Rijkswaterstaat

Junior adviseur waterveiligheid

Functie omschrijving

De Waddenzee en Eems-Dollard zijn grote, zeer dynamische rijkswateren. Water, zand en slib zijn voortdurend in beweging. Het is kostbaar gebied, UNESCO werelderfgoed. Dat betekent iets voor het beheer, voor het gebruik en voor de natuur. De beleidsagenda voor het Waddengebied noemt als hoofddoelstelling: ‘een duurzame bescherming en ontwikkeling van de Waddenzee als natuurgebied en het behoud van het open landschap’. Zie jij daar een uitdaging in? Kom dan werken bij Rijkswaterstaat als junior adviseur waterveiligheid!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Het is een uitdaging voor Rijkswaterstaat (RWS) om voor dit watersysteem, samen met andere beheerders, de ontwikkelingen te herkennen en op basis van vigerend beleid de juiste keuzes te maken om een toekomstbestendig beheer te ontwikkelen. Dat is nog niet zo eenvoudig. Dit zeer dynamische gebied kent veel stakeholders, tal van belangen en een grote exposure als werelderfgoed.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Als junior adviseur waterveiligheid kun je op verschillende projecten worden ingezet. Jouw specialisme zit op waterbeweging, waterveiligheid en de relatie hiervan met natuur en klimaat. Vanuit dat specialisme kun je worden ingezet op projecten rondom waterveiligheid, klimaatverandering, zeespiegelstijging en de effecten daarvan op het beheergebied van Rijkswaterstaat. Meestal werk je met anderen samen op bepaalde onderwerpen of projecten. In deze groeifunctie ontwikkel jij je door middel van training on the job stap voor stap tot een volwaardig adviseur.

Wat wij aan jou waarderen
Kennis van de specifieke ‘Wadden’-problematiek is natuurlijk een pre. Op basis van je kennis ben je uiteindelijk prima in staat het gesprek te voeren met andere overheden, belangenpartijen en inhoudelijke experts bij Rijkswaterstaat, kennisinstituten en ingenieursbureaus. Samenwerken en verbinden zijn voor jou belangrijke kernwaarden. Conceptueel en analytisch ben je sterk en je kunt boven materie uitstijgen. Netwerken ligt je goed. Hierbij ben je een resultaatgerichte aanjager en in staat om visie en koers te verbinden met operationele uitvoering. Tot slot ben je graag onderdeel van een team en wil daar ook in investeren.

Meer weten?
Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app met Robert Zijlstra, senior adviseur Waterveiligheid, via 06-22481836 (vanaf 15 augustus bereikbaar). Hij staat je graag te woord.

Functie-eisen

  • je hebt een afgeronde wo opleiding richting Civiele Techniek, Fysische Geografie of vergelijkbaar;
  • enige ervaring in watermanagement of vergelijkbare ervaring en kennis van waterdossiers is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3503,- tot €5343,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

  • je standplaats is Leeuwarden. Bij Rijkswaterstaat werken we volgens de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat we zoveel mogelijk thuis werken en maximaal de helft van de tijd op een Rijkswaterstaat kantoor of locatie als dit meerwaarde voor jou heeft;
  • de (online) selectiegesprekken vinden plaats op 13 september 2022;een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.
Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Hybride solliciteren
Dit houdt in dat alle eerste kennismakings- en/of selectiegesprekken online plaatsvinden via Microsoft Teams. Het vervolg- en/of arbeidsvoorwaardengesprek wordt daarna zoveel mogelijk op locatie gedaan. Heb je dit liever online? De recruiter neemt contact met je op en inventariseert jouw wensen hierin. Meer informatie kun je terug vinden via de pagina Solliciteren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Noord-Nederland (NN)

Wil jij werken bij Rijkwaterstaat voor Noord-Nederland (NN)? Deze regio is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Hier valt ook een van de mooiste natuurgebieden van Nederland binnen: de Waddenzee. Naast het beheer van dit Werelderfgoed wordt er binnen NN ook gewerkt aan het Eems-Dollard gebied en onderhouden we:

  • 472 km weglengte;
  • 730 kunstwerken;
  • 1072 km beheerde vaarwegen;
  • 2949 km2 water.

In totaal werken er ongeveer 215 mensen binnen NN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.

Netwerkontwikkeling en Visie
De afdeling Netwerkontwikkeling en Visie (NOV) zorgt voor een heldere regionale uitwerking van de netwerkbeheervisie van RWS en houdt daarbij rekening met ontwikkelingen en de partners in de regio.

De afdeling levert integrale en gebiedsgerichte adviezen over water, mobiliteit, ruimte en duurzaamheid. We volgen de actuele ontwikkelingen binnen de regio en op het gebied van wetgeving en beleid. Op basis van onze kennis adviseren we de directie over onder meer bestuurlijke en strategische lange termijn vraagstukken. Ook vertalen we actuele ontwikkelingen naar visies en strategieën binnen ons eigen organisatieonderdeel en naar de landelijke netwerkbeheervisie van Rijkswaterstaat. Ook dragen we bij aan de omgevingsvisies van onze partners in de regio. Om dit goed te kunnen doen, hebben we een breed netwerk binnen Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, regionale overheden en andere partners.


Reageer op deze vacature