Belastingdienst

Fiscalist loonheffingen Groningen

Functie omschrijving

De compliance van ondernemers verbeteren. Zo speel jij als fiscalist loonheffingen een rol van betekenis in de uitvoering van onze fiscale wet- en regelgeving. Vanaf je werkplek in Groningen draag je altijd bij aan een gezonde BV Nederland!

Dit doe je bij de Belastingdienst
Je behandelt en beoordeelt (complexe) casuïstiek op jouw vakgebied. Je hebt overleg met grote ondernemingen over de fiscale consequenties van hun activiteiten en plannen. Afhankelijk van je ervaring behandel je meer of minder complexe bezwaarschriften, verzoeken tot vooroverleg en voer je beroepsprocedures. Je werkt bij de klantbehandeling nauw samen met andere gespecialiseerde collega’s op het gebied van controle, heffing, invordering, klantcoördinatie en management. Dit doe je in overleg met de klantcoördinator, die de regie heeft over de totale klantbehandeling. Iedere grote organisatie heeft een eigen behandelteam.

Je participeert in verschillende werkgroepen en je deelt vakinhoudelijke kennis, kunde en informatie rondom loonheffingen met collega’s. Met zichtbaar plezier treed je op als vraagbaak en begeleid je minder ervaren collega’s. Zo realiseren jullie samen een aansprekend resultaat. In overleg met je collega’s zorg je voor een klantbehandeling die past bij de belastingplichtige. Het spreekt voor zich dat je integer bent en je opstelt als gelijkwaardige en representatieve gesprekspartner. En vanzelfsprekend blijf je met jouw passie voor je vakgebied altijd op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de fiscale wet- en regelgeving.

Een bijzondere baan, omdat …

 • Je een belangrijke schakel bent in het bijdragen aan een gezonde BV Nederland; je werk doet ertoe!
 • Je contacten hebt met veel collega’s, waarbij je jouw kennis en ervaring optimaal kunt uitdragen.
 • Je alle ruimte en mogelijkheden krijgt om als mens en professional ook zelf verder te groeien. 


Dit zegt een collega over jouw werkomgeving
“Ik behandel actuele en complexe vraagstukken die spelen bij de grootste ondernemingen van Nederland. Dit zorgt voor afwisseling in mijn dagelijkse werkzaamheden en prikkelt mijn analytisch denkvermogen. Hierdoor zet ik mij elke dag met veel enthousiasme in.” Shaïsta, fiscalist loonheffingen.

Functie-eisen

 • Je hebt wo-master-werk-en-denkniveau. Dat kan onder andere blijken uit een masterdiploma in de richting van fiscaal recht of fiscale economie.
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring als fiscalist loonheffingen.
 • Je hebt actuele kennis van loonheffingen.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de klantbehandeling van grote organisaties.

Jouw competenties?

 • klantgerichtheid
 • moed
 • overtuigingskracht
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3608,- tot €5503,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 24 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Als je op onderstaande data op vakantie bent, geef dat dan aan in jouw motivatiebrief.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Als je geen afgerond wo-masterdiploma hebt, zijn de voorselectietest (online) en de controletest (fysiek in Utrecht) onderdeel van de procedure. Deze testen gelden voor zowel interne als externe sollicitanten. Bij onvoldoende resultaat wordt de procedure helaas niet met je voortgezet.
 • Op 27 oktober 2023 vinden de selectiegesprekken plaats in Groningen.
 • Op 30 oktober 2023 willen we het arbeidsvoorwaardengesprek met je voeren via videobellen.
 • Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.


De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment. 

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Directie Grote Ondernemingen

De Directie Grote Ondernemingen (GO) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van de ongeveer 9.000 grootste ondernemingen en non-profit organisaties in Nederland. Daarnaast behandelt GO een aantal dossiers van zeer vermogende personen en voeren we een aantal zeer uiteenlopende specialistische taken uit zoals de kansspelbelasting en constructiebestrijding. Onze klanten vertegenwoordigen zo’n 75% van de belastinginkomsten van de rijksoverheid. Ook genereren zij veel informatie die de overheid gebruikt voor bijvoorbeeld toeslagen of studiefinanciering.

De uitvoerings- en toezichtstrategie van GO is gericht op bereidwillige naleving van wet- en regelgeving door deze organisaties. Zij kenmerken zich door relatief grote financiële belangen en complexere fiscale vraagstukken. In het geval van multinationals komt daar nog een component bij in de vorm van internationale wet- en regelgeving en samenwerking met buitenlandse belastingdiensten.

Om er voor te zorgen dat de belastingafdracht van deze organisaties soepel blijft lopen werkt GO met behandelteams. In deze teams wordt kennis over de specifieke branche, de individuele ondernemingen en kennis van de verschillende belastingmiddelen samengebracht.

Zo werkt GO aan een zo efficiënt en effectief mogelijk proces voor het heffen, controleren en innen van de belastingen bij de grootste ondernemingen en non profit organisaties en zo dragen we bij aan een financieel gezond Nederland.


Reageer op deze vacature