je beschikt over aantoonbare competenties op het gebied van begeleiding.

Naast deze eisen herken jij jezelf in de volgende eigenschappen

 •  Je bent gericht op samenwerking en kan je collega’s stimuleren en motiveren;
 •  Je hebt bij voorkeur ervaring in het forensische werkveld en/of transculturele psychiatrie;
 •  Je bent flexibel en bewust van eigen handelen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4758,- tot €7094,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 18 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris mag je rekenen op:

 • een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • een pensioenregeling
 • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • de mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness
 • vanaf 1 januari 2024 worden de salarissen met 1,5% verhoogd.

Bijzonderheden

 • Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan. Dit zorgt ervoor dat je bij DJI, of bij eventuele andere rijksonderdelen, makkelijk kan solliciteren. Slechts enkele velden zijn verplicht om in te vullen. Met je account kan je ook de status van je sollicitatie inzien, handig toch? Meer informatie hierover vind je in onze sollicitatieprocedure.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie. 
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 
 • Voor alle functies binnen DJI is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. DJI vergoedt de kosten voor de aanvraag van een VOG. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl
 • Let op: de einddatum van de vacature is niet leidend. De selectie start wanneer geschikte kandidaten zich aandragen en sluit wanneer de vacature is vervuld. De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel!
 • Veldzicht is een rookvrije organisatie. Wij ondersteunen patiënten en medewerkers optimaal om rookvrij te leven. Samen op weg naar een Rookvrije Generatie!
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Zonder recht voelt niemand zich veilig, zonder veiligheid zijn je rechten onbeschermd. Het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) zorgt voor de rechtsstaat in Nederland, zodat mensen in vrijheid kunnen samenleven, met respect voor ieders levensstijl of opvattingen. Eveneens werkt JenV aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door mensen rechtsbescherming te bieden en, waar nodig, in te grijpen.

Lees hier meer over het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)
DJI is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 16.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra, detentiecentra en diverse landelijke diensten. Daarnaast koopt DJI bij particuliere instellingen zorg in voor de uitvoering van strafrechtelijke maatregelen, zoals tbs. Met 38 locaties verspreid over het land is DJI één van de grootste organisaties van Nederland. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht

CTP Veldzicht is een centrum voor transculturele psychiatrie en richt zich op patiënten bij wie sprake is van complexe psychiatrische problematiek voor wie, naast een intensieve behandeling, een (zeer) beveiligde omgeving noodzakelijk is. Dit kan zowel op basis van vrijwilligheid zijn als binnen een gedwongen (juridisch) kader. CTP Veldzicht zet daarnaast haar expertise ambulant in om opname te voorkomen of goede resocialisatie/reintegratie na behandeling mogelijk te maken.

Op een efficiënte wijze en zo veilig mogelijk worden patiënten gestabiliseerd en verder behandeld zodat zij terug kunnen keren naar een minder beveiligde inrichting, het COA, de P.I., een passende plek in een beschermende omgeving, in de samenleving of naar het land van herkomst. Het merendeel van patiënten in CTP Veldzicht heeft een andere dan de Nederlandse nationaliteit en heeft een veelal niet westerse culturele achtergrond.

CTP Veldzicht ontwikkelt zich tot kenniscentrum op het gebied van de transculturele psychiatrie en zet mede daarom in op goede samenwerking met ketenpartners in binnen- en buitenland en het doen van onderzoek om diagnostiek en behandeling voor onze doelgroepen te verbeteren.


Reageer op deze vacature