Belastingdienst

Accountmanager gegevensuitwisseling toeslagen

Functie omschrijving

“De wereld draait op data. Als accountmanager win ik massale data in en verstrek ik deze gegevens namens de Belastingdienst. Ik neem in dit proces cruciale beslissingen en zorg er als belangrijke schakel dan ook voor dat de wereld blijft draaien!” Bianca Bakker, accountmanager bij de Belastingdienst. 

De Belastingdienst ontvangt, verwerkt en verzendt in onder meer Apeldoorn massaal (fiscale) gegevens van burgers en bedrijven. De directie Centrale Administratieve Processen (CAP) geeft sturing aan deze sterk geautomatiseerde productie. Onze medewerkers zijn onmisbaar om dit soepel te laten verlopen. In dit proces levert de afdeling Inwinnen en Beschikbaar stellen van Gegevens (IBG) producten en diensten op het gebied van inkomensgegevens, handhavingsgegevens en speciale gegevensproducten. Denk aan het authentiek inkomensgegeven op MijnOverheid, de vooraf ingevulde aangifte en de inkomensafhankelijke huurverhoging. Bij IBG nemen we de processen, de nieuwe ontwikkelingen die hierbij komen kijken en de implementatie ervan voor onze rekening.

In jouw rol als accountmanager vertegenwoordig jij de directie CAP door gegevensuitwisselingen te realiseren met diverse afnemers. Hierbij gaat het met name om afnemers die een rol spelen in de schuldsanering van gedupeerden, ontstaan door en ter compensatie van de toeslagenproblematiek. De afnemers bevinden zich enerzijds in het (semi)overheidssegment, zoals gemeentes, het CAK, Centraal Bureau voor de Statistiek, DUO en UWV, en anderzijds in het private segment. Wij voorzien ze van informatie waarmee ze de schulden van gedupeerden kunnen opschorten of kwijtschelden.

Ook de gegevens die regulier worden ontvangen en verstrekt, geen directe relatie met de toeslagenproblematiek hebben, maar in het fiscale toezichtsproces worden gebruikt, behoren tot jouw takenpakket. Hierbij ben je de schakel tussen de partijen die gegevens aanleveren en de afnemers. Je opereert zelfstandig, legt en onderhoudt op een professionele wijze relaties met de betreffende afnemers én bevordert de samenwerking. Hierbij maak je goede leveringsafspraken en let je erop dat de uitvoering plaatsvindt volgens de regelgeving en afspraken. Tot slot zie je toe op de naleving van de leveringsplicht.

Word jij de nieuwe collega van Bianca? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan telefonisch contact op of app met Alex Vlessert, teamleider, via 06 - 18 60 42 35.

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-opleiding afgerond, bij voorkeur in een relevante richting, zoals bedrijfskunde.
  • Je hebt ervaring met het omgaan met en adviseren van de externe en non-profitdienstverlening.
  • Je hebt kennis van logistieke processen met een sterke relatie tot ICT.

Jouw competenties?

  • klantgericht
  • organisatiesensitiviteit
  • plannen en organiseren
  • analyseren
  • creativiteit

Herken jij jezelf ook hierin?

Je beschikt over goede autodidactische vaardigheden. Ook ben je organisatiesensitief, neem je initiatieven in je werk en kun je goed samenwerken, zowel binnen als buiten jouw team. Verder houd je altijd het overzicht over je takenpakket en ga je voor resultaat. Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen: daarover beschik je ook. En natuurlijk behoren representatie, overtuigingskracht, besluitvaardigheid, flexibiliteit én standvastigheid tot jouw competenties.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3842,- tot €5710,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

Voor interne sollicitanten is deze vacature vijf werkdagen eerder zichtbaar dan voor externe sollicitanten. Na de sluitingsdatum worden alle sollicitanten in één keer beoordeeld, wat betekent dat de interne sollicitant dus niet beschikt over een voorrangspositie, tenzij er sprake is van gelijke geschiktheid.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Op 3 juni vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Directie Centrale Administratieve Processen

De Directie Centrale Administratieve Processen (CAP) is verantwoordelijk voor een soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven door het leveren van (fiscale) producten en gegevensdiensten. CAP is ook verantwoordelijk voor de betaalfunctie en de sturing van de massale productieprocessen (regiefunctie voor massale verwerking en beheersing). En om dit goed in te kunnen vullen, is CAP verantwoordelijk voor de integrale productieplanning en productiebeheersing.


Reageer op deze vacature