Belastingdienst

Business Valuator

Functie omschrijving

Samen met collega-specialisten voor de belastingheffing aan de slag met waarderingscasussen bij zowel nationaal als internationaal opererende bedrijven. Je kan hierbij zelf keuzes maken, de kwaliteit borgen en collega's begeleiden. 

Dit doe je bij de Belastingdienst
In jouw rol als business valuator ben je teamplayer van het waarderingsnetwerk Noordoost. Je werkt intensief samen met behandelteams waarin alle relevante belastingdisciplines zijn vertegenwoordigd. Een behandelteam bestaat uit een klantcoördinator en collega's van diverse belastingmiddelen die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor een adequate en actuele klantbehandeling. De klantbehandeling vindt plaats in een omgeving die steeds complexer, internationaler en digitaler wordt, maar indien mogelijk bezoek je de te waarderen bedrijven.

Een bijzondere baan, omdat...
Als business valuator van een waarderingsnetwerk bij de Belastingdienst waardeer je (onderdelen van) ondernemingen en vermogensrechten en los je waarderingsvraagstukken op, bijvoorbeeld de waardering van aandelen in het kader van bedrijfsopvolging, management- en personeelsparticipaties.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Gert? Of wil je liever eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Dit zegt een collega over jouw werkomgeving
"Ik ben samen met collega-specialisten voor de belastingheffing aan de slag met waarderingscasussen bij zowel nationaal als internationaal opererende bedrijven. lk kan in mijn werk zelf keuzes maken, borg de kwaliteit en begeleid collega's. Mijn werk is een mooie mix van werkzaamheden met veel verantwoordelijkheid!" Gert Bouma, business valuator bij de Directie Grote Ondernemingen (GO) van de Belastingdienst.

Functie-eisen

 • Je bent afgestudeerd als registeraccountant, of je hebt een studie fiscaal recht/fiscale economie of andere relevante academische opleiding afgerond.
 • Je hebt een opleiding business valuation afgerond.
 • Inschrijving als register valuator (RV) bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NiRV) is een pré.
 • Je hebt minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt affiniteit met complexe (bedrijfs)waarderingsvraagstukken.
 • Je hebt een goed (bedrijfs)economisch, juridisch en fiscaal inzicht.
 • Je beheerst waarderingsmethoden (bijv. discounted cash flow methode).

 Jouw competenties

 • Oordeelsvorming
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Creativiteit

Herken jij jezelf ook hierin?

Je hebt een goed gevoel voor verhoudingen (binnen een grote en complexe organisatie). Je bent flexibel en je neemt initiatief. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden en je bent een plezierig en deskundig gespreks- en sparringpartner. Je bent in staat om verschillen te overbruggen en kunt anderen zo nodig op een prettige manier overtuigen van jouw standpunten. En natuurlijk ben je integer. Ook op die manier laat je zien dat jij klaar bent voor en dus wilt bijdragen aan die Belastingdienst van de toekomst.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3503,- tot €5343,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • Op vrijdag 14 oktober 2022 vinden de selectiegesprekken plaats.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van 3 jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. 

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Directie Grote Ondernemingen

De Directie Grote Ondernemingen (GO) regio Noordoost. 

De uitvoerings- en toezichtstrategie van GO is gericht op bereidwillige naleving van wet- en regelgeving door deze organisaties. Zij kenmerken zich door relatief grote financiële belangen en complexere fiscale vraagstukken. In het geval van multinationals komt daar nog een component bij in de vorm van internationale wet- en regelgeving en samenwerking met buitenlandse belastingdiensten.

Om er voor te zorgen dat de belastingafdracht van deze organisaties soepel blijft lopen werkt GO met behandelteams. In deze teams wordt kennis over de specifieke branche, de individuele ondernemingen en kennis van de verschillende belastingmiddelen samengebracht.

Zo werkt GO aan een zo efficiënt en effectief mogelijk proces voor het heffen, controleren en innen van de belastingen bij de grootste ondernemingen en non profit organisaties en zo dragen we bij aan een financieel gezond Nederland.


Reageer op deze vacature