Rijkswaterstaat

Adviseur verkeerskunde

Functie omschrijving

Ons land is, voor onder andere woon-werkverkeer, afhankelijk van vele duizenden kilometers wegen en vaarwegen. Doorstroming en veiligheid van het weg- en scheepvaartverkeer is van groot belang. Als verkeerskundige adviseer je bij verkeersvraagstukken in Noord-Nederland en geef je inzicht in de bijbehorende risico’s. Zo werk je mee aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Wil jij hier aan bijdragen? Kom dan werken als adviseur verkeerskunde bij Rijkswaterstaat!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Als adviseur verkeerskunde werk jij nauw samen met de asset manager en relatiemanager. Je borgt de netwerkprestaties, implementeert verkeerskundige verbetervoorstellen en denkt mee bij het opstellen en beheren van instandhoudingsplannen voor het bestaande werkgebied.

Wat doe je nog meer?

 • je brengt verkeerskundige knelpunten en risico’s in beeld en draagt hier passende oplossingen voor aan;
 • het waarborgen van de veiligheid en de doorstroming van het verkeer op het netwerk binnen Noord-Nederland;
 • vroegtijdig met projectteams overleggen over de uitvoering van de werkverkeersmaatregelen en de faseringen;
 • verkeersmaatregelen afstemmen met andere wegbeheerders;
 • je onderhoudt nauwe contacten met interne en externe partijen en begeleidt projecten van derden.

Verkeersplannen beoordeel je en je vertaalt wet- en regelgeving en kaders van Rijkswaterstaat naar specifieke adviezen voor de regio. Daarbij heb je oog voor wederzijdse belangen en weet je zo nodig tegenstellingen te overbruggen. Als verkeerskundig expert adviseer je daarnaast over de korte termijnplanning voor wegwerkzaamheden.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Hoe zien de verkeersstromen er in de toekomst uit? En hoe kunnen we steeds terugkerende files voorkomen? Dit zijn vragen die jij graag beantwoordt! In jouw rol als adviseur verkeerskunde zet jij jouw creativiteit in om nieuwe en innovatieve technieken te bedenken, die op hun beurt de Nederlandse infrastructuur veiliger maken én zorgen voor een goede doorstroming. Je houdt er van zelfstandig taken op te pakken en richt je op resultaat. Resultaat dat direct zichtbaar is in het Nederlandse weg- en scheepvaartverkeer.

Wat wij aan jou waarderen
Jij bent helemaal op je plek in ons kleine, professionele en innovatieve team, waar je als echte netwerker, proactief met elkaar aan de slag gaat. Probleemloos vertaal je de actuele dagelijkse praktijk naar een visie over de lange termijn. Steeds weer pas jij je communicatiestijl aan, en weet je situationeel te handelen door soms mee te bewegen. Dankzij jouw sterke adviesvaardigheden worden voorgestelde maatregelen ook daadwerkelijk uitgevoerd. Jij hebt een sterk (risico)analyserend vermogen en een verbindend, ondernemend karakter. Met informatie ga je integer om. Je durft collega's aan te spreken en bent zelf ook aanspreekbaar.

Meer informatie of direct solliciteren?
Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit!
Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app dan met Agnes Bernhardt, Districtshoofd, via 06-21522647, Zij staat je graag te woord.

Functie-eisen

 • je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding Verkeerskunde, Verkeersplanologie of Civiele Techniek;
 • je kunt projectmatig werken en adviseren;
 • je hebt ervaring met verkeerskunde en affiniteit met asset management;
 • je bent uitstekend op de hoogte van relevante richtlijnen (waaronder 96a en 96b van CROW).

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2957,- tot €4707,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
 • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
 • hybride werken;
 • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Wil jij even sporten in je lunchpauze? ‘s Middags je (klein)kind van school halen en ‘s avonds je werk afmaken? Een overleg online bijwonen vanuit huis, omdat er een loodgieter langskomt? Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden

 • je standplaats is Assen. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op locatie wanneer je functie dit toelaat;
 • de (online) selectiegesprekken vinden plaats op nader te bepalen moment;
 • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Solliciteren: eerst online, daarna op locatie
Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Noord-Nederland (NN)

Wil jij werken bij Rijkwaterstaat voor Noord-Nederland (NN)? Deze regio is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Hier valt ook een van de mooiste natuurgebieden van Nederland binnen: de Waddenzee. Naast het beheer van dit Werelderfgoed wordt er binnen NN ook gewerkt aan het Eems-Dollard gebied en onderhouden we:

 • 472 km weglengte;
 • 730 kunstwerken;
 • 1072 km beheerde vaarwegen;
 • 2949 km2 water.

In totaal werken er ongeveer 215 mensen binnen NN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.


Reageer op deze vacature