Belastingdienst

Projectleider verandermanagement

Functie omschrijving

Maatschappelijke, politieke en technologische veranderingen. Maar ook meer aandacht voor maatwerk voor burgers en bedrijven en de toename van digitale communicatie en betalingsmogelijkheden. Dit vraagt om een nieuwe manier van werken. Als projectleider in Apeldoorn vind je uitdaging in die grote veranderopgave.

Dit doe je bij de Belastingdienst

Jij werkt bij de afdeling Regie en Kwaliteit van de directie Centrale Administratieve Processen. Veranderingen binnen én buiten de organisatie hebben de komende jaren effect op de inhoud van ons werk, onze werklocaties en het aantal collega’s en de functies die zij hebben. Jouw missie? Het afgesproken resultaat boeken voor onze projecten en medewerkers meekrijgen in de veranderingen die dat vraagt. In jouw rol staat communicatie met stakeholders en het succesvol doorvoeren van verbeteringen in de organisatie voorop.

Met een mensgerichte instelling leid je de projecten van probleemanalyse tot en met de implementatie en nazorg. Ook geef je projectleden handvatten om als inhoudelijke experts aan de slag te gaan. En zorg je dat de mijlpalen conform planning behaald worden door steeds de juiste beheersmaatregelen te nemen. Je stuurt, netwerkt en schakelt tussen beleid van de opdrachtgever en uitvoering en houdt rekening met verschillende belangen en standpunten. Zo zorg je voor goed verander- en verwachtingsmanagement bij de diverse stakeholders en klantomgevingen waarmee je binnen de Belastingdienst te maken krijgt. Je houdt hen scherp op de beoogde doelen en effecten, de governance, de omgevingsdynamiek en de randvoorwaarden voor succes.

Een bijzondere baan, omdat …

 • Je werkt bij een handhavende en dienstverlenende organisatie, waar je werkzaamheden direct van invloed zijn op burgers en bedrijven.
 • Je veel uitdaging en afwisseling hebt in je werk; je krijgt te maken met hoge dynamiek bij deze veranderopgave, werkt op verschillende locaties en bedient een breed stakeholderveld.
 • Jouw verbeteringen organisatiebreed invloed op verschillende — complexe en samenhangende — processen. Zo maak je impact!

Dit zegt een collega over jouw werkomgeving

“Toewerken naar de beste Belastingdienst voor Nederland, terwijl alle ogen op je gericht zijn. Dat zorgt voor veel dynamiek en uitdaging. En dat voel je ook. Samen met collega’s ga ik voor een gestroomlijnde dienstverlening voor burgers en bedrijven!” Mathijn, afdelingshoofd Regie en Kwaliteit.

Functie-eisen

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau. Dat kan onder andere blijken uit een wo-master-diploma, bij voorkeur in een relevantie richting zoals bestuurs- of bedrijfskunde of veranderkunde.
 • Je hebt enkele jaren ervaring met het leiden van multidisciplinaire projecten binnen een omgeving waar projectmanagement nieuw is, en/of kennis van en ervaring met veranderingen binnen grote organisatie.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het vertegenwoordigen van de belangen.
 • Je hebt aanvullende opleidingen of trainingen gevolgd op het gebied van project, programma- of portfoliomanagementmethodieken (bijvoorbeeld PRINCE2 of scrum/agile) en/of verandermanagement.
 • Je bent communicatief vaardig, creatief en een natuurlijke netwerker.
 • Je hebt doorzettingsvermogen en kunt pionieren.

Jouw competenties

 • bestuurssensitiviteit
 • ontwikkelen medewerkers
 • doorzettingsvermogen
 • netwerken
 • aansturen organisatie

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4367,- tot €6547,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • Op 8 en 10 februari 2022 vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren. 

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment. 

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Directie Centrale Administratieve Processen

De Directie Centrale Administratieve Processen (CAP) is verantwoordelijk voor een soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven door het leveren van (fiscale) producten en gegevensdiensten. CAP is ook verantwoordelijk voor de betaalfunctie en de sturing van de massale productieprocessen (regiefunctie voor massale verwerking en beheersing). En om dit goed in te kunnen vullen, is CAP verantwoordelijk voor de integrale productieplanning en productiebeheersing.


Reageer op deze vacature