Belastingdienst

Registeraccountant Landelijk Toezicht

Functie omschrijving

“Binnen ons team ben ik specialist in complexe materiële boekenonderzoeken. Deze kunnen variëren van een woonplaatsonderzoek tot een onderzoek naar een bijzondere vastgoedtransactie. Met mijn creativiteit probeer ik de controleaanpak te formuleren die aansluit op de fiscale risico’s.” Iris, registeraccountant binnen TRAFI van de Belastingdienst.

TRAFI is, binnen de directie Grote Ondernemingen, onderdeel van de unit landelijk toezicht en economische handhaving. We werken naast voor Grote Ondernemingen, ook voor andere directies van de Belastingdienst, zoals Midden- en Kleinbedrijf en Particulieren. Binnen het team werken ruim dertig fiscalisten, fiscaal medewerkers, (forensisch) accountants en ontvangers nauw samen. We zijn gefocust op de behandeling van (zeer) complexe en omvangrijke posten met transacties en gebeurtenissen die van groot fiscaal én maatschappelijk belang zijn. Onze fiscalisten en accountants voeren onderzoeken uit en leggen zo nodig aanslagen op. En als dat gebeurt, zorgen de ontvangers dat de inning van die opgelegde aanslagen ook daadwerkelijk plaatsvindt. Dat gebeurt in woord én daad. Tijdig, gepast, professioneel en zo nodig buiten gebaande paden.

Als registeraccountant Landelijk Toezicht vervul je de rol van forensisch accountant in bijzondere onderzoeken met maatschappelijke impact, waarbij je de feiten boven tafel weet te halen en fraude-signalen herkent. Jij bepaalt de controleaanpak en samen met één of meerdere collega’s voer je het onderzoek uit. Daarnaast lever je bijdragen in de bezwaar- en beroepsfases en lever je bijstand aan de inspecteur. Want jij kent als geen ander de onderliggende feiten en omstandigheden van een onderzoek. Vanwege de complexiteit en het belang van de onderzoeken, krijg je veel te maken met gespecialiseerde adviseurs en advocaten. Je biedt hun inhoudelijk tegenwicht, pakt de verantwoordelijkheid en neemt een onafhankelijk standpunt in.

Je komt te werken bij een dienstonderdeel waarbij landelijk werken mogelijk is. We gaan dus samen met jou kijken welke standplaats het meest passend is om aan de slag te gaan.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Iris? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Functie-eisen

  • Je bent registeraccountant, ingeschreven in het register van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).
  • Je hebt minimaal relevante 5 jaar werkervaring.
  • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring en affiniteit met het uitvoeren van bijzondere onderzoeken.
  • Je beschikt over actuele fiscale kennis.
  • Je hebt ervaring met het aansturen van controleteams.

Jouw competenties?

  • plannen en organiseren
  • oordeelsvorming
  • samenwerken
  • overtuigingskracht
  • omgevingsbewustzijn

Herken jij jezelf ook hierin?
Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. En je bent een gelijkwaardig en representatief gesprekspartner, óók als je te maken hebt met (veel) weerstand. Je staat stevig in je schoenen en je laat je niet snel uit het veld slaan. Tegelijkertijd ben je flexibel, toon je initiatief en kun je je goed inleven. Je bent enthousiast en een doorzetter. De vakinhoudelijke en relevante ontwikkelingen in het fiscale en controletechnische vakgebied volg je op de voet. En ook maatschappelijke ontwikkelingen mogen rekenen op jouw oprechte belangstelling. Tot slot draag je graag bij aan de Belastingdienst van de toekomst!

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4831,- tot €7096,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Ben jij een registeraccountant Landelijk Toezicht met meer dan 4 jaar werkervaring dan word je direct ingeschaald in de genoemde schaal, dat is schaal 14 (€ 4831 - € 7096).De aanwezigheid van relevante kennis en ervaring of eventuele arbeidsmarktoverwegingen bepalen het salarisniveau waarop je wordt ingeschaald.Interne verticale kandidaten (medewerkers van de Belastingdienst en van het Ministerie van Financiën) worden bij benoeming direct geplaatst in de genoemde range van salarisschalen. Je wordt daarbij een trede hoger ingeschaald dan je huidige salaris. Het is hierbij mogelijk dat de periodiekdatum wordt aangepast. Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst.

Bijzonderheden

Je komt te werken bij een dienstonderdeel waarbij landelijk werken mogelijk is. We gaan dus samen met jou kijken welke standplaats het meest passend is om aan de slag te gaan. Hierbij houden we rekening met je woonplaats.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie. Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Op 23 maart 2021 vinden de selectiegesprekken plaats. Gezien de huidige maatregelen vinden deze gesprekken plaats via video-bellen. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van 3 jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.


Reageer op deze vacature