Belastingdienst

Procesbeheerder gegevensverwerking

Functie omschrijving

"Ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende baan, dan is dit wat je zoekt. De contacten met de kinderopvangorganisaties en Toeslagen maken het werk gevarieerd en leveren een belangrijke bijdrage in "Het verbetertraject kinderopvangtoeslag". Je werkt in een hecht team met gemotiveerde collega's en een plezierige werksfeer". Aldus Martin Groenberg, coördinator / procesdeskundige bij de Belastingdienst.

Binnen de Belastingdienst richt de directie Centrale Administratieve Processen (CAP) zich op de soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven. Deze directie is ook verantwoordelijk voor de inning- en betalingsprocessen, de sturing van de massale productieprocessen, de integrale productieplanning en -beheersing.

Binnen CAP ga jij in de functie van Procesbeheerder gegevensverwerking aan het werk in het cluster Gegevens, afdeling IBG (Inwinnen en Beschikbaar stellen van Gegevens), bij team Support. Binnen deze afdeling IBG zorgt het proces Inwinnen van derden voor de gegevens die nodig zijn voor de bedrijfsfunctie Toezicht en Analytics van de Belastingdienst, Toeslagen en Douane, maar ook om de VIA (vooraf ingevulde aangifte) te maken. Deze gegevens worden door vele externe partijen aangeleverd. Een greep uit de vele honderden instanties: WOZ-gegevens van de gemeenten, rente-en saldigegevens van banken, autogegevens van het Rijksdienst Wegverkeer, kinderopvang, gegevens over het loon van het UWV. Al deze gegevens worden periodiek binnengehaald en beheerd in databases.

Op jaarbasis worden circa 40.000 informatieproducten beschikbaar gesteld volgens een afgesproken planning aan de afnemers. In deze producten gaat het om tientallen miljoenen aan data die op deze wijze ter beschikking wordt gesteld. Beveiliging, juistheid, volledigheid en tijdigheid staan bij alle leveringen centraal.

Team Support

Het team Support bekleedt een bijzondere rol binnen de afdeling IBG (Inwinnen en Beschikbaar stellen van Gegevens). Het takenpakket van het team is erg divers. Zo worden er verschillende belangrijke processtappen in met name de inwinstromen uitgevoerd, waarbij de nadruk ligt op identificatie- en verificatieprocessen. Daarnaast wordt op een veelheid aan gebieden vooral technische ondersteuning verleend. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan repareren of manipuleren van binnengekomen gegevensbestanden om deze verwerkbaar te maken.

In jouw rol als Procesbeheerder gegevensverwerking verwerk jij gegevens die worden aangeleverd door kinderopvangorganisaties bij het team Support. Je bent bovendien verantwoordelijk voor het bewaken van de planning en de voortgang van de werkzaamheden m.b.t. de kinderopvangorganisaties, waarbij rekening wordt gehouden met de (huidige) stand van zaken. Jij signaleert en informeert en je voert controles uit op de uit te leveren gegevens en bestanden, en je voert correcties uit op juistheid en volledigheid. Bovendien signaleer je en informeer je over onvolkomenheden. Het overzicht hierop behoud jij omdat je dit in een duidelijk overzicht of rapportage vastlegt.

In deze veelzijdige functie als Procesbeheerder gegevensverwerking onderhoud jij contacten met kinderopvangorganisaties en Belastingdienst Toeslagen, en jij behandelt 2e lijns vragen inzake bovengenoemde werkzaamheden. Daarbij houd jij het bronnenbestand up-to-date, maak je gegevensbestanden aan en lever jij daadwerkelijk deze gegevensbestanden aan externe gegevenspartners, dit alles bovendien ook ten behoeve van het inwinproces Kinderopvang Toeslagen.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Martin? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige, werkzaamheden? Neem gerust telefonisch contact op of app met Tom Gerritsen, Teammanager CAP Gegevens, Inwinnen & Beschikbaarstellen Handhavingsgegevens via 06 20 13 15 57, of met Martin Groenberg, Coördinator / procesdeskundige, via 06 - 18 60 45 44!

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo bachelor opleiding, bijvoorbeeld in een administratieve, boekhoudkundige, economische, bedrijfskundige, ICT of data richting.
 • Je hebt enige werkervaring in een administratieve (of coördinerende/controlerende) functie waarin je gewerkt hebt met (grootschalige) gegevens en/of informatie (verwerking)
 • Je bent in staat kwaliteitscontroles uit te voeren op (gegevens)bestanden.
 • Je bent vaardig in de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Bij voorkeur kennis van de organisatie en werkwijze van de Belastingdienst.
 • Bij voorkeur enige werkervaring bij een rijksoverheidsorganisatie of een corporate organisatie.

Competenties

 • Accuraat
 • Voortgangscontrole
 • Klantgericht
 • Samenwerken
 • Communicatief vaardig

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2824,- tot €3990,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

Wij moedigen jou aan om telefonisch contact op te nemen met de vermelde contactpersoon als de vacature opengesteld is. Het geeft jou de gelegenheid om vragen te stellen over de inhoud van de functie, en bijvoorbeeld over de sfeer en cultuur op de afdeling. Op deze wijze vorm je een completer beeld van de functie en de organisatie(cultuur). Wij staan jou graag te woord!

Na de sluitingsdatum worden alle sollicitanten in één keer beoordeeld, wat betekent dat de interne sollicitant dus niet beschikt over een voorrangspositie, tenzij er sprake is van gelijke geschiktheid.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Op woensdag 21 april 2021 vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Directie Centrale Administratieve Processen

De Directie Centrale Administratieve Processen (CAP) is verantwoordelijk voor een soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven door het leveren van (fiscale) producten en gegevensdiensten. CAP is ook verantwoordelijk voor de betaalfunctie en de sturing van de massale productieprocessen (regiefunctie voor massale verwerking en beheersing). En om dit goed in te kunnen vullen, is CAP verantwoordelijk voor de integrale productieplanning en productiebeheersing.


Reageer op deze vacature