Dienst Justitiële Inrichtingen

Applicatie Beheerder 3e lijn Drife

Functie omschrijving

DevOps kent voor jou geen geheimen meer. Sterker nog: je wordt enthousiast zodra je in een DevOps team aan de slag mag als Tshaped applicatiebeheerder! De Justitiële ICT Organisatie – een grote ICT leverancier binnen de Overheid – is op zoek naar een Applicatie Beheerder 3e lijn Drife.

Vanuit de locatie Veenhuizen beheren wij de digitale werkplek van bijna 20.000 medewerkers van DJI en een toenemend aantal andere klanten. Dit doen we samen met onze collega’s in Soesterberg en Gouda. Binnen ons team is er ruimte voor een Applicatie Beheerder die wordt ingezet in het DevOps team van de applicatie ‘Drife’. Drife is een logistieke applicatie die wordt gebruikt voor het aanvragen, plannen en volgen van het transport van gedetineerden door de Dienst Vervoer & Ondersteuning. Je hoofdtaak is het mede beschikbaar stellen en houden van deze applicatie voor de klant DV&O. Wanneer er problemen zijn, analyseer je deze en los je ze op.

Als Applicatie Beheerder ben je onderdeel van het DevOps team. Als onderdeel van het team participeer je in alle aspecten van het DevOps werken. Je hebt ruime ervaring met het werken in een DevOps team. In het team ben je een belangrijke schakel in het hele proces van sprintplanning tot en met productiegang van iedere sprint. Daarnaast draag je het DevOps gedachtengoed verder uit in de Justitiële ICT Organisatiee. De nadruk van je werkzaamheden liggen bij beheer! Als applicatiebeheerder zorg je voor een goede
afstemming met de in- en externe leveranciers, Service Management en Functioneel beheer.

Naast deze taken, ben je onderdeel van het team, en daardoor mede verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van het team. Over jouw werkzaamheden leg je verantwoordelijkheid af aan je teamleider. Je hebt een proactieve houding. Je adviseert het team en komt gevraagd en ongevraagd met adviezen om het werk beter te
organiseren en/of de omgeving beter in te richten.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en je kunt goed samenwerken.
 • Je bent klantgericht en omgevingsbewust.
 • Je hebt een goed analyserend vermogen en je bent oplossingsgericht.
 • Je hebt een proactieve houding en doorzettingsvermogen.
 • Je kunt goed plannen en organiseren.
 • Je hebt kennis van en minimaal 3 jaar werkervaring als Applicatie Beheerder.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met het werken in een DevOps team.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in het werken met meerdere van de volgende platformen: Windows server, Linux, Citrix.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in het werken met de volgende databases: Oracle en SQL.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring in het werken met automatische deploymenttools zoals Jenkins.
 • Je bent gecertificeerd voor: ITIL foundation.
 • Je beschikt over een bovengemiddeld leervermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, ontvangen wij graag je cv en motivatiebrief.

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering.

Dienst Justitiële Inrichtingen
De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 15.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Justitiële ICT Organisatie

De Justitiële ICT Organisatie is dé ICT-dienstverlener van de Dienst Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Justitie en Veiligheid. In totaal werken circa 500 medewerkers bij de Justitiële ICT Organisatie. Het merendeel daarvan werkt in Gouda, een ander deel in de nevenvestigingen in Soesterberg en Veenhuizen.
De Justitiële ICT Organisatie  in Gouda kent vier stafafdelingen en de directies Ontwikkeling & Vernieuwing en Beheer.

De Justitiële ICT Organisatie ontwikkelt, bouwt, implementeert en beheert ICTwerkplekken, applicaties en infrastructuur voor meer dan 20.000 gebruikers. Door de jarenlange ervaring binnen het veiligheidsdomein van de Rijksoverheid, zijn wij gespecialiseerd in veilige, betrouwbare en innovatieve ICT-oplossingen.

Buiten DJI bedienen wij diverse klanten binnen het veiligheidsdomein, zoals de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK), de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V), de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de dienst Justis. Wij hebben de ambitie om de klantenkring binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid verder uit te breiden De regieorganisatie van DJI, Directie Informatievoorziening (DI) is op dit moment de voornaamste opdrachtgever, waardoor DJI de grootste klant van de Justitiële ICT Organisatie is.

De Justitiële ICT Organisatie bereidt zich momenteel voor op een herpositionering tot een zelfstandige Shared Service Organisatie (SSO) binnen het Ministerie van JenV.


Reageer op deze vacature