Belastingdienst

Fiscaal Jurist Douane Arnhem

Functie omschrijving

“De taken van de Douane bestaan in belangrijke mate uit het toezicht houden op de heffing van rechten bij invoer, accijnzen en verbruiksbelastingen. Als fiscaal jurist bij de Douane Arnhem draag je bij aan het maken van keuzes die recht doen aan de belangen van de Douane en marktdeelnemers.” Hein Brinkmann, fiscaal jurist bij de Douane.

Douane Nederland is een handhavende en klantgerichte organisatie. Onze activiteiten hebben direct invloed op onze samenleving. Dit gaat ook verder dan ons eigen land; het werkterrein is internationaal georiënteerd. We hebben negen regiokantoren. Douane Arnhem richt zich op het geïntegreerde toezicht van bedrijven, versterkt de regiefunctie in het goederenverkeer en geeft het horizontale toezicht vorm. Voor onze circa 350 medewerkers staan focus, transparantie, samenwerking, professionaliteit en werkplezier centraal.

De regio kent vier hoofdprocessen: klantmanagement, fysiek toezicht, oorsprong, en bezwaar en beroep. Teamleiders zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van een van de genoemde processen en integraal verantwoordelijk voor onder meer de prestatiedoelstellingen van het gehele regiokantoor.

In jouw rol als fiscaal jurist ben je het eerste aanspreekpunt voor onze klant: een groep bedrijven binnen een bepaalde branche of bijvoorbeeld een grote multinational. Je denkt mee over en levert een bijdrage aan de wijze waarop ze worden benaderd en behandeld. En je zorgt dat dat gebeurt op een voor alle bedrijven identieke manier. Uiteraard draagt daar jouw vakkennis én ervaring in het geven van voorlichting over fiscale en douanetechnische aangelegenheden aan bij!

Als fiscaal jurist toets je ook de juridische houdbaarheid van voorwaarden die gesteld worden aan het afgeven van vergunningen en de aanpak van grote controles. Je adviseert collega’s over mogelijke acties als gecertificeerde bedrijven niet (langer) voldoen aan die vergunningsvoorwaarden. Je bent dan ook uitstekend op de hoogte van ontwikkelingen in de relevante Europese en internationale wet- en regelgeving, en je zorgt dat de gevolgen daarvan bekend worden binnen onze organisatie.

Zullen we zakendoen en word jij onze nieuwe collega? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-masterdiploma fiscaal recht.
  • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring als (fiscaal) jurist.
  • Je spreekt en schrijft goed Engels.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het voeren van procedures bij de rechtbank.
  • Je hebt een rijbewijs B.

Jouw competenties?

  • klantgerichtheid
  • omgevingsbewustzijn
  • anticiperen
  • oordeelsvorming
  • analyseren

Herken jij jezelf ook hierin?
Samenwerken is voor de Douane én voor jou de sleutel tot succes. Je kunt je een oordeel vormen en dat op een plezierige en vakkundige manier ventileren. Kennis en ervaring deel je graag met collega’s. Bovendien ben je flexibel en stressbestendig en wil je altijd hoge kwaliteit leveren. Kortom, je bent een fijne collega en het visitekaartje van de Douane.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3279,- tot €5039,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de interne kandidaat geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Op 24 februari 2021 vinden de selectiegesprekken plaats.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.


Reageer op deze vacature