Rijkswaterstaat

Handhaver

Functie omschrijving

Voor een veilig en leefbaar Nederland is een goed toezicht op water-, milieu- en beheerwetgeving noodzakelijk. Word jij de handhaver voor wie deze wetgeving geen geheimen meer heeft? Dan ga jij vanuit ons kantoor Leeuwarden bijdragen aan het veilig gebruik van onze wegen, wateren en waterkeringen!

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het houden van bestuurlijk toezicht en het handhavend optreden voor activiteiten op onder andere de Waddenzee, de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl en het rijkswegennet in Noord Nederland. Hierbij kun je denken aan toezicht en handhaving op (het leggen van) kabels en leidingen, lozingen vanaf rioolwaterzuiveringsinstallaties, werkzaamheden rond primaire keringen, scheepvaart en het gebruik van ligplaatsen. Dit doe je in het kader van de Waterwet, de Wet beheer rijkswaterstaatswerken, de Scheepvaartverkeerswet en het Binnenvaartpolitiereglement.

Bij de uitvoering van deze werkzaamheden heb je dagelijks contact en werk je samen met je naaste collega’s in Leeuwarden en handhavers van andere instanties. Op basis van risicosturing ga je je bezoek plannen, dit voorbereiden, je bezoeken afleggen, gericht inspecteren en vervolgens een rapport opmaken. Dit rapport ga je uiteindelijk bespreken in een beslisteam om tot slot met een voorstel te komen voor besluitvorming. Dit alles is een samenspel tussen kantoorwerk binnen en toezicht en handhaving buiten.

Ben jij klaar voor een boeiende loopbaan in het vakgebied handhaving in een mooie werkomgeving? Wij komen graag met je in contact. Meer weten? Neem gerust contact op met onze coördinator Jan de Jager, telefoon 06-11920065; hij vertelt jou graag alle ins en outs van deze functie.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Functie-eisen

  • Je hebt bij voorkeur minimaal 3 jaar ervaring in toezicht en handhaving;
  • Je bent in staat jouw overtuigingsstijl aan te passen aan de situatie en je beschikt over voldoende inschattingsvermogen en flexibiliteit om de gewenste eindsituatie te bereiken zonder dat dit ten koste gaat van de interne - en externe relaties;
  • Je kan goed plannen en organiseren;
  • Je laat je niet van de wijs brengen door verbale en schriftelijke druk;
  • Je hebt bij voorkeur kennis van relevante inhoudelijke wet- en regelgeving.

Tot slot ben je in het bezit van rijbewijs B en heb je de bereidheid om consignatiediensten te draaien en om incidenteel te werken buiten kantoortijden.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2824,- tot €3990,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.

Bijzonderheden

  • Je standplaats is Leeuwarden maar je kunt ook op andere plaatsen in de regio Noord Nederland worden ingezet;
  • De selectiegesprekken vinden plaats op 11 maart;
  • Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.


Reageer op deze vacature