Belastingdienst

Ketenregisseur loonheffingen (CAP)

Functie omschrijving

“Je draagt bij aan de missie van CAP “wij maken massaal persoonlijk”. Dat doe je bijvoorbeeld door urgente problemen op te helpen lossen die onze klanten of de organisatie raken. Ook ben je continu bezig om verbeteringen te zoeken en te helpen implementeren. Je doet dit vanuit de aangereikte kaders, maar weet ook ongevraagd je eigen visie voor het voetlicht te brengen. Vanuit je expertise adviseer je daarbij het afdelingshoofd en de teamleider loonheffing.” Rogier, teamleider Gebruiksbeheer en Procesregie Loonheffingen.

Reken op een uitdagende baan in een veeleisende en dynamische werkomgeving! 

Jij zet als ketenregisseur je creativiteit in binnen het team Gebruiksbeheer en Procesregie Loonheffingen van de directie Centrale administratieve processen (CAP) voor oplossingen uiteenlopend van uitvoeringstoetsen en voortbrenging tot implementatie, beheer van wetgeving en de bijbehorende automatisering. Momenteel is het team betrokken bij het realiseren van de grote vernieuwingsopgave binnen de keten loonheffingen: het vervangen van alle kernapplicaties in de komende jaren. Tegelijkertijd werken we aan wetgevingsdossiers bij ontwikkelingen in de maatschappij, zoals die op de arbeidsmarkt, in het pensioenstelsel en bij de Europese samenwerking.

De ketenregisseur is een belangrijke pion in het realiseren van de processen die nieuwe wetgeving vragen. Hierbij verbind jij partijen binnen én buiten je organisatieonderdeel en draag je bij aan een goedwerkend proces rondom loonheffingen. Je werkt aan belangrijke processen voor de samenleving. Je zit in het hart van het werk dat veranderingen in de samenleving begeleidt en realiseert.

Je speelt een cruciale rol bij het dagelijks soepel laten verlopen van de operationele gang van zaken. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en handelt zowel strategisch als operationeel. 

Dit doe je bij de Belastingdienst
Als ketenregisseur voer je de regie op de aansturing van één of meer massale processen en draag je oplossingen aan voor problemen die de massale proces van de loonheffingen kan verstoren. Hierbij kun je denken aan een verstoring in de massale levering van gegevens vanuit het UWV naar de Belastingdienst of waarbij anderszins het klantbelang geraakt wordt. Gezien het massale karakter van de dagelijkse werkstromen én het financiële en gegevensbelang dat daarmee gemoeid is, zijn adequate en snelle oplossingen van de verstoringen zeer belangrijk. Je bent ook betrokken bij de vormgeving van nieuw beleid. Veel van de doelstellingen en initiatieven die een kabinet wil realiseren lopen via nieuwe wetgeving in de loonheffingen. 

In jouw rol van ketenregisseur ben je een spin in het web en onderhoud je nauwe contacten over de uitvoering en vormgeving van de processen met relevante partijen binnen en buiten de loonheffing. Denk hierbij aan de teamleiders van de operationele processen in de administratieve processen, functioneel beheer en vervul je rollen in de scrum/agile voortbrenging. Je werkt binnen de keten samen met collega's van de Belastingdienstonderdelen (directies) MKB, Particulieren en Grote Ondernemingen, en de IV (IT) organisatie. Daarnaast schakel je met het ministerie van Financiën. Je bent dus inderdaad de spin in een wijdvertakt Web!

De Belastingdienst en zeer zeker ook de afdeling Loonheffing, is in beweging en kent grote meerjarige digitale transformaties. Hierbij hoort een cultuur van continu verbeteren, optimale processturing, beheerste bedrijfsvoering en aantoonbaar in control zijn. In de komende jaren willen wij een grote groei in volwassenheid doormaken op deze onderdelen. Als ketenregisseur lever je daar een grote bijdrage aan. Je bent in de gelegenheid om jouw visie op dienstverlening en (proces)verwerking door te vertalen naar oplossingen voor burger en ondernemer.

Een bijzondere baan, omdat ...

  • Je jouw dienstverlenende karakter en vaardigheid om snel te schakelen optimaal kunt inzetten om de belangen van beide partijen te behartigen én met elkaar te verbinden.
  • Je werkt aan projecten rond fiscaliteit en vernieuwing die van invloed zijn op andere projecten en waarbij je echt je stempel kunt drukken op het eindresultaat.
  • Je jouw vindingrijkheid kunt inzetten om oplossingen te bedenken, gestructureerd kunt werken in een continue veranderende werkomgeving en je wordt uitgedaagd door complexe vraagstukken.
  • Het accent in deze functie op IT gerichte accenten ligt, hoewel de complexe fiscale omgeving waarin je werkt een gedegen kennis van de loonheffingen van jou vraagt.
  • Je hybride kan werken, deels vanuit huis en kantoor Apeldoorn. Dit in afstemming met de agenda van jezelf en het team.

Maak jij het verschil? Word jij onze nieuwe collega of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem gerust contact op via mobiel of whats app met Rogier Kuik, teamleider Regie & Beheer Loonheffingen via 06 - 11 75 45 79 of met Martijn van Vlaanderen, afdelingshoofd via 06 - 15 21 14 34!

Functie-eisen

  • Je hebt wo-werk-en denkniveau.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met Agile werken.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met vakinhoudelijke fiscaliteit van de loonheffingen.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met omvangrijke ICT-projecten (innovatie en vernieuwing).
  • Je hebt bij voorkeur kennis van organisatieonderdelen en processen van de Belastingdienst.
  • Je hebt bij voorkeur een WO-diploma in een relevante richting.

Jouw competenties

  • samenwerken
  • resultaatgerichtheid
  • organisatiesensitiviteit
  • plannen en organiseren
  • overtuigingskracht

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4688,- tot €6989,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

Wij moedigen jou aan om telefonisch contact op te nemen met de vermelde contactpersoon als de vacature opengesteld is. Het geeft jou de gelegenheid om vragen te stellen over de inhoud van de functie, en bijvoorbeeld over de sfeer en cultuur op de afdeling. Op deze wijze vorm je een completer beeld van de functie en de organisatie(cultuur). Wij staan jou graag te woord.

Bovendien, als je snel reageert is de kans groot dat de vacature nog openstaat. Als gevolg hiervan is het mogelijk dat bij een succesvolle invulling van de vacature voor de einddatum de vacature voortijdig gesloten kan worden, dus solliciteer direct en wacht niet tot het laatst!!

Wekelijks (bij genoeg aanbod) worden sollicitanten beoordeeld en in geval van een positieve beoordeling nodigen wij de sollicitant(en) direct uit voor het sollicitatiegesprek. De interne sollicitant beschikt niet over een voorrangspositie, tenzij er sprake is van gelijke geschiktheid. 

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. 
  • Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega en wekelijks verwerken wij de sollicitaties, en in geval van een positieve beoordeling nodigen wij de sollicitant(en) direct uit voor het sollicitatiegesprek. Dat wordt op kortst mogelijk termijn gepland en een eventueel arbeidsvoorwaarden / plaatsingsgesprek volgt op korte termijn. 

De geplande gesprekken kunnen afgenomen worden via video-bellen.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren. 

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment. 

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Directie Centrale Administratieve Processen

De directie Centrale Administratieve Processen (CAP) is het kloppend hart van de Belastingdienst. Iedereen in Nederland heeft met ons te maken. Jaarlijks versturen en verwerken wij meer dan 316 miljoen brieven, e-mails, aanslagen en aangiften. De verantwoordelijkheid voor de ontvangst, verwerking en verzending van alle fiscale gegevens van én aan burgers en bedrijven ligt bij ons. CAP is georganiseerd in vier onderdelen: Gegevens, Heffing, Inning en Centrale Functies. 

Samen zorgen zij ervoor dat iedereen in Nederland een aanslagbiljet krijgt, aangifte kan doen of een toeslag ontvangt. Om al deze gegevens op een verantwoordelijke en juiste manier te kunnen verwerken voert CAP miljoenen handelingen door, grotendeels geautomatiseerd. Onze ambitie? Massaal persoonlijk maken. Door zoveel mogelijk te digitaliseren, optimaliseren en slim gebruik te maken van data kunnen we dit mogelijk maken. Dit vraagt om medewerkers die mee- en vooruitdenken, nieuwsgierig zijn en zichzelf continu willen blijven ontwikkelen. 

Kijk voor meer info: https://werken.belastingdienst.nl/centrale-administratieve-processen-cap


Reageer op deze vacature