Belastingdienst

Managementondersteuner

Functie omschrijving

Als managementondersteuner ben je van grote waarde. Jij ontzorgt de managers mkb bij de Belastingdienst Almelo en Enschede. Zo kunnen zij zich richten op de hoofdzaken én kunnen ondernemers verder met hun werk. 

Dit doe je bij de Belastingdienst
In het middelpunt van de belangstelling? Jazeker. Want jij bent het visitekaartje van de afdeling én het eerste aanspreekpunt. Voor duizend en een zaken kloppen de managers bij jou aan. Je beheert hun agenda en filtert binnenkomende mail op prioriteit. Daarnaast voer je uiteenlopende administratieve, secretariële en organisatorische taken uit. Staat er een overleg gepland? Laat de voorbereiding maar aan jou over! Jij boekt de vergaderzaal, verstuurt uitnodigingen, bestelt de catering en reserveert parkeerplaatsen voor externe collega’s. Tijdens de bijeenkomst zelf ondersteun je waar nodig. Je notuleert, handelt actiepunten af en bewaakt de afgesproken termijnen.
Je werkt nauw samen met je collega-managementondersteuners. Samen verdelen jullie de taken. En is er een onverwachte verandering in de dagindeling? Dan los je eventuele knelpunten op de juiste manier op.

Een bijzondere baan, omdat …

 • Je als managementondersteuner zelden weet hoe je werkdag er precies uit gaat zien. Lekker afwisselend en uitdagend dus!
 • Je de steun en toeverlaat bent voor de managers mkb.
 • Je veel schakelt en organiseert bij ad-hoctaken.

Dit zegt een collega over jouw werkomgeving
“Met veel plezier zorg ik voor de dagelijkse ondersteuning van de managers mkb van de Belastingdienst Enschede en Almelo. Geen dag is hetzelfde en dat maakt mijn werk zo gevarieerd en uitdagend." Mary, managementondersteuner

Functie-eisen

 • Je hebt mbo 3-werk- en -denkniveau, bij voorkeur op het gebied van managementondersteuning. 
 • Je hebt drie jaar werkervaring in een ondersteunende en/of secretariële functie, of in een soortgelijke functie waarin je soms moest improviseren.
 • Je kunt werken met Word, Excel en PowerPoint. Kennis van HCL Notes en Connect People is een pré.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en kunt notuleren.
 • Je hebt een flexibele instelling en bent bereid om incidenteel ook buiten kantoortijden te werken.

Jouw Competenties

 • Flexibiliteit
 • Integriteit
 • Klantgerichtheid
 • Plannen & Organiseren
 • Samenwerken

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2397,- tot €2957,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. 
 • Op maandag 13 februari 2023 vinden de selectiegesprekken plaats op ons kantoor in Almelo. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment. 

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Directie Midden- en Kleinbedrijf

De Directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van ondernemingen in het Midden- en kleinbedrijf en behandelt ongeveer 0,4 miljoen middenbedrijven én ongeveer 1,8 miljoen kleine bedrijven, waaronder starters en ZZP’ers. 

De directie MKB handhaaft de fiscale wetgeving in het MKB en is verantwoordelijk voor de vorm en inhoud van de integrale overheidssamenwerking. Zowel de diversiteit als de dynamiek in het MKB zijn de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit is het gevolg van technologische ontwikkelingen en de internationalisering, en komt mede doordat de overheid het ondernemerschap stimuleert. 

MKB-bedrijven verschillen in branche, omvang en nalevingsgedrag en dat vereist maatwerk in de soort en intensiteit van aandacht. Daarom stemmen we onze handhavingsaanpak af op het fiscale gedrag en belang van de MKB-bedrijven. We gebruiken een breed scala aan handhavings- en toezichtinstrumenten om de compliance te versterken, met oog voor slimme en nieuwe IT- toepassingen


Reageer op deze vacature