Belastingdienst

SAP BW/BO consultant

Functie omschrijving

“Ik vind het belangrijk dat de Belastingdienst betrouwbaar kan rapporteren over de bedrijfsvoeringsprocessen die ondersteund worden met SAP. Daarom draag ik bij aan de ondersteuning en verbetering van de SAP BO/BW- voorziening met het oplossen van incidenten en het ontwerpen, realiseren en testen van vernieuwingen.” Sandra Corbee, SAP Business Warehouse-consultant.

Aan data geen gebrek bij de Belastingdienst! Ons IT-landschap is dan ook complex en divers. Met ruim 3.500 IT-collega’s werken we dagelijks aan meer dan 1.600 applicaties, 30 miljoen regelcodes, 38.000 werkplekken en 7,3 petabyte aan data. Als SAP BW/BO consultant ben jij hier verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van onze business intelligence-oplossingen. Met diverse SAP-tools en technieken realiseer je oplossingen op het gebied van datawarehousing (ETL), query- en frontend-ontwikkeling.

Vanuit jouw rol richt je je op zowel business intelligence-ontwikkeling als datawarehousing. Je ontwikkelt laadstromen, modelleert gegevens, stelt queries op en bent verantwoordelijk voor het uiteindelijk realiseren van rapportages en KPI's via SAP BusinessObjects. Ook verzorg je het functioneel beheer van het SAP datawarehouse. Wij gebruiken SAP breed binnen de Belastingdienst. Met daarnaast SAP Finance and Controlling (inclusief ook SAP HR, SAP Logistics (Sales and Distribution, Materials Management), SAP Customer Relationship Management, SAP Supplier Relationship Management en SAP Portfolio and Project Management.

Als senior SAP BW/BO consultant vervul je een voortrekkersrol in het team als het gaat om het werken via scrum. Je teamgenoten zijn collegiaal en praktisch ingesteld. Soms is er hoge tijdsdruk, waarbij jij als senior in samenwerking met eindgebruikers tot een snelle analyse en oplossingen komt. De komende jaren liggen er aansprekende opdrachten in het verschiet: de SAP HANA-migratie en het opzetten van dashboards voor een groot deel van de bedrijfsvoeringorganisatie. Verder richt je je op dashboards en rapportages maken in Designstudio 1.6 (BusinessObjects), het ontwerp en de realisatie van SAP BW Datawarehouse (BW 7.5) en het opzetten van complete Business Warehouse-flows, inclusief Advanced Business Application Programming-skills.

Word jij de nieuwe collega van Sandra? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met teamleider Oscar Bults op 06 - 18 59 68 10.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau.
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring in het vakgebied business intelligence.
 • Je hebt ervaring met het opstellen van business requirements en KPI's.
 • Je hebt kennis van SAP BW en SAP BO.

Competenties:

 • klantgerichtheid
 • analyseren
 • resultaatgericht
 • samenwerken
 • plannen en organiseren

Herken je jezelf hier ook in?

Van nature kun je goed zelfstandig werken en neem je graag initiatief. Dat is zeker belangrijk in deze tijd waarin we vanwege de coronamaatregelen vooral thuiswerken. Jij kijkt positief aan tegen vernieuwing. Wij zijn namelijk groeiende in scrum, dus verandering is voor ons een constante factor. Je vindt het leuk om samen te werken met verschillende disciplines en samen een succesvolle oplossing te implementeren. Door jouw analytisch vermogen signaleer je mogelijkheden en neem je anderen daarin mee. Ook ben je duidelijk en heb je een praktische instelling.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3279,- tot €5039,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de medewerker van de Belastingdienst geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap.

Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Directie Informatievoorziening/IBS

De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Onderdeel Integratie Business Services (IBS) brengt IV-voorzieningen voort in aansluiting op het primair proces.


Reageer op deze vacature