Belastingdienst

Controlemedewerker DBA

Functie omschrijving

"Veelzijdig, afwisselend en uitdagend, dat is jouw werk als toekomstig controlemedewerker MKB binnen de Belastingdienst. Als controlemedewerker kom je bij verschillende soorten bedrijven en klanten, de ene keer is het een bakker, de andere keer een groot bouwbedrijf.

Geloofwaardig, verantwoordelijk en zorgvuldig. Dat zijn de basiswaarden van de Belastingdienst die jij als controlemedewerker uitdraagt. Je hebt een erg afwisselende baan, vandaag een inleidend gesprek en een rondleiding binnen een bedrijf en morgen staat er een eindgesprek op je agenda of werk je aan een controlerapport." Nawal Chellaoui, controlemedewerker  bij de Belastingdienst.

De Belastingdienst is in beweging en op weg naar de toekomst. We moderniseren onze interactie met burgers en bedrijven en streven een soepele uitvoering, goed toezicht én efficiënte inning na. Ons werk is belangrijk en we willen onze dienstverlening continu verbeteren. Daarom zijn wij op zoek naar 3 controlemedewerkers Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) voor de locaties Breda, Hoorn en Arnhem .

In jouw functie van controlemedewerker ben je werkzaam in een multidisciplinair team. Je voert controles uit op de administratie van bedrijven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld de juistheid en volledigheid van fiscale aangiften. Je verschaft jezelf inzicht in- en controleert de financiële administraties van die bedrijven. Je onderzoekt of de fiscale risico’s voldoende zijn afgedekt en je verwerkt jouw bevindingen in heldere en duidelijke rapportages. Je bent regelmatig aanwezig bij die bedrijven en tegelijkertijd heb je veel overleg met collega’s op kantoor.

Als controlemedewerker controleer je verschillende belastingen, zoals: inkomensheffing, loonheffingen, omzetbelasting en vennootschapsbelasting. Omdat in januari 2021 de wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie (DBA) wordt gevolgd door nieuwe maatregelen, zoeken we nu medewerkers die loonheffingen controleren én arbeidsrelaties in het bijzonder. Immers, opdrachtgevers en opdrachtnemers (ZZP'ers) zijn samen verantwoordelijk voor die onderlinge arbeidsrelatie en de Belastingdienst controleert de daaruit voortvloeiende overeenkomst. Jij hebt dan ook een passie voor het controlevak waarin je onafhankelijk bent en je zelf een oordeel vormt op basis van feiten.

Om daarin succesvol te kunnen zijn bieden wij jou een intensieve opleiding aan. Gedurende ongeveer 10 maanden leer je van ons alles over controletechnieken, cijferanalyses of bijvoorbeeld waarnemingen ter plaatse. Ook zaken als gesprekstechnieken of presentatievaardigheden komen aan de orde. Afhankelijk van je vooropleiding leer je ook over fiscaliteit. Je ontvangt onmiddellijk een mooi salaris en hebt goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij van onze kant vragen om jouw inzet en daadkracht voor de publieke zaak en continue beschikbaarheid tijdens de opleiding.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Nawal? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Nawal Chellaoui, controlemedewerker, via 06- 15 22 87 46. 

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo-bachelor diploma in de richting bedrijfseconomie, finance and control, accountancy of fiscaal recht & economie.
  • Je hebt goede en actuele kennis van boekenonderzoek en de daarbij horende wet- en regelgeving.
  • Je kunt uitstekend communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je hebt bij voorkeur recente en relevante werkervaring in een fiscale functie.

Jouw competenties?

  • zelfontwikkeling
  • onafhankelijkheid
  • besluiten nemen
  • samenwerken
  • overtuigingskracht

Herken jij jezelf ook hierin?
Je staat stevig in je schoenen en laat je niet snel uit het veld slaan. Tegelijkertijd ben je flexibel, toon je initiatief en heb je inlevingsvermogen. Je bent een gelijkwaardig en representatief gesprekspartner. Een kei in je vak én natuurlijk wil je jezelf altijd blijven ontwikkelen, vakinhoudelijk en persoonlijk. Ook op die manier laat je zien dat jij klaar bent voor en wilt bijdragen aan de Belastingdienst van de toekomst.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2623,- tot €3546,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de interne kandidaat geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Bijzonderheden

Wij zijn op zoek naar meerdere controle medewerkers voor de locaties: Breda, Hoorn en Arnhem.
Vermeld duidelijk in je brief wat je voorkeurslocatie is.

De instroomdatum voor deze vacature is 1 mei 2021.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Als dat het geval is, krijg je een digitale voorselectietest toegestuurd.

De selectiegesprekken vinden plaats in de periode van 9 t/m 24 februari. Gezien de huidige Corona maatregelen zullen de gesprekken vooralsnog plaatsvinden middels video-bellen. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van 3 jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.


Reageer op deze vacature