Belastingdienst

Registeraccountant verhuld vermogen

Functie omschrijving

Controleren dat burgers en bedrijven voldoen aan het juiste bedrag aan belasting betalen. Dat is wat jij gaat doen als registeraccountant team verhuld vermogen bij de Belastingdienst. Een uitdagende taak omdat je bij dossiers regelmatig te maken krijgt met zeer specialistische adviseurs en advocaten. Want jij focust op partijen die gebruikmaken van constructies om hun belastingplicht de ontlopen. 

Dit doe jij bij de Belastingdienst 
Dagelijks behandel je complexe internationale dossiers. Deze gaan over burgers en bedrijven die in het buitenland gevestigd lijken te zijn, omdat ze hun werkelijke woon- of vestigingsplaats via constructies verhullen én hun plicht om informatie te verstrekken negeren. 

Je hebt kennis van internationale mogelijkheden om met buitenlandse rechtspersonen belastingheffing in Nederland te ontwijken. Waar nodig kun je jouw collega-specialisten op dit gebied om hulp vragen. Maar dat is nog niet alles. Je begeleidt jouw collega’s bij complexe casuïstiek en deelt je kennis binnen het team. Dit alles maakt jouw functie veelzijdig.

Een bijzondere baan, omdat …

 • Je werkt in een landelijk team dat in de politieke belangstelling staat en tegelijkertijd zelf volop in ontwikkeling is. We blijven ons werk optimaliseren, waardoor er veel ruimte voor jouw ideeën en initiatieven is.
 • Je –naast voor de directie Grote Ondernemingen- ook voor de andere directies van de Belastingdienst werkt, zoals de directies Midden- en Kleinbedrijf en Particulieren.
 • Je samen met collega’s werkt aan een zo efficiënt en effectief mogelijk proces voor het heffen, controleren en innen van belastingen en zo bijdraagt aan een financieel gezond Nederland.
 • Je aan de slag gaat in een behandelteam waar veel kennis van verschillende belastingmiddelen en formeel recht aanwezig is.


Dit zegt een collega over jouw werkomgeving
“Samen met mijn collega's behandel ik complexe en uitdagende dossiers waarin mogelijk verhuld vermogen aanwezig is. Daarnaast begeleid en adviseer ik mijn collega's die ook met dit onderwerp bezig zijn. Ik vind het uitdagend werk waar ik energie van krijg, want het strookt niet met onze kernwaarden om onterecht vermogen te verhullen.” Moniek, registeraccountant team intensivering aanpak verhuld vermogen bij de Belastingdienst.

Functie-eisen

 • Je staat als registeraccountant ingeschreven in het NBA-register.
 • Je hebt uitstekende en actuele kennis van het controlevakgebied.
 • Je hebt werkervaring op het gebied van verhuld vermogen of bent bereid je dit snel eigen te maken.

Jouw competenties

 • omgevingsbewustzijn
 • oordeelsvorming
 • overtuigingskracht
 • plannen en organiseren
 • samenwerken

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3503,- tot €5343,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 24 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

Het team verhuld vermogen is centraal gevestigd in Utrecht. Je werkterrein is geheel Nederland. Op donderdagen komt het team samen in Utrecht. De overige dagen werk je vanuit huis of op een locatie van Grote Ondernemingen dicht bij je huis.

Deze vacature staat voor een langere periode open, binnen 2 weken na uw reactie wordt er contact opgenomen om te laten weten of u wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit sollicitatiegesprek wordt direct en op korte termijn met u ingepland.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
• Er wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
• Als dit het geval is wordt er contact met je opgenomen om een sollicitatiegesprek in te plannen.
• Na het sollicitatiegesprek vindt bij geschiktheid het arbeidsvoorwaardengesprek plaats.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren. 

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment. 

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Directie Grote Ondernemingen

De Directie Grote Ondernemingen (GO) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van de ongeveer 8.600 grootste ondernemingen en non-profit organisaties in Nederland. Daarnaast behandelt GO een aantal dossiers van zeer vermogende personen en voeren we een aantal zeer uiteenlopende specialistische taken uit zoals de kansspelbelasting en constructiebestrijding. Onze klanten vertegenwoordigen zo’n 75% van de belastinginkomsten van de rijksoverheid. Ook genereren zij veel informatie die de overheid gebruikt voor bijvoorbeeld toeslagen of studiefinanciering.

De uitvoerings- en toezichtstrategie van GO is gericht op bereidwillige naleving van wet- en regelgeving door deze organisaties. Zij kenmerken zich door relatief grote financiële belangen en complexere fiscale vraagstukken. In het geval van multinationals komt daar nog een component bij in de vorm van internationale wet- en regelgeving en samenwerking met buitenlandse belastingdiensten.

Om er voor te zorgen dat de belastingafdracht van deze organisaties soepel blijft lopen werkt GO met behandelteams. In deze teams wordt kennis over de specifieke branche, de individuele ondernemingen en kennis van de verschillende belastingmiddelen samengebracht.

Zo werkt GO aan een zo efficiënt en effectief mogelijk proces voor het heffen, controleren en innen van de belastingen bij de grootste ondernemingen en non profit organisaties en zo dragen we bij aan een financieel gezond Nederland.


Reageer op deze vacature