Belastingdienst

Cloud Applicatie Architect .Net

Functie omschrijving

Binnen deze uitdagende rol geef je leiding aan het nieuwe cloudteam van Integrated Business Services (IBS) Toeslagen, dat uit DeVOps-engineers bestaat die alle agile-teams ondersteunen in de transitie naar de cloud. We zijn een afdeling vol ambitie om het beste uit IT te halen en daarmee de burgers van Nederland te ontzorgen, in lijn met de nieuwe ambitie van Toeslagen. Dat betekent dat we de hoogste eisen stellen aan onze teamprestaties en verantwoordelijkheid. Diepgaande kennis staat in ons team centraal en we hechten daarom veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Samen werken wij vanuit een diep gevoelde betrokkenheid bij mens en samenleving aan het verbeteren van de dienstverlening aan de burgers.

Onze nieuwe cloud architect weet dat deze transitie een prachtig moment is om door te pakken op diverse onderdelen. Denk aan DevOps, (test)automation, CI/CD, microservices, datamanagement en cloudsecurity. Je hebt zo’n transitie al eens meegemaakt en hebt hierover goede ideeën die je omzet in concrete acties. Hierbij houd je altijd de elementen security en privacy in je achterhoofd, zodat je de belangen van burgers kunt verankeren aan de werking van ons platform. Aan jou de taak om plannen te maken, te adviseren over de transitie van het landschap en ondersteuning te bieden. Daarnaast breng je advies uit over werkwijzen, teaminrichtingen en het voortbrengingsproces van de afdeling. Jij legt de kaders voor het werken in de cloud vast en neemt alle collega-architecten mee in de transformatie.

We vragen wat van je, maar bieden je ook iets speciaals. Je werkt met teams van wie het werk dichtbij maatschappelijk welzijn staat, waardoor we hoge eisen stellen aan onze teamprestaties en verantwoordelijkheid. Jij vindt het pad en bouwt de brug. Zo verbind je mensen aan elkaar en creëer je draagvlak voor gekozen richtingen. Ook krijg je alle ruimte jezelf verder te ontplooien, zodat jij onze teams kunt meenemen in de nieuwste ontwikkelingen. En als je wilt kunnen zeggen dat je de grootste .NET-applicatie van Nederland (en wellicht wel West-Europa!) naar de cloud hebt gemigreerd zónder lift and shift, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Werk je graag aan optimalisaties in het ICT-landschap en doorzie jij de consequenties van technische veranderingen, waarbij je in staat bent die zodanig vorm te geven dat deze ook worden gerealiseerd? Dan is deze functie uitermate geschikt voor jou.

Functie-eisen

  • Je hebt wo werk- en denkniveau.
  • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als cloud-architect.
  • Je bent de cloudvoorganger die we zoeken en hebt ervaring met meerdere van deze vakgebieden: IT4IT, C#, .NET Core 5.0, JSON, PowerShell, DDD, SAFe 5.0, BizDevOps, architectuur frameworks, BES, TOGAF, BPMN, sourcing, Azure DevOps en AZ-400.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van AZ-303 of AZ-304. Laat maar zien wat je beheerst. Bij ons krijg je het podium.
  • Je hebt minimaal enkele jaren ervaring met cloudbased operations, testautomation, cybersecurity, large system hyperperformance en/of CI/CD door middel van deployment pipelines.
  • Je bent sterk in adviseren op alle niveaus in een organisatie, hebt kennis van organisatieveranderingen, weet welke belangen binnen afdelingen kunnen spelen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4367,- tot €6547,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de medewerker van de Belastingdienst geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren. 

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment. 

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Directie Informatievoorziening/IBS

De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Onderdeel Integratie Business Services (IBS) brengt IV-voorzieningen voort in aansluiting op het primair proces.


Reageer op deze vacature