Rijkswaterstaat

Schadecoördinator

Functie omschrijving

Rijkswaterstaat (RWS) is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van een groot deel van de Nederlandse hoofdinfrastructuur, waaronder het hoofdwegennet, grote waterkeringen en enkele belangrijke vaarwegen. Wil jij verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van het proces rond schadeafhandeling? Ben jij nauwkeurig en krijg je energie van een goed afgehandeld schadeproces? Dan zijn we op zoek naar jou!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken
Dagelijks maken vele mensen gebruik van de wegen, waar RWS de beheerder van is. Wij zorgen dan ook voor de afhandeling van de schade die wordt gereden of gevaren op onze wegen en vaarwegen.

Als schadecoördinator zorg je voor de coördinatie van het proces rondom schadeafhandeling. Voorbeelden van schade zijn, schade aan de vangrail doordat er een auto tegen aan is gereden of een schroeischade op het asfalt. Jij ontvangt vanuit de inspecteur die de schade opneemt een melding. Bij binnenkomst van deze melding controleer en beoordeel je de melding vanuit een technisch invalshoek op volledigheid en juistheid. In jouw rol betekent dit:

 • registreren van de schade in het systeem;
 • opstellen van schade rapportages;
 • regelen van logistieke begeleiding bij schades;
 • signaleren van problemen tijdens de afhandeling;
 • bewaken van de voortgang van de schade afhandeling.

Jouw doel is uiteindelijk dat RWS de schadekosten maximaal kan verhalen. Dit doe je door de juristen van onze organisatie goed te informeren door de feiten op te halen. Tijdens het hele proces werk je samen met collega's van verkeer- en watermanagement en de landelijke organisatie. Je bent voor deze collega's het eerste aanspreekpunt voor schade aan het wegdek.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
In jouw functie vind je het uitdagend om inhoudelijk bezig te zijn met de afwikkeling van schademeldingen. Je vindt het leuk om ervoor te zorgen dat alle meldingen volledig voorzien zijn van de juiste informatie en hierdoor zo snel mogelijk worden afgehandeld. Je streeft naar kwaliteit. Is er ruimte voor verbetering binnen het proces? Jij signaleert de tekortkomingen en komt met een concreet verbetervoorstel.

Wat wij aan jou waarderen
Jij pakt meldingen zelfstandig op. Hierbij zorg je ervoor dat de meldingen tijdig worden afgehandeld. Je vindt het van belang dat het afhandelingsproces goed wordt doorlopen en spreekt anderen op hun verantwoordelijkheid aan wanneer zij afwijken van het proces. Je werkt hierbij nadrukkelijk samen met de collega's van andere afdelingen (inspecteurs, juristen, onderhoud).

Je bent communicatief vaardig en schroomt dan ook niet om bij vragen de telefoon op te pakken. Dankzij jouw zorgvuldigheid handel je dossiers op een snelle en correcte wijze af.

Meer weten?
We kunnen ons voorstellen dat je graag meer wilt weten over deze interessante functie! Bel Rinie Platerink, teamleider asset management, via 06 52563738. Zij staat je graag te woord.

Functie-eisen

 • je hebt (technisch) administratieve werkervaring;
 • je hebt ervaring met het opstellen van schaderapporten;
 • je hebt ervaring met geautomatiseerde systemen, zoals SAP.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2817,- tot €3782,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
 • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
 • hybride werken;
 • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Wil jij even sporten in je lunchpauze? ‘s Middags je (klein)kind van school halen en ‘s avonds je werk afmaken? Een overleg online bijwonen vanuit huis, omdat er een loodgieter langskomt? Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden

 • je standplaats is Assen. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat;
 • met passende kandidaten gaan we graag direct in gesprek, dus kennismaking en/of selectiegesprekken vinden doorlopend plaats;
 • mochten we de juiste kandidaat hebben gevonden dan zullen we de vacature eerder sluiten;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Solliciteren: eerst online, daarna op locatie
Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Noord-Nederland (NN)

Wil jij werken bij Rijkwaterstaat voor Noord-Nederland (NN)? Deze regio is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Hier valt ook een van de mooiste natuurgebieden van Nederland binnen: de Waddenzee. Naast het beheer van dit Werelderfgoed wordt er binnen NN ook gewerkt aan het Eems-Dollard gebied en onderhouden we:

 • 472 km weglengte;
 • 730 kunstwerken;
 • 1072 km beheerde vaarwegen;
 • 2949 km2 water.

In totaal werken er ongeveer 215 mensen binnen NN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.


Reageer op deze vacature