Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

LINK_VACANCIES_INTERNATIONALS
"
Uitgebreid zoeken
Rijksoverheid Noord-Nederland

Belastingdienst

Functioneel beheerder

Vanaf 10-06-2021 Tot 10-07-2021

Rijksoverheid Noord-Nederland

Functie omschrijving

“Het toeslagensysteem is een realtime, online systeem met meer dan 800 gebruikers op verschillende locaties. Het leuke aan mijn werk? De complexiteit en diversiteit. Ook interessant: als functioneel beheerder ben je nauw betrokken bij de uitvoering én verbeteringen van productieprocessen.” Lieke, functioneel beheerder toeslagen.

Wij zijn de directie Centrale Administratieve Processen (CAP) en iedereen in Nederland heeft met ons te maken. CAP is verantwoordelijk voor de ontvangst, verwerking en verzending van alle fiscale gegevens aan en van alle burgers en bedrijven. CAP is georganiseerd in vier onderdelen: Gegevens, Heffing, Inning en Centrale Functies en samen zorgen zij ervoor dat iedereen in Nederland een aanslagbiljet krijgt, aangifte kan doen, zijn of haar belasting kan betalen of een toeslag ontvangt.

Jaarlijks wordt door CAP meer dan 242 miljoen berichten (brieven, e-mails, aanslagen en toeslagen) verstuurd. Om alle gegevens op een verantwoorde en juiste wijze te kunnen verwerken
voert CAP vele miljoenen mutaties grotendeels geautomatiseerd door. Juist in al die massaliteit willen we oog houden voor het individu en wil CAP weten met wie zij te maken heeft. Wij willen massaal persoonlijk maken. Dit is onze ambitie.

Daar kan jij als functioneel beheerder jouw bijdrage aan leveren, in het team toeslagen bij CAP! Je bent direct betrokken bij de uitvoering van de reguliere massale productieprocessen en jaarlijkse campagnes. Samen met collega’s zorg je dat alle beschikkingen en betalingen foutloos én tijdig worden verwerkt. Je monitort de werking van het systeem, coördineert de voortgang van het proces, signaleert tijdig issues en communiceert hierover met (keten)partners.

Je ondersteunt de gebruikers van het toeslagensysteem door vragen te beantwoorden over de functionaliteit en de gegevens. Daarnaast voer je analyses uit op de data en los je (zelfstandig) functionele verstoringen op. Dit doe je niet alleen tijdens kantooruren, maar je draait ook samen met je collega’s standbydiensten buiten kantooruren. Hierbij heb je intensief contact met gebruikers en de (interne) IT-afdelingen.

Als functioneel beheerder signaleer je mogelijke verbeteringen, draag je oplossingen aan en werk je mee aan verbeteringen van ICT-voorzieningen. Denk aan het specificeren, reviewen en testen van nieuwe informatievoorzieningsproducten en releases. Je bent de schakel tussen business en IT.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Lieke? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Suzanne Kerseboom!

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-bachelordiploma, bij voorkeur in de richting informatiemanagement of -kunde of in een andere voor de functie relevante ICT-richting.
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring als functioneel beheerder.
 • Het is een pre wanneer je aantoonbare kennis van of ervaring hebt met de primaire processen en systemen van een grote, complexe organisatie.
 • Het is een pre wanneer je beschikt over kennis en ervaring met het schrijven van SQL-queries en het werken met databases.
 • Het is een pre wanneer je beschikt over kennis van en ervaring met agile en SAFe.
 • Het is een pre wanneer je kennis hebt van SPLUNK.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • initiatief
 • overtuigingskracht
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken

Herken jij jezelf ook hierin?
Je neemt initiatief en pakt waar nodig de regie om benodigde partijen bij elkaar te brengen. Dat je je goed kunt uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk, helpt enorm. Je hebt analytisch inzicht, overziet het geheel en hebt tegelijkertijd oog voor detail. Binnen no time weet jij je zaken eigen te maken en complexe materie eenvoudig uit te leggen. Je kunt jezelf goed aanpassen, hebt overtuigingskracht en de drive om verbeteringen door te voeren. Een dynamische werkomgeving geeft jou energie. Jezelf blijven ontwikkelen vind je belangrijk, zowel op persoonlijk als op vakinhoudelijk vlak. Je hebt de ambitie én potentie om door te groeien in onze organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de interne kandidaat geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Mochten wij eerder genoeg geschikte reacties hebben ontvangen op deze vacature, zullen we de vacature mogelijk eerder sluiten. Wacht dus niet tot het laatste moment om te reageren!
 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • Op dinsdag 20 juli vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure. Gezien de huidige maatregelen vinden deze gesprekken plaats via video-bellen.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Directie Centrale Administratieve Processen

De Directie Centrale Administratieve Processen (CAP) is verantwoordelijk voor een soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven door het leveren van (fiscale) producten en gegevensdiensten. CAP is ook verantwoordelijk voor de betaalfunctie en de sturing van de massale productieprocessen (regiefunctie voor massale verwerking en beheersing). En om dit goed in te kunnen vullen, is CAP verantwoordelijk voor de integrale productieplanning en productiebeheersing.


Reageer op deze vacature

Functietype
Uitvoerend / Ondersteunend
Onderwijsniveau
HBO
Werkterrein
ICT
Aantal uren per week
32 - 36
Standplaats
7314 PS
Apeldoorn
Reageren voor
10-07-2021
Meer informatie:
Jenne Meijer, adviseur Werving & Selectie
06 - 55 47 62 19

Marrit Gouverneur, procesanalist
06 - 11 83 28 91

Edwin Smit, servicemanager
06 - 18 60 03 90
Over de organisatie