Belastingdienst

Senior ICT Support medewerker

Functie omschrijving

“Mijn afwisselende werk bij team support geeft me veel voldoening. Samen met collega’s zorg ik ervoor dat burgers en bedrijven geautomatiseerd gegevens kunnen aanleveren. Daarnaast ondersteun ik andere afdelingen met het ad-hoc omzetten of verrijken van gegevens met eigen programmatuur. En wat ik het allerleukst vind? Het bouwen van kleine kantoortoepassingen en het jaarlijks uitvoeren van werkzaamheden rondom inwinnen van gegevens.” Marianne Berkhof, medewerker ICT, team support bij de Belastingdienst.

Op jaarbasis stellen we bij de Belastingdienst ongeveer 40.000 informatieproducten beschikbaar met daarbinnen een grote hoeveelheid aan data. Afdeling inwinnen en beschikbaar stellen van gegevens werkt hieraan mee met het proces inwinnen van derden voor gegevens. Het doel van dit proces? Ervoor zorgen dat partijen binnen en buiten de Belastingdienst de fiscale gegevens ontvangen die zij nodig hebben om hun taken uit te voeren. Hoe we de gegevens verzamelen? We krijgen ze aangeleverd van vele externe partijen, waarna we ze periodiek binnenhalen en beheren in databases. Zo ontvangen we bijvoorbeeld rente- en saldigegevens van banken en WOZ-gegevens van gemeenten. Intern is er veel vraag naar gegevens uit de bronsystemen, maar we hebben ook externe afnemers. Zo vragen partijen als gemeenten, verhuurders en het CBS bijvoorbeeld om gegevens rondom de basisregistratie inkomen. Jij gaat aan de slag bij team support waar je samen met collega’s diverse taken uitvoert binnen het proces inwinnen van derden voor de gegevens.

In de rol van senior ICT Support medewerker identificeer en verifieer je geautomatiseerde gegevens. Dat doe je met programmatuur, ontwikkeld voor en door de Belastingdienst. Samen met collega’s ben je verantwoordelijk voor het aanpassen en converteren van (renseignerings)gegevens, het analyseren van data en het verwerkbaar maken van gegevensleveringen. Daarnaast ga je aan de slag met de inrichting van identificatie- en verificatieprocessen. Tot slot ontwerp, bouw, test en beheer je lokaal ontwikkelde applicaties die cruciaal zijn voor het inwinnen en verwerken van gegevens. Het gaat dan om applicaties die worden ingezet ter ondersteuning van de bedrijfsvoering van de afdeling en het primaire productieproces. Tijdens al deze werkzaamheden staan beveiliging, juistheid en volledigheid centraal.

Word jij de nieuwe collega van Marianne? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Tom Gerritsen, teammanager IBG/Support, via 06 - 201 31 557 en/of Martin Groenberg, coördinator team Support, via 06 - 186 04 544. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Willem Hofland, adviseur werving en selectie, via 06 - 213 68 001.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo-diploma in de richting van informatica.
  • Je hebt ervaring met verschillende programmeertalen en informatiesystemen.
  • Je hebt ervaring met testen en kunt werken met databases zoals SQL en/of C#.
  • Je hebt uitgebreide kennis van Microsoft Access en Visual Basic for Applications.

Jouw competenties?

  • initiatief
  • samenwerken
  • analyseren
  • overtuigingskracht
  • resultaatgericht

Herken jij jezelf ook hierin?
Van nature ben je sociaal en pas je jezelf aan in verschillende situaties. Ook kun je zowel mondeling als schriftelijk probleemloos overtuigen en communiceren. En problemen analyseren? Dat is voor jou geen probleem. Hierbij bedenk je oplossingen, overzie je het geheel en heb je oog voor details. Je wil je kennis en vaardigheden continu ontwikkelen en laat je daarbij graag coachen door collega’s. Het resultaat? Vakmanschap en doorgroeien in onze organisatie. Daarvoor heb je op zowel persoonlijk als vakinhoudelijk vlak de potentie en ambitie.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

Voor interne sollicitanten is deze vacature vijf werkdagen eerder zichtbaar dan voor externe sollicitanten. Na de sluitingsdatum worden alle sollicitanten in één keer beoordeeld, wat betekent dat de interne sollicitant dus niet beschikt over een voorrangspositie, tenzij er sprake is van gelijke geschiktheid.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Op 30 april 2021 vinden de selectiegesprekken plaats.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

Gezien de huidige maatregelen kunnen deze gesprekken plaatsvinden via video-bellen.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Directie Centrale Administratieve Processen

De Directie Centrale Administratieve Processen (CAP) is verantwoordelijk voor een soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven door het leveren van (fiscale) producten en gegevensdiensten. CAP is ook verantwoordelijk voor de betaalfunctie en de sturing van de massale productieprocessen (regiefunctie voor massale verwerking en beheersing). En om dit goed in te kunnen vullen, is CAP verantwoordelijk voor de integrale productieplanning en productiebeheersing.


Reageer op deze vacature