Adviseur waterveiligheid

Functie omschrijving

De zee stijgt, het land daalt, het weer wordt extremer en er wonen en werken steeds meer mensen in Noord- Nederland. Vanuit Assen zorgt onze adviseur waterveiligheid dat inwoners in het noorden droge voeten houden. Dit kan door goed beheer en onderhoud van de diverse waterkeringen op de eilanden en de zeesluis in Farmsum en Lemmer. Help mee om dit zo te houden. Wij gaan graag met jou in gesprek!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken

Bij Rijkswaterstaat hebben we, conform de Waterwet, de wettelijke taak de waterkeringen die wij beheren aan de veiligheidseisen te laten voldoen. Nu en in de toekomst. Als adviseur waterkeringen draag jij hieraan bij. Dit doe je onder andere door:

 • het opstellen van instandhoudingsplannen en coördineren en (laten) uitvoeren van het benodigde onderhoud conform waterveiligheidsprocessen
 • het uitvoeren van hoogwaterinspecties en opstellen of bijstellen van calamiteitenplannen voor onze waterkeringen
 • op basis van kwalitatieve regio- en objectgegevens analyses te maken en deze te vertalen naar heldere planningen en uitvoerbare maatregelen

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Jouw bijdrage aan de veiligheid en bereikbaarheid van Noord-Nederland. Je werkt aan projecten die écht tellen voor de veiligheid en het welzijn van onze samenleving. Je werkt graag samen en vindt het leuk om de uit te voeren maatregelen binnen waterveiligheidsprocessen te coördineren.

Daarnaast ben je graag betrokken bij de vertaalslag van de 'toetsing van de waterkeringen' naar een duidelijk handelingsperspectief voor de operatie buiten. Indien noodzakelijk initieer je specialistische studies en onderzoeken en begeleid je deze.

Wat wij aan jou waarderen

Je bent goed bekend met de brede wereld van asset management en gaat de juiste samenwerkingsverbanden aan. De natte waterbouw heeft jouw interesse en je wilt je er graag verder in ontwikkelen. Je hebt vaardigheid in het proactief signaleren en inhoudelijk analyseren van risico’s en maatregelen. Daarnaast heb je affiniteit met het werkveld waterveiligheid en civiele techniek. Asset management met betrekking tot waterkerende constructies en de werkwijzen die daarbij horen is voor jou bekend terrein.

Kom vast kennismaken of meelopen

Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Alle eerste gesprekken vinden momenteel online plaats. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie?

Bel of app met Frank Sloots, coördinator zorgplicht waterkeringen, via 06-50197709. Hij staat je graag te woord.

Wil jij meer lezen over het werk waar je je mee bezig gaat houden?

Lees hier meer over Waterkeringen | Rijkswaterstaat,Zorgplicht waterkeringen Nederland | Rijkswaterstaat en de achterliggende betekenis van het werken vanuit de Zorgplicht - Helpdesk water.

Functie-eisen

 • je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding civiele techniek, waterbouw, technische bedrijfskunde of soortgelijk
 • je hebt aantoonbare kennis van waterveiligheid en het beheer en onderhoud van waterkeringen
 • je hebt kennis van de werkwijze van de Zorgplicht Primaire Keringen

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3091,- tot €4921,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week)
 • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken
 • hybride werken
 • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden

 • je standplaats is Assen. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat
 • met passende kandidaten gaan we graag direct in gesprek, dus kennismaking en/of selectiegesprekken vinden doorlopend plaats
 • mochten we de juiste kandidaat hebben gevonden dan zullen we de vacature eerder sluiten
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces

Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit 6 landelijke en 7 regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Noord-Nederland (NN)

Wil jij werken bij Rijkwaterstaat voor Noord-Nederland (NN)? Deze regio is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Hier valt ook een van de mooiste natuurgebieden van Nederland binnen: de Waddenzee. Naast het beheer van dit Werelderfgoed wordt er binnen NN ook gewerkt aan het Eems-Dollard gebied en onderhouden we:

 • 472 km weglengte
 • 730 kunstwerken
 • 1072 km beheerde vaarwegen
 • 2949 km2 water

In totaal werken er ongeveer 215 mensen binnen NN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.


Reageer op deze vacature