Rijkswaterstaat

Junior technisch specialist

Functie omschrijving

Nederland kent tal van kanalen en rivieren. Beslissingen die we over deze objecten nemen, beïnvloeden onze gehele natte-infrastructuur. Als technisch specialist van de kanalen en rivieren van Oost-Nederland (ON) draag je bij aan het beheer, gebruik en ontwikkeling van de oevers, bodems en (groen/recreatieve) voorzieningen voor de gebruikers van de (hoofd)vaarwegen netwerken.

Hierdoor kunnen de vaarweg gebruikers (binnenvaartschippers) vlot en veilig van A naar B(eter) en zijn de overige gebruiksfuncties van vooral de kanalen ingepast in en afgestemd met de omgeving. Denk hierbij aan autowegen, fietspaden, wandel en fiets netwerken van Rijkswaterstaat of van derden op 'ons' areaal. Het optimale risico gestuurde beheer en onderhoud van de kanalen en rivieren in ON zoals de Bovenrijn, de Lek, het Twentekanaal en de Waal, daaraan lever jij een belangrijke bijdrage.

De werkzaamheden van een technisch specialist waterbouw ligt op het snijvlak van tactisch en operationeel assetmanagement. Je stelt risicoanalyses op, zorgt voor een beheer- en onderhoudsprogramma en je beheert instandhoudingsplannen inclusief een actuele onderhoudsprogrammering. Je bent verantwoordelijk voor een planmatige aanpak van onderhoudsmaatregelen. Ook lever je input voor de formulering van de klanteisen voor prestatiecontracten. Je denkt daarbij vanuit de gebruikers van onze netwerken en hebt oog voor hun wensen. Dit alles doe je vanuit een gedegen kennis van je werkgebied en van relevante ontwikkelingen op het gebied van assetmanagement, binnen en buiten Rijkswaterstaat. De focus ligt op het beheren van de 'groene schil' grenzend aan de kanalen en het zomerbed van de rivieren inclusief de daar bij behorende voorzieningen.

Wat wij aan jou waarderen
Samen met je collega’s binnen de regio en Rijkswaterstaat als geheel zorg je voor goede communicatie en effectieve afstemming. Je onderhoudt hiertoe een relevant netwerk en zoekt de juiste mensen op zodat er verbinding ontstaat tussen de verschillende adviesproducten en –diensten. Binnen ON ben je actief in diverse districtskantoren en werk je proactief samen met andere afdelingen en onderdelen van Rijkswaterstaat in de instandhoudingsketen, bijvoorbeeld met de uitvoerende diensten PPO en GPO. In deze rol zorg je voor kwalitatief goede objectgegevens en draag je bij aan prestatiegerichte instandhoudingsplannen. Het geeft je energie om je te verdiepen in netwerkmanagement en het aan gaan van samenwerkingsverbanden. Denk hier aan nauwe contacten met externe partijen zoals gemeenten, provincies, waterschappen en belangengroepen. In jouw aanpak vormen landelijke handreikingen en kaders, de Wet natuurbescherming en de actuele bestemmingsplannen de leidraad.

Kom vast kennismaken of meelopen
Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Alle gesprekken vinden momenteel online plaats. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app met Marc Hulshoff, technisch specialist waterbouw, 06-21649658. Hij staat je graag te woord.

Ben je benieuwd naar de technieken en verschillende rollen binnen Rijkswaterstaat? Kijk dan hier om te zien hoe wij werken aan een slimme, veilige en duurzame infrastructuur.

Startend professional?
Als startende professional wil je je graag ontwikkelen tot volwaardig zelfstandig adviseur! Wij bieden jou die kans. Als starter stap je in een wereld van complexe processen op het gebied van HRM, Communicatie, Facilitaire en Financiële dienstverlening en Bestuurlijke Juridische zaken en Vastgoed. Met het Startersprogramma word je in anderhalf jaar opgeleid tot een zelfstandig adviseur. De werkzaamheden bestaan uit tijdelijke, extra opdrachten die direct of indirect te maken hebben met de ontwikkeling naar de toekomst toe. Dit doe je in een groep met allemaal starters!

Hier vind je meer info: RWS Startersprogramma Corporate Dienst

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Functie-eisen

Je hebt hbo werk- en denkniveau in de richting van land- en watermanagement of vergelijkbaar.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2824,- tot €3990,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.

Bijzonderheden

  • De selectiegesprekken vinden plaats op 22 april;
  • Je standplaats is Wolfheze, Arnhem, Zwolle of Hengelo, echter werken wij momenteel vanuit huis;
  • Afgestudeerden met de juiste opleiding wordt nadrukkelijk gevraagd om te solliciteren;
  • Je werkt aan het optimaal instandhouding van de kanalen en rivieren in Oost-Nederland;
  • Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Oost-Nederland (ON)

Oost-Nederland verzorgt als een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in Overijssel en Gelderland. Denk aan het doortrekken van de A15, de verbreding van de A1 Apeldoorn-Azelo en de renovatie van de Waalbrug. In Oost-Nederland komen alle rivieren samen: de Oost-West corridor in onze regio verbindt de Randstad met Europa. We houden het goederenvervoer via deze corridor dan ook scherp in de gaten. Dit doen we natuurlijk niet alleen, maar samen met overheden, burgers en bedrijven in de regio. In totaal werken er ongeveer 300 mensen binnen ON, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.


Reageer op deze vacature