Belastingdienst

Medewerker Heffing Vennootschapsbelasting

Functie omschrijving

“Bij mijn werk staat eigen verantwoordelijkheid voorop. Dat is prettig, want het helpt me de juiste balans tussen werk en privé te vinden. Daarnaast is mijn team divers, zowel qua gender en leeftijd als culturele achtergrond. Dat houdt de werksfeer bijzonder levendig!” Frank Uijl, heffingsmedewerker vennootschapsbelasting bij de directie midden- en kleinbedrijf van de Belastingdienst.

Het fiscale toezicht op het middenbedrijf (ongeveer 0,4 miljoen entiteiten) en het kleinbedrijf (ongeveer 1,5 miljoen kleine bedrijven, starters en zzp’ers): daarvoor is de directie midden- en kleinbedrijf verantwoordelijk. Op negentien locaties door het hele land werken heffingsmedewerkers voor het middel vennootschapsbelasting. Ons doel? Aangiftes op juistheid controleren en waar nodig in overleg treden met ondernemers en hun adviseurs over de afhandeling hiervan. We zijn op zoek naar heffingsmedewerkers vennootschapsbelasting voor de volgende locaties: Almere (1), Arnhem (1), Doetinchem (1), Hoofddorp (3), Hoorn (2) (er is een werklocatie van Hoorn in Amsterdam), Middelburg (1), Venlo (1) en Zwolle (3). We vragen je in je motivatiebrief een eerste en eventueel tweede voorkeurslocatie op te nemen.

In jouw rol van heffingsmedewerker ben je verantwoordelijk voor de juiste en volledige behandeling van aangiften binnen de fiscale wet- en regelgeving, specifiek voor het middel vennootschapsbelasting. Zo voer je toezicht uit op aangiften en behandel je verzoekschriften of verzoeken tot vooroverleg en bezwaarschriften. Hierover ga je in gesprek met ondernemers en hun adviseurs. Je maakt deel uit van teams met één of meerdere belastingmiddelen. Samen met collega’s werk je intensief aan de juiste fiscale behandeling van ondernemingen.

Je verricht je werk binnen de aanslagregeling op basis van vooraf bepaalde risico’s die voor de diverse belastingjaren kunnen verschillen. Dat houdt in dat je de op die wijze geselecteerde aangiften nader bekijkt en vervolgens in behandeling neemt. Daarnaast ga je aan de slag met verzoeken tot het aangaan van een fiscale eenheid, fusie of splitsing, en treed je in overleg met de ondernemer en hun adviseur als zij een verzoek indienen tot vooroverleg over een specifiek fiscaal onderwerp. Hierover volgt dan een standpuntbepaling door de Belastingdienst waaraan jij samen met collega’s, de vaktechnisch adviseurs en de vaktechnisch coördinator invulling geeft.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Frank? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Alex Schaafsma, portefeuillehouder vennootschapsbelasting, via 06 29 41 34 12 of met Peter van Diejen, landelijk procesregisseur vennootschapsbelasting, via 06 11 79 65 75.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde HBO diploma in de richting bedrijfseconomie, finance en control, fiscaal recht en economie, of accountancy.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van vennootschapsbelasting.
  • Je staat open voor samenwerking met collega’s om doelen te verwezenlijken.
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed (zowel mondeling als schriftelijk) en communiceert zorgvuldig.

Jouw competenties?

  • klantgericht
  • resultaatgericht
  • samenwerken
  • integriteit
  • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?
Bijdragen aan de Belastingdienst van de toekomst? Jij zet je er graag voor in. Transparantie, samenwerking en vertrouwen met burgers en bedrijven staan daarbij centraal. Door jouw oog voor de kwaliteit en resultaten van je werk ben je hierin van grote betekenis. Zo ben je in staat de teamdoelstellingen te realiseren, met inachtneming van de menselijke maat. Ook is het jouw streven om binnen de mogelijkheden oplossingsgericht te handelen. Verder laat jij je niet snel uit het veld slaan, schep je inzicht in de voortgang van zaken (voor jezelf en anderen), signaleer je tijdig afwijkingen en kom je met voorstellen om bij te sturen. Tegelijkertijd ben je flexibel, toon je initiatief en beschik je over inlevingsvermogen. En door je passie voor het vakgebied ben je op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de fiscale wet- en regelgeving. Ook op persoonlijk vlak wil je jezelf blijven ontwikkelen.Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2623,- tot €3546,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Wij bieden je een inwerkprogramma aan en een opleiding op maat, afhankelijk van je reeds opgedane kennis en werkervaring. Daarnaast zal het ook veel training-on-the-job zijn. Uiteraard kun je rekenen op een goede begeleiding. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

We zijn op zoek naar heffingsmedewerkers vennootschapsbelasting voor de volgende locaties: Almere (1), Arnhem (1), Doetinchem (1), Hoofddorp (3), Hoorn (2) (er is een werklocatie van Hoorn in Amsterdam), Middelburg (1), Venlo (1) en Zwolle (3). We vragen je in je motivatiebrief een eerste en eventueel tweede voorkeurslocatie op te nemen.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Van 22 maart 2021 tot en met 29 maart 2021 vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.


Reageer op deze vacature