Belastingdienst

Integratiespecialist

Functie omschrijving

"Hoe verbind je de deeladministraties van de Belastingdienst op een slimme manier met elkaar? Je bevindt je in een complex IT-landschap met allerlei combinaties van ontwikkeltalen en infra-platforms. Ik zorg voor het stroomlijnen van al die data-uitwisseling, of het nu om inkomensheffing, auto of aangiften gaat." Erik Kraan, integratiespecialist bij de Belastingdienst

Welkom bij het Integratie Competence Center (ICC)! Wij leveren standaard integratieoplossingen binnen het veelzijdige IT-landschap van de Belastingdienst. Ons werk wordt steeds belangrijker: het aantal klanten, gekoppelde applicaties en gerouteerde berichten nam in de afgelopen jaren fors toe. Sterker nog, het groeit nog steeds. Daarnaast vragen aspecten als performance en security continu aandacht. We zijn scherp op nieuwe ontwikkelingen en passen ons daar razendsnel op aan. Het ICC bestaat uit drie agile teams. Eén richt zich op consultancy binnen applicatie-integratie, één op ontwikkeling en één op service en beheer. In totaal zijn we met veertien gedreven en gemotiveerde collega’s.

Als integratiespecialist bij het ICC kom jij in actie op het snijvlak van ontwerp, architectuur en realisatie. Een veelzijdige functie dus, waarbij je vanuit jouw expertise van abstracte concepten in integratietechnologie de brug slaat naar concrete implementaties en praktische adviezen aan interne klanten. Je opereert in een complex speelveld met veel stakeholders en uiteenlopende belangen.

Veel verantwoordelijkheid? Reken maar. Jij geeft richting aan de kennisopbouw en -deling op het gebied van integratievraagstukken. Zo onderzoek je marktstandaarden en best practices op toepasbaarheid binnen onze informatievoorziening. Via documentatie, presentaties, tutorials, workshops en coachsessies draag je kennis uit en inspireer je collega’s. Ook organiseer je draagvlak bij en samenwerking met specialisten op het gebied van Data Center Services, ontwikkelstraten, bouwblokken en de kaderstellende architectuur. Verder geef je performance- en securityoplossingen vorm, toegepast op servicetechnologie. En je reviewt SOAP- en REST-interfacedefinities.

Word jij de nieuwe collega van Erik? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met teamleider Frank Hagedoorn, teamleider, via 06 - 18 60 42 66.

Functie-eisen

Functie-eisen

 • Je hebt wo-niveau, bij voorkeur op basis van een IT-opleiding.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met development binnen Java.
 • Je hebt kennis van SOA (je bent bij voorkeur gecertificeerd).
 • Je hebt ervaring met moderne integratietechnieken, zoals SOAP- en REST-webservices en queuing. Daarnaast heb je interesse in methodes en technieken met betrekking tot performance en security.
 • Je hebt ervaring met het gestructureerd uitvoeren van praktijkonderzoek.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • netwerken
 • omgevingsbewustzijn
 • overtuigingskracht
 • resultaatgerichtheid

Herken jij jezelf hier ook in?

Van nature ben je proactief en weet je omgeving te enthousiasmeren. Je vindt het leuk om je kennis te delen en bent goed in het geven van presentaties en workshops. Ook communicatief ben je sterk.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3344,- tot €5139,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de medewerker van de Belastingdienst geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Directie Informatievoorziening/STS

De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Onderdeel Standaard Transactie Services (STS) brengt generieke deelproducten, bemande en onbemande ontwikkelstraten en technische tooling voort.Reageer op deze vacature