Belastingdienst

Functioneel beheerder Splunk

Functie omschrijving

“Wat ik leuk vind aan mijn job? De afwisseling en zelfstandigheid. Het ene moment spar ik met managers, beheerders en gebruikers over de ontwikkeling van de beheer- en monitoringfunctionaliteit. Het andere moment komt er een storing binnen en kijk ik samen met collega’s hoe ik die kan oplossen." Huub Griffijn, functioneel beheerder inning bij de Belastingdienst.

Een soepele en foutloze ontvangst, verwerking én verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven; daarvoor is de directie Centrale Administratieve Processen verantwoordelijk. Ook geven we sturing aan de massale productieprocessen. We realiseren samen deze doelen, krijgen hiervoor de verantwoordelijkheid en doen dit samen met in- en externe partners in een sfeer van vertrouwen. Het cluster Inning, waarvoor jij aan de slag gaat, speelt hierin een belangrijke rol. Wij innen namelijk de belastinggelden van burgers en bedrijven. Hiermee kunnen we scholen, bruggen, ziekenhuizen en andere onontbeerlijke zaken voor onze maatschappij duurzaam ontwikkelen.

In jouw rol van functioneel beheerder Splunk ondersteun jij ongeveer dertig collega’s die verantwoordelijk zijn voor de tweedelijnsondersteuning van de inningsystemen. Concreet betekent dit dat je verantwoordelijk bent voor alle Splunk-werkzaamheden binnen het team, waarmee je bijdraagt aan de juiste monitoring van onze systemen. Niet alleen op procesniveau over de verschillende applicaties heen, maar ook op applicatieniveau, waarbij je de functioneel beheerders ondersteunt bij hun eigen ontwikkelde Splunk-dashboards.

Verder beantwoord je toepassingsgerichte vragen en zorg je voor de oplossing van problemen en storingen in de dashboards die voor inningsdoeleinden worden gebruikt. Je monitort de werking en koppelingen met andere systemen en geeft invulling aan proactief beheer. Zo initieer je de nodige acties als je afwijkingen constateert en formuleer je wijzigings- en verbetervoorstellen.

Word jij de nieuwe collega van Huub? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met ons!

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-bachelordiploma, bij voorkeur in een ICT-richting, zoals business IT & management.
 • Je hebt minimaal enkele jaren werkervaring met functioneel beheer of met het monitoren van (complexe) processen.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met de primaire processen in een grote organisatie.
 • Je hebt ruime kennis van en ervaring met Splunk en BiSL.
 • Je bent bekend met scrum en SAFe.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring hebt met querytechnieken, zoals SAS en SQL.

Jouw competenties?

 • plannen en organiseren
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling
 • analyseren
 • resultaatgericht

Herken jij jezelf ook hierin?
Je denkt in oplossingen en beschikt over een sterk analytisch vermogen. Om jouw diverse takenpakket tot een goede einde te brengen, moet je regelmatig weerstand overwinnen. Jouw enthousiasme en energie helpen je hierbij. Ook heb je een proactieve instelling en wil je jezelf continu blijven ontwikkelen. Verder ben je een positieve meedenker, communicatief sterk en kun je de belangen van functioneel beheer als geen ander naar voren brengen. Kortom: je bent een collega met wie het prettig werken is!

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de medewerker van de Belastingdienst geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Op donderdag 8 juli vinden de selectiegesprekken plaats. Gezien de huidige maatregelen vinden de gesprekken plaats via video-bellen. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Directie Centrale Administratieve Processen

De Directie Centrale Administratieve Processen (CAP) is verantwoordelijk voor een soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven door het leveren van (fiscale) producten en gegevensdiensten. CAP is ook verantwoordelijk voor de betaalfunctie en de sturing van de massale productieprocessen (regiefunctie voor massale verwerking en beheersing). En om dit goed in te kunnen vullen, is CAP verantwoordelijk voor de integrale productieplanning en productiebeheersing.


Reageer op deze vacature